Nirvana: Jak vznikaly písně
Chuck Crisafulli
![Nirvana: Jak vznikaly písně Nirvana: Jak vznikaly písně](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34717/bmid_nirvana-jak-vznikaly-pisne-661d6b17e4ec5.jpg?v=1713203992)
Příběh jedné z nejslavnějších kapel, která absolvovala dlouhou cestu z pochybných klubů až na samý vrchol rockového hvězdného nebe. Kniha obsahuje kompletní diskografii, chronologickou historii kapely – jak vznikla a jakými směry se dále ubírala – a rozhovor s frontmanem Nirvany, Kurtem Cobainem.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: 2004 , Svojtka & CoOriginální název:
Stories Behind the Songs: Nirvana, 2002
![dexterman dexterman](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45155/45155-4by.jpg?v=1467548329)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Mám rád vše co je něják propojeno s touto kapelou . Nicméně tady jsem si musel během čtení dát docela pauzu . Po pauze jsem se ke knize vrátil . Není špatně napsaná . Jen začáteční natěšenost rychle opadla . Zbytek knihy už docela nudil . Nicméně oceňuji kapitolu o koncertu MTV Unplugged
![majule9283 majule9283](https://www.databazeknih.cz/img/users/81_/81132/m_81132-V2n.jpg?v=1459855059)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Ze začátku jsem se pustila do knížky s nadšením, jelikož miluji Nirvanu. Nejvíc mě zaujal "rozbor" písně Polly,ale postupně už ze mě nadšení opadalo a můj zájem dočíst knihu vyprchal. Škoda,třeba někdy v budoucnu se rozmyslím a dočtu to,ale zatím musím dát jen 3*. :)
![maya.taufer maya.taufer](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/25498/25498-ee5.jpg?v=1427812983)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nirvanu jsem hodně poslouchala a byla opravdovým fanouškem, ale tato kniha mne zaujala jen z poloviny. Něco jí chybělo, co by mě přinutilo ji dočíst celou :(
Už jen pro ten poslední rozhovor stojí za to.
*je pro vás hra na kytaru bojem, nebo potěšením?* *boj je tím potěšením...
... Jsem první, kdo přizná, že nehraju jako Segovia. Na druhou stranu, Segovia by nikdy nehrál jako já!* (bacha, spoiler)