Sokolník
Isabella Maldonado
Nina Guerrera / Agentka Nina Guerrerová série
< 3. díl
Na elitní univerzitě záhadně mizí studentky. Zvláštní agentka Nina Guerrerová a její kolegové ze specializovaného týmu FBI bojují proti psychopatickému zabijákovi s bizarní zálibou ve staroegyptských rituálech a výcviku dravých ptáků. Nina navíc zápasí s pocitem selhání a strachem o nejbližšího člověka. Zastaví vraha dřív, než udeří znovu?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , MetaforaOriginální název:
The Falcon, 2022
Autorka píše čím dál lépe. Příběh měl spád a byl napínavý po celou dobu. Utekl mi doslova mezi prsty. Něco se tam začíná rýsovat, ale prozrazovat nebudu :-) Doufám, že se dočkáme 4. dílu!
„Kurva, Guerrerová, říkala jsi, že jdeš pryč.“
Pokrčila rameny. „Lhala jsem.“
Ztěžka k ní došel. „Řídíš ty se vůbec někdy rozkazy?“
Opäť dokonalé, vrele doporučujem :)
„Nemysli si, že někdy zapomenu, jak jsi mi lhala. Za posledních pět minut jsem zestárl aspoň o deset let.“
Jejich pohledy se do sebe zaklesly.
„Nemám ponětí, co s tebou mám dělat,“ vzdychl. „Jedna moje půlka tě chce udržet v bezpečí, i když to znamená řvát na tebe rozkazy… které stejně neposloucháš. A ta druhá půlka chce před tebou padnout na kolena jako rytíř před královnou a snést ti modré z nebe.“
Jeho slova přetékala citem. „Štveš mě jako žádná jiná ženská na světě.“
V pořadí 3 díl a možná by se dal číst i samostatně, ale určitě je lepší přečíst celou sérii...
Nina G. je stále úžasná, postupně se její postava vyvíjí a celý tým jsem si oblíbila, sympatické postavy.
Zajímavý příběh až strašidelný hádanky, sokolnictví , egyptská mytologie opět napínavé až do konce, doporučuji
2021 | Šifra |
2022 | Hadí oči |
2023 | Sokolník |
2024 | Zabij, nebo zemři |
2024 | Ozvěna krve |
Super, napínavé, dokonalé. Maldonado dokazuje vydáním své třetí knihy, že je úspěšnou tvořitelkou skvělých thrillerů, a že to nebyla jen předchozí náhoda. Taktéž skvělý překlad, který dal ději kvalitní punc. Komplikované hledání pohřešovaných studentek speciálními agenty Guerrerovou, Wadem, Breckovou a Kentem nás tentokrát zavede na akademickou půdu výzkumného institutu. Honba za šíleným predátorem, který se inspiruje egyptologií a sokolnictvím, se každou stránkou posouvá dál, takže nelze přestat číst.
Do případu se zapojí i starý známý detektiv z oddělení vražd phoenixské policie Javier Perez. „To u vás na vraždách nemáte nikoho dalšího? Proč to vždycky musíte být vy?“, zavrčel Jake Kent (že by řevnivost??)