Nočný lov

Nočný lov
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380102/bmid_nocny-lov-P4K-380102.jpg 4 3717 3717

Jednej horúcej júnovej noci je detektív šéfinšpektora Erika Fosterová privolaná k brutálnej vražde. Obeť, vážený praktický lekár, je nájdený vo svojej posteli udusený. Zápästia má zviazané a oči vypúlené pod priesvitným vreckom, upevneným tesne pod hlavou. O niekoľko dní neskôr zomiera za podobných okolností ďalší muž a Erika spoločne s kolegami Petersonom a Mossovou tušia, že čelia sériovému vrahovi. Ten svoje obete sleduje a vyčkáva na vhodný okamih, kedy udrie. Čo majú obaja mŕtvi spoločné? Existuje v ich minulosti nejaké tajomstvo, ktoré by ich mohlospájať? A čo ich spája s vrahom? Erika robí všetko preto, aby Nočného lovca zastavila a chytila, aj keď opäť riskuje a dostáva sa do konfliktov s nadriadenými. A navyše, možno vrah začína sledovať aj ju...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Night Stalker, 2016

brectanka
28.07.2019 4 z 5

Trochu pomalejší začátek, ale od poloviny knihy jsem příběh doslova hltala. Erika se už trochu snaží plnit příkazy nadřízených, ale - naštěstí - se jí to pořád nedaří. A jen díky své neposlušnosti vyřeší další případ sériového vraha. Jako vždy hoooodně napínavé a čtivé!

Mrňous1
26.07.2019 5 z 5

Překvapilo mě, kolik čtenářů v komentářích píše, že Noční lov byl slabší než Dívka v ledu. Já to měla přesně naopak, myslím, že kvalita série má stoupající tendenci a těším se na další díly. Opět se našlo pár drobností, které by se daly vytknout a někdy je Erika fakt příšerná, ale právě se mi líbí, že je tak opravdová, i se svými negativními projevy a vlastnostmi. Těším se na další díl.

iška
21.07.2019 3 z 5

Byla to moje třetí Bryndzova kniha a pro mě ne nejlepší. Ale rozhodně budu v sérii pokračovat.

maxx
09.07.2019 5 z 5

Myslím ze jsem našel dalšího úžasného spisovatele od kterého musím mít všechno přečtené

marara
07.07.2019 4 z 5

Velmi čtivá kniha, na které mě nejvíc baví její hlavní hrdinka - vyšetřovatelka Erika Fosterová. I když je to člověk s tragickým osudem i přístupem k životu, je mi sympatická tím, jak nesmlouvavě jde za spravedlností, nenechá se zastrašit a odradit ani za cenu profesních ztrát.

lucieBel
04.07.2019 5 z 5

Každý díl mě doslova připouta a nemohu se odtrhnout!

Jankulik
03.07.2019 3 z 5

Musím souhlasit, že oproti jedničce to nebyla taková pecka. Dobře se to četlo. Bohužel to vidím tak na 3*. Snad ten další díl bude lepší :-)

Nelly
27.06.2019 3 z 5

I druhý díl byl pro mne průměrný, nevím, zda bohužel nebo bohudík...

efka.saf
23.06.2019 4 z 5

Druhý díl o Erice Fosterové u mě vesměs potvrdil vše, k čemu jsem dospěla už v díle prvním. Hlavní vyšetřovatelka je lehce kontroverzní osoba s nutkavou potřebou udělat si vše podle svého a pohrdat jakýmikoliv příkazy, a to i přes to, že se snaží šplhat ve společenském žebříčku. Co se týče příběhu, opět jsem se zápletkou byla spokojená. Kapitoly věnované vrahovi příběh hezky okořenily a jakmile začalo vše dávat smysl, byla jsem za ně ještě vděčnější. Co mi ale trochu vadilo, byla jistá šablonovitost celého příběhu. Autor jako by měl potřebu se stůj co stůj držet stejného mustru, podle kterého příběh vystavěl, takže zase zde máme zavilou Eriku, kterou odvolají, ale ona to přesto vyřeší, opět je na konci potyčka s vrahem mezi čtyřma očima, opět je zde homosexuální zápletka, tentokrát ještě výraznější, než minule, atd. atd. Aktuálně se chystám na třetí díl, tak doufám, že Bryndza popustí uzdu své fantazii a zavede nás tentokrát trochu jiným směrem pomocí jiných cestiček.
Za mě tedy cca o půl hvězdičky horší, než předešlý díl, ale v celkovém detektivním kontextu mi knížka pořád přijde celkem dobrá, tak se přikláním s hodnocením směrem nahoru.

