Nočný lov
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jednej horúcej júnovej noci je detektív šéfinšpektora Erika Fosterová privolaná k brutálnej vražde. Obeť, vážený praktický lekár, je nájdený vo svojej posteli udusený. Zápästia má zviazané a oči vypúlené pod priesvitným vreckom, upevneným tesne pod hlavou. O niekoľko dní neskôr zomiera za podobných okolností ďalší muž a Erika spoločne s kolegami Petersonom a Mossovou tušia, že čelia sériovému vrahovi. Ten svoje obete sleduje a vyčkáva na vhodný okamih, kedy udrie. Čo majú obaja mŕtvi spoločné? Existuje v ich minulosti nejaké tajomstvo, ktoré by ich mohlospájať? A čo ich spája s vrahom? Erika robí všetko preto, aby Nočného lovca zastavila a chytila, aj keď opäť riskuje a dostáva sa do konfliktov s nadriadenými. A navyše, možno vrah začína sledovať aj ju...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
The Night Stalker, 2016
Kniha se mi moc líbila.Hezky jsem se začetla do děje, který byl až do samého konce napínavý. Už teď se těším na další díl a určitě doporučuji.
Bryndza mě prostě vtáhne do děje a nepustí. Erika je urputná detektivka, která chce vraha odhalit za každou cenu.
Na začátku kniha nebyla tolik poutavá ale pak se to rozjelo a začalo se všechno vybarvovat. Celkem mě překvapil vrah , nadruhou stranu naprosto chápu jeho důvody k vraždám.
Oakley mi leze na nervy čím dál víc a konec byl na můj vkus zas až trochu předramatizovaný, ale rozhodně tímto dílem s autorovou tvorbou nekončím.
No, to byla jízda... Bryndza píše skvěle. Je to napínavé, temné, občas trocha černého humoru a lehká depka z osobního života Eriky. Na mě je to ale občas trochu moc brutální, takže před třetím dílem si dám zas trochu pauzu...
Po krátký době Erika Fosterová číslo 2. Beru holku totiž pěkně popořádku. Ne, že by nebyla policejní vdova Erika svým způsobem taky případ, kterej v reálu jen tak nemá obdoby, ale nevadí. Knižně baví. Baví mě její intuice, neveselý soukromí, ale i policejní parťáci kolem ní. Včetně těch trubců, co neví nic, vyšetří prdlačku a ve finále skončí s frčkou navíc. Což už tak nereálný není, takže vlastně ze života. A proto už mi tady leží Erika číslo 3 a jsem zvědavá, kam se to slovenský děvče posune dál. Doufám, že už jí nikdo jako tradičně se závěrem případu nerozbije hubu a jako bonus by jí slušel i nějaký ten chlapec se kterým by si v tom příšerným londýnským holobytě mohla doplňovat denní dávku nikotinu :)
Veľmi dobré, strašne fajn sa to číta, kniha nenudí, nemá hluché miesta, táto séria s Erikou Fosterovou stojí za to.
Knihy od Roberta B. se mi čtou velice dobře. U tohoto dílu mě trochu zklamal konec, který byl dost podobný tomu prvnímu. Jinak super.
Bryndzův styl se mi moc líbí, nicméně po přečtení této knihy jsem měla pocit, že spíš než o zápletku a její vyšetřování jde o bolavá sociální témata dnešní doby jako homofobie, nebezpečí anonymní komunikace přes web, mužský šovinismus ... Druhou hvězdičku jsem knize sebrala za závěr, který se na můj vkus až příliš podobal závěru první knihy serie. Nicméně, s o to větším nadšením se vrhám do třetí knihy a věřím, že to bude zase za plný počet *.
Chybělo mi závěrečné odhalení. V knize autor prozradil totožnost vraha zhruba uprostřed příběhu. Tím se pomalu ztrácela napínavost děje. I přesto velmi dobře napsané, čtivé.
Tak napotřetí se to podařilo. Druhý díl Eriky Fosterové přečten. Bryndzovy detektivky jsou opravdu povedené. Kapitoly jsou krátké a řeší se prakticky jen vraždy a vyšetřování, atmosféra je spíše ponurá. Dost mi v jeho knihách chybí více prostoru pro vývoj postav policejního týmu. Mrzí mě, že autor stupňuje brutalitu každého dílu, ale uznávám, že i když jsem knihu prožíval i fyzicky, proto se dočtení povedlo až napotřetí, za což autor zcela jistě nemůže, jsou jeho detektivky brilantní a kdybych byl méně citlivý, přečetl bych si od něj všechno, protože je prostě skvělý. Přesto všechno chci ale vyzdvihnout autorův um, vystavět skvělý detektivní příběh a určitě jeho knihy doporučuji k přečtení všem méně citlivým osobám a o jeho knihách ostatním tvrdím, že jsou to brilantní detektivky, ač třeba ne všechny pro mne. Je opravdový mistr detektivek. Asi někdy jindy zkusím i třetí díl.
Čtivé, napínavé, chvílemi strašidelné. Ten závěr Erice chválím a Marshe bych někam s radostí kopla, spolu se Sparksem a Oklayem (pardon, teď nevím přesně jméno nadřízeného).
Čtivá až návyková kniha. Opět skvělá Erika Fosterová. Zajímavé příběhy hlavních hrdinů plynoucí mimo hlavní děj.
vraždy Londýn pro ženy sérioví vrazi internet týrání krimi
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Výborná detektivka - napínavá, čtivá, trochu morbidní, jak už současné detektivky bývají.
Konec je na můj vkus trochu přepálený.
Určitě zkusím Dívku v ledu.