Normanský dobyvatel

Normanský dobyvatel
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15491/bmid_normansky-dobyvatel-iw8-15491.jpg 4 59 59

O své svatební noci namíchá lady Roscelyn novomanželovi, který se nepěkně zachoval k její mladší sestře, uspávací prostředek. Možná trochu přehnala dávkování, a Cedrik je přesvědčen, že ho chtěla otrávit. Hned ráno však musí spolu s Roscelyniným otcem a jejími dvěma bratry odjet do bitvy proti Normanům. Při odjezdu slibuje své novomanželce pomstu. Z bitvy se však vrátí jen jediný voják. Všichni ostatní zahynuli. Roscelyn nemá příliš času na smutek. Musí se sama postarat o své panství a o lidi, kteří tam žijí a kteří kvůli vleklým válkám trpí značným nedostatkem potravin. Netrvá však dlouho a ve vesnici se objeví Varin de Brionne, normanský dobyvatel, jehož král ustanovil novým majitelem panství Cyningu. Požádá Roscelyn, aby zůstala, ba dokonce přijme i její rady, týkající se obdělávání půdy a starosti o dobytek. Roscelyn zjistí, že Varin není takový barbar, za jakého ho považovala. Ve vesnici se však dějí podivné věci. Roscelyn s hrůzou zjišťuje, že za vším stojí její manžel, který zbaběle utekl z boje a spolčil se s Dány. Vyhrožuje Roscelyn, že mu musí pomoci, jinak zabije její sestru. Roscelyn rychle spěchá za Varinem, aby ho požádala o pomoc, ale ten jí nevěří…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag

Falling For Her, 2000

Žampion
26.06.2024 5 z 5

Moc pěkné, zábavné čtení. Bylo tam všechno co do správné romantiky patří a ještě něco navíc. Mimochodem: "...počítat se nikdy učit nebudu, to je pro sodomity.... Dobře zkusím to, ale jakmile se začnu zajímat o muže nebo zvířata přestanu... Můj pane, máte předpoklady být veliký počtář..." Bylo to fakt zabavné.

vcielka
25.05.2023

Páčilo sa mi, že vykreslila autorka hlavnú mužskú postavu ako rytiera, čo nevie čítať a počítať a aký to malo dopad na rozhodnutia. V tej dobe naozaj nevedel počítať a písať hocikto a u rytierov to bola bežná vec, že nevedeli. Mne sa to páčilo, aj keď sebaobetovacie rozhodnutia hlavnej hrdinky na konci boli také patetické, i tak dávam plný počet hviezd

rampapa
09.08.2022 5 z 5

Krásná knížka. Moc se mi líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.

kacenka6144
12.10.2021 3 z 5

Knížku už jsem četla před pár lety. Je to taková "jednohubka" na nedělní odpoledne. Neuchvátí, neurazí.

Ludmila02
23.02.2021 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale hlavní mužská postava byla příliš sebestředná a vykreslená trochu jako ťululum. Oproti tomu hlavní hrdinka mi byla povahově velmi sympatická. Takže hvězdy jsou pro ni.

petraj30
17.04.2020 3 z 5

Taková odpočinková a nenáročná četba. Moc jsem od toho neočekávala a udělala jsem dobře. Podobné příběhy jsem četla od Lindy Needham. Bylo to sice celkem dobře napsané, ale já mám prostě ráda tu středověkou klasiku od J. Garwood a tohle mi přišlo jako slabší odvar a za pár dní si nebudu pamatovat název natož obsah.

účetní
18.02.2019 4 z 5

Pěkná středověká romance podaná v takovém odlehčeném vtipném stylu a se sympatickými hlavními postavami. Cedrik byl na středověkého hrdinu docela až moc hodný, ale i Roscelyn byla taková dobrá duše, starala se o všechny okolo a na sebe moc nemyslela, takže si hodného a starostlivého chlapa zasloužila a oba se k sobě moc hodili. Líbilo se mi, že Roscelyn nebyla žádná ukřičená hysterka, jak to někdy ve středověkých romancích bývá.

DUNIKO
19.02.2018 5 z 5

První knížka kterou jsem od spisovatelky četla a nezklamala mě.PĚKNÉ.

Enny4
08.02.2018 5 z 5

Hezká knížka kterou jsem již dříve četla.

Danulka11
29.03.2017 5 z 5

Šla jsem do čtení této knihy s tím, že podle celkového hodnocení se bude jednat o "průměr". Musím říci, že jsem byla mile překvapená! Určitě jsem ráda, že jsem si knížku od této autorky přečetla a ráda se k ní ještě vrátím. Líbili se mi hlavní hrdinové, jak to mezi jiskřilo a celkově děj celé knihy byl povedený.

havrmoni
22.12.2016 4 z 5

Opět pohodové a zábavné čtení. Drsný středověk s humorem.

věra
20.06.2013 5 z 5

Pohodové čtení i vtipné,moc se mi to líbilo.