Lucie2
22.06.2019 3 z 5

Nebylo to nejhorsi, ale oproti předchozímu dílu, Dívka v ledu, to pro me bylo zklamání.

Martina23275
21.06.2019 5 z 5

Příběh se mi líbil, sice byl někdy až moc zdlouhavý, ale jak se postupně to mělo rozklicujici aspekt, kdy to čtenáře vtáhne. Moc se mi knížka líbila.

ZuK1
09.06.2019 4 z 5

Po delší přestávce od přečtení Dívky v ledu jsem se opět vrátila k Robertu Bryndzovi a sérii s inspektorkou Erikou Fosterovou. Druhý díl série bych ohodnotila 4* jako docela příjemné odpočinkové čtení.

Tazi78
07.06.2019 3 z 5

Po Dívce v ledu jsem se těšila na další díl. Ale jsem trochu zklamaná. Spousta prvků stejných jako v první knize a homosexuál kam se podíváš. A opět byla Erika před koncem odeslána na dovolenou a stejně případ vyřešila. Doufám, že v dalším díle už se to nebude opakovat. Všeho moc škodí... Upřímně, kdybych nedostala další díl jako dárek, tak se do jeho čtení už nepustím.

LeSk
06.06.2019 5 z 5

Luxusní čtení, které Vás vtáhne do děje hned od první stránky. Moc doporučuji.

LadyLane
31.05.2019 3 z 5

Oproti jednotke autor používa iné postupy v príbehu týkajúce sa zločinov, čo je výborné, na druhú stranu čítame znovu o tých istých prekážkach vo vyšetrovaní, čo je otravné.
Za mňa priemer a nedostať na Vianoce 3. diel, ďalej by som nečítala. Tak snáď prekvapí.

Hugomil
29.05.2019 3 z 5

U této knihy je ještě víc znát Brynzova sexuální orientace a znatelně jí, v této druhé knize, ještě více promítá do příběhu. U Dívky v ledu se to dalo ještě snést, ale zde už to začíná být na pováženou a je to docela nechutné. Číst o tom, jak se dva chlapi budou "šukat do zadku" mě vážně nebere. U mě osobně to snižuje jinak dobrý a čtivý příběh.

Szekynka
28.05.2019 3 z 5

kniha se mi líbila, 2 hvězdy ubírám za začáteční pomalý spád. Trvalo mi cca 100 stran než jsem se začetla. Knihu jsem na delší dobu odložila a musela jsem se přemlouvat. Nakonec jsem ráda, že jsem dočetla protože zápletka se mi líbila ale byl to trochu boj :). Nicméně na 3. díl Eriky a kolegů se těším.

kacaaba
26.05.2019 5 z 5

Tak tento díl se mi líbil ještě víc. Skvěle se to čte, má to spád, žádná mrtvá místa. Jen mě hrozně vytáčí, jak Erice házejí klacky pod nohy... :D

birgitte
26.05.2019 5 z 5

Výborná detektivka jako všechny ostatní od R. Bryndzy..

EvikU.
25.05.2019 5 z 5

Wau. Naprostá spokojenost. Napínavé, čtivé. Knihu jsem otvírala pořád i když jsem ulovila jen pár řádků. Erika se stala mou oblíbenkyní proto mě velmi mrzel konec.

POZOR MOŽNÝ SPOILER!!!!!
Jak mohli dát uznání za vyřešení případu někomu jinému?