Nov
Stephenie Meyer
Stmívání / Twilight série
Pre Bellu Swanovú má jedna vec oveľa väčší význam ako jej vlastný život: Edward Cullen. No zaľúbiť sa do upíra je oveľa nebezpečnejšie, ako by si vôbec dokázala predstaviť. Zástupy čitateľov, ktorých okúzlil svetový besteller Súmrak, nedočkavo čakajú na pokračovanie príbehu o Edwardovi a Belle, milencoch, ktorým osud nepraje. V Nove Stephenie Meyerová opäť neodolateľným spôsobom spája romantiku s napätím a nadprirodzenými javmi. Táto milostná upírska sága, strhujúca, plná vášne a prekvapujúcich zvratov, nastúpila na cestu k literárnej nesmrteľnosti.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2008 , Tatran (Bratislava)Originální název:
New Moon, 2006
Co na to říct...asi nebudu udělovat hvězdičky, ale mám k této knize vztah . Četla jsem kdysi dávno, pak znovu a znovu, ne že by byla skvělá ale že dokážu naprosto vypnout, proto se k této nepropracované sérii vracím.
I když mi není náct, tak jsem si pokračování ságy ráda přečetla. Styl psaní se mi líbí, čte se velmi dobře, děj svižně plyne. Dokonce jsem konečