Nocturno pro Erika

Nocturno pro Erika
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541534/bmid_nocturno-pro-erika.jpg 5 33 33

Jeden z nich hory miluje a ten druhý… si bude muset zvyknout. Erik je jedním z nejlepších snowboardistů světa. Ale taky tajnůstkářský kluk, který má rád ticho a pletené svetry. Když se jeho táta rozhodne sestěhovat se svou novou ženou, Erika ani nenapadne, že by se pro něj mohlo něco změnit. Jenže pak mu do života vtrhne nevlastní bratr, který je nejspíš jeho úplným opakem! Kasper dává přednost ruchu města a ticho ho děsí. Snad i právě proto si tolik zamiloval hudbu. Pokud zrovna nehraje na klavír, věčně něco poslouchá. Oproti Erikovi je to uragán, který si barví vlasy, mluví prakticky o čemkoli a především dost hlasitě vyjadřuje emoce. Dva kluci ve velkém domě uprostřed ničeho. Dva rozdílné světy. Co když jeden ve druhém najdou mnohem víc, než by čekali…?... celý text

Přidat komentář

ivanaci
09.10.2024 4 z 5

Knihu jsem poprvé přečetla rychle, moc se mi líbila, i když asi nic nepřekoná Neexistenci a mé pocity při jejím čtení. Toto je klidnější.... Teď čtu podruhé spolu s YouTubeMusic a užívám si muziky, kterou jsem nějakou neznala. Moc opět děkuji autorkám za krásný zážitek.

Artep071
09.10.2024 5 z 5

OMG.. Další skvělý příběh u kterého prostě cítíte všechny různorodé emoce a tak silné emoce fuuu...Kasperův Playlist si prostě zamilujete jelikož texty písní jsou úžasné a do příběhu patří . Strašně moc bych chtěla vědět jak to s kluky vypadá i v dalších letech.
Autorky....klobouček před Vámi... Jste skvělé a pište, pište protože potřebujeme víc vašich úžasných příběhů :)


bez_prebalu
06.10.2024

Na knihu jsem se těšila několik měsíců, a stálo to za to. Nemohla jsem se odtrhnout a četla a četla… Měla jsem pocit, že jsem v Nikde s nimi. Že cítím vločky na tváři a vůni bylinkového čaje.

Příběh o dvou bratrech. Já vím, Eriku, nejste bratři Oprava - o dvou NEVLASTNÍCH bratrech. Vyženěných, vyvdaných, u kterých je krásně vidět, jak se protiklady přitahují.
Erik snowboardový-král Peterson, který miluje vše, co s horami souvisí včetně tepláků zastrkaných v ponožkách a čepice s bambulí. Kasper, miláček, který nenávidí vše co s horami souvisí včetně tepláků zastrkaných v ponožkách a čepice s bambulí. Co se stane když dáte tyhle dva dohromady v Nikde? A co když má jeden z nich obrovské tajemství? A co když… je láska silnější než… než všechno?

Nechci psát o ději, abych omylem nespoilerovala, chci jen přiblížit pocit z knihy a ten byl opravdu intenzivní, pro mě i z osobních důvodů. Pokud se chcete zamilovat, do postav, příběhu, atmosféry, zimy,… u téhle knihy se nezklamete. Ale pozor, lásku někdy provází i slzy. A tady byly.

https://www.instagram.com/bez_prebalu

Monika.G.
06.10.2024 5 z 5

Atmosféra knihy je naprosto kouzelná. Hory, kupy sněhu, čajíky, bambule.. ten klid a ticho. To je prostě zimní nutnost. Naprosto jsem se zamilovala do Erika Petersona, Krále hor. A Kasper? Ten kluk mě neuvěřitelně bavil. Myslím, že si s kluky od teď zpříjemním každý začátek zimy.

Iva095
01.10.2024 5 z 5

600 stránek u contemporary je na mě celkem dost, ale v tomto případě mi to vůbec nevadila.
Kniha byla zábavná, plná emocí, nebyla nudná a na to že je to celkem bichlička tak jsme jí měla přečtenou celkem rychle.
Kaspra i Erika jsem si zamilovala prakticky hned.
Klobouk dolů, tohle bylo vážně skvělé.

Kiwicatko
30.09.2024 5 z 5

Holky me vzdycky dokazou totalne emocne vyzdimat.
Rozlozi vas na kousicky, vymackaj co to da a pak vas znovu slozi, ale zakomponuji do toho casti sebe, diky svym pribehum. Najednou v sobe mate nespoutanou energii Kaspera a cele dny sjizdite pisnicky na plny pecky (a do toho vzpominate, jak jste jako mensi a mladsi hrali na klavir), abyste se nasledne zachumlali do svetru a ponorili do Erikova ticha. Stavate se soucasti sveta zavateho snehem, kde se kluci potykaji s rodici, tim druhym a v neposledni rade i sami se sebou.

Mam miliardu nejoblibenejsich scen, jako treba kdyz Erik slysel Kaspera poprve hrat na piano; kdyz Kasper odjel na svuj malej vylet za sexem a Erik absolutne nechapal; housle; Yngve a jeho tukance; navsteva baru... a proste spousta dalsich :)

Jsem kombinaci obou - ziju na horach a nenavidim zimu a snih, ale ve meste se necitim dobre skrz mnozstvi lidi. Hudba me provazi praktickym celym zivotem, stale mi neco hraje, ale soucasne dokazu ocenit ticho, klid a poustevnicky styl zivota.
Naprosto zboznuju oba vytvorene kluky a jsem za ne holkam neskutecne vdecna. Za to jake je stvorily. Ze se Erik nevzdava a ze Kasper chape.

zpetkeknize
29.09.2024 5 z 5

Četla jsem Nocturno už asi pětkrát, což mluví samo za sebe. Originální formát, nádherná obálka a hlavně - úžasný příběh a opravdové, fascinující postavy, které mezi sebou mají tu nejzábavnější dynamiku, jakou jsem kdy četla. A navíc ta zimní atmosféra - za mě je Nocturno pro Erika srdcovka, okouzlující záležitost a jedna z nejlepších knih, jakou jsem kdy četla.

Gaabii
27.09.2024 5 z 5

Další skvělý příběh od Szabi holek. Vůbec nechápu, jak dokážou tak krásné příběhy psát; je v nich všechno, nic nechybí, nic nepřebývá. Většinou si už předem udělám nějakou představu o čem příběh bude, ale holky vždy mojí představu vezmou a hodí do koše.:-) No co víc napsat? Jedním slovem úžasný. A ten konec? To mě úplně rozložilo. Dál nebudu nic prozrazovat a těším se, co si pro nás holky zase připraví.