Nočný lov
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jednej horúcej júnovej noci je detektív šéfinšpektora Erika Fosterová privolaná k brutálnej vražde. Obeť, vážený praktický lekár, je nájdený vo svojej posteli udusený. Zápästia má zviazané a oči vypúlené pod priesvitným vreckom, upevneným tesne pod hlavou. O niekoľko dní neskôr zomiera za podobných okolností ďalší muž a Erika spoločne s kolegami Petersonom a Mossovou tušia, že čelia sériovému vrahovi. Ten svoje obete sleduje a vyčkáva na vhodný okamih, kedy udrie. Čo majú obaja mŕtvi spoločné? Existuje v ich minulosti nejaké tajomstvo, ktoré by ich mohlospájať? A čo ich spája s vrahom? Erika robí všetko preto, aby Nočného lovca zastavila a chytila, aj keď opäť riskuje a dostáva sa do konfliktov s nadriadenými. A navyše, možno vrah začína sledovať aj ju...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
The Night Stalker, 2016
První kniha od tohoto autora a jsem nadšená. Kniha je čtivá, v celku napínavá,příběh zajímavý, no už se těším na další díly ;)
Pěkný příběh, jen čekám od detektivního příběhu něco více, je to trochu předvídatelné. První díl se mi líbil víc. Doufám, že třetím dílem se ta pomyslná linka zase zvedne.
Pěkná, čtivá, napínavá, i když poměrně předvídatelná detektivka. Bohužel pro autora jsem nedávno četla Ďábelské hry a ty mi sedly lépe.
Už jsem nechtěla od tohoto autora nic číst, jsou to docela zapomenutelné knihy, byť s vyvedenými obálkami, ale recenze na Temné hlubiny nejsou špatné, tak mu dám časem asi ještě jednu šanci :)
Mám prostě Eriku ráda,už mě štve,že vždycky na konci se rozhodne odejít,ale vím že se zase vrátí.Vždycky nakonec zjistí,že je prostě nejlepší.Doufám,že dojde i k rozvinutí vztahu mezi ní a kolegou,moc bych jí to přála..
Od třetí kapitoly je zjevné, kdo je vrah, chybí ale spojitost mezi oběťmi. Noční lov byl v něčem méně nápaditý proti Dívce v ledu, v závěru mi chyběla "cesta vraha k poslední oběti". A ten hňup Spaks?! No nedává příliš příležitost mít go v oblibě :D
Mám pocit, že kdyby z knihy vypustili slovní spojení "detektiv šéfinspektor" a "detektiv inspektor", tak se rozsah stran sníží na polovinu. Jinak klasická napínavá detektivka, nic proti ničemu, pěkně se četla, ale za měsíc už si asi nebudu pamatovat zápletku.
Dal jsem jednu hvězdičku za napětí. Jde o knihu, kterou jsem si půjčil, ale nikdy bych ji nemohl mít v knihovně. Příliš mnoho homosexuálů, policistů i novinářů. Hlavní hrdinka často zařve, někdy jen vyštěkne své pokyny jiným policistům, kteří jsou často neschopní. Jejím nejfrekventovanějším slovem je "sakra". Jako ve zbývajících dvou knihách, se hrdinka dostane chvilku před koncem do značných nesnází, ale vyvázne živá. Vždy jí ochotně pomůže náhoda. Knihy pana Bryndzy jsou si velmi podobné
Tato kniha byla ještě čtivější a napínavější než prví díl a už teď se těším na další. U autora určitě setrvám.
Tento díl byl výrazně lepší, ale v komunikaci mezi postavami se nic nezměnilo... (..."Detektive šéfinspektore Fosterová, čeká na vás detektiv šéfinspektor Sparks a detektiv inspektor Peterson...") Holt anglická detektivka (ano, autor žije na Slovensku). Za nekonečné titulování hlavních postav opět hvězda dolů, jinak super!
Kniha se mi líbila, ale první díl se mi zdál lepší. Možná to bylo tím, že jsem to četla hned, asi to chtělo pauzu.
Lepší jak díl Dívka v ledu. Knížka se hezky četla, děj je svižný a napínavý. Ale neustálé odvolávání Eriky od případů, která pak pátrá nečekaně na vlastní pěst a napadání jen její osoby už začíná být trochu nuda.
vraždy Londýn pro ženy sérioví vrazi internet týrání krimi
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |