Noční lov

Noční lov
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332637/bmid_nocni-lov-EAm-332637.jpg 4 3730 3730

Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem upevněným těsně pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika společně s kolegy Petersonem a Mossovou tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje a vyčkává na vhodný okamžik, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Existuje v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika dělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavila a dopadla, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah začíná sledovat i ji...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Night Stalker, 2016

Simii45
13.12.2017 4 z 5

Po Dívce v ledu další skvělá detektivka od Roberta Bryndzy. Nenáročná, svižná fajn zápletka a kniha. Už mam doma i Temné hlubiny a těším se na další případ Eriky :-)

swayno
12.12.2017 4 z 5

Pěkná, čtivá knížka. Bohužel poslední oběť mi byla jasná předem. Možná jsem jen nedávala pozor, ale jak lovec přišel na to, kdo to je a kde jej najde?

Šura
11.12.2017 2 z 5

Nic moc. Další knihu o Erice Fosterové si určitě nepřečtu. Oddechovka, dočetla jsem, ale už pomalu nevím o čem to bylo. Ničím mě nezaujala.

Majinkazam
07.12.2017

velmi čtivá kniha, také jsem ji "zhltla" jedním dechem :)

Ellise
05.12.2017

Chybí ji napětí "Dívky v ledu"

qydko
30.11.2017 5 z 5

Bryndza nezklamal. Dívku v ledu jsem jen zhltla a s Nočním lovem to bylo podobné. Posledních dvě stě padesát stran jsem zhltla na jeden zátah :)

dalia1769
29.11.2017 4 z 5

Druhý díl se mi líbil minimálně stejně jako první. Postava Eriky je stále plastičtější a celkem sympatická, pachatele jsme tentokrát poznali už v průběhu děje, přesto nebyl závěr méně napínavý a dramatický. Postavu pachatele nešlo tak snadno nenávidět poté, co jsme poznali jeho minulost a motivaci. Dalo by se říci, že nikdo ze zúčastněných nebyl bez viny...

Kaci90
27.11.2017 3 z 5

Špatné to nebylo, ale nic výjimečně dobrého bohužel také ne. Já si nemohu pomoct, na můj vkus tu bylo příiš mnoho zbytečných klišé vsuvek, kterých si sice nemusím všímat, ale bijí mě do očí : “Vraha musíme najít co nejrychleji.” “Nemám z toho dobrý pocit.” , no né.. příběh jako takový fajn, co mě vyloženě zklamalo je závěr jak přes kopírák s Dívkou v ledu.

CharlesWard
25.11.2017 2 z 5

Po všech stránkách průměrná detektivka, která je na zdejší databázi nepochopitelně nadhodnocena.

Gregorie
25.11.2017 3 z 5

No... dobrý. Napětí, které neurazí, však neuchvátí. Stejně mě to ale bavilo, proč zapírat. Chtěla jsem odpočívat s nenáročnou napínavou knížkou, která není blbá, tak jsem udělala dobře, že jsem sáhla po Nočním lovu. Ale zase je to jedna z těch průměrný detektivkových knih, které jsou protežované reklamou víc než je zdrávo. Vždycky na to skočím :-)

hanulie
23.11.2017 5 z 5

Doslova mě pohltila. Jiný příběh, jiné myšlení vraha, jiné zápletky, opět napínavý konec. Sice se identitu vraha dozvíme už v průběhu, ale vůbec mi to nebránilo být dále v napětí a sledovat jeho dopadení. Těším se na další díl!

astroweb
13.11.2017 3 z 5

Druhá kniha od autora, takové pohodové čtení, ale nic převratného, reklama na je mnohem působivější, než samotný příběh. Nevím nevím, jestli se odhodlám do dalšího dílu. Nic moc.

PetK
11.11.2017 4 z 5

Zase mě to moc bavilo. Příběh odsýpá, Erika je sympatická ústřední postava a tentokrát byla docela originální i postava vraha. Odkazy na Slovensko, rodnou zemi manžela autora detektivky, jsou milým bonusem pro nás, kteří jsme "born in Czechoslovakia". :-)

Pavcitko
07.11.2017 3 z 5

Po přečtení Dívky v ledu jsem se velmi těšila na Noční lov, ale bohužel musím uznat, že kniha neměla takový šmrnc jaký jsem čekala. Zápletka vcelku nezajímavá, víte kdo je vrah a jen čekáte jak a kdy se nechá chytit. Nicméně čtivý styl zůstal, uplně bych ji nezavrhovala.

Zdeničkačteráda
07.11.2017 5 z 5

Další skvělá kniha, kterou pan Bryndza napsal. Je jiná, než Dívka v ledu, což mě velmi mile překvapilo, autor se neopakuje. Už se těším na další. Jeho knihy jsou napínavé a nápadité. A instektorku Fosterovou už fakt žeru. Autor prostě baví.

estwen
01.11.2017 4 z 5

Čtivá mainstreamová detektivka pro běžného čtenáře. Nevím, jak by se to líbilo člověku, který nezná první díl a tudíž charaktery hlavních postav a nějakou historii. Byl by to prostě průměr, kdyby... Líbí se mi, jak autor pracuje s menšinami. Ať se jedná o homosexuály, imigranty, nebo ženy v mužském světě (jo, to je taky podstatná menšina, ne-li většina :D ). Sice je tam místy už trochu přemenšinováno a přehlížení a předsudků je tam taky tolik, že to bije do očí, ale je fajn, že na to někdo upozorňuje ve svém bestselleru. Takže to je pro mě o hvězdičku víc :)

katst
30.10.2017 5 z 5

Knihu jsem měla doma několik týdnů, než na ní byla ta správná nálada... A vyplatilo se si počkat :-), je to fakt pecka! Skvěle se čte... Jen jsem tedy zjistila, že jsem pěkná poseroutka :-), chvílemi jsem totiž při čtení nadskakovala u každého 'podezřelého' zvuku z venku a pod postel bych se nyní nekoukla, ani kdyby mi za to někdo zaplatil... :-)

Veru1992
27.10.2017 5 z 5

Kniha mě bavila, nicméně vykazuje velkou podobnost s předchozím dílem, ale jinak dobré :-)

Bustedka
23.10.2017 4 z 5

Já nemám ráda detektivky, kdy je vrah jasný už v polovině knihy. Takže když nastalo "ani ne tak velké" odhalení, trochu mi spadl úsměv z tváře. Jenže i tak jsem byla do knihy začtená, čím dál tím víc. Pořád jsem měla otázky, které vydržely až do konce. Takže 4 hvězdičky naprosto oprávněně

DoDidDone
21.10.2017 3 z 5

Kdybych nečetl předchozí Dívku v ledu a neznal policejní tým a jejich povahy a osudy, dal bych o hvězdičku víc. Nepřipadalo mi, že by se postavy někam pohnuly, navíc mi zápletka připadala podaná stejně jako u předchozího dílu- jiné oběti, jiný způsob vraždy.
Zápletka je zajímavá, zaujalo mě, že se pachatel v půlce odhalil, ale čekal jsem, že od té chvíle přibude více napětí, ale místo toho se jen postupně rozkrývalo to, co už jste zjistili a konec totožně okopíroval předchozí díl, takže se žádný zvrat a převrat nekonal.
Autor umí bezpochyby psát čtivě a ačkoliv jsou to silné knihy, přelouskáte je rychle (možná by neuškodilo trochu zmenšit a roztáhnout písmo...), ale zatím mi tam chybí nějaký "Wow" efekt, který bych od Bestselleru očekával.
Taková klasická detektivka, neurazí ani nenadchne. Podle mě dost přeceňovaná. Do další autorovy knihy se pustím a doufám, že trochu pozměnil obsah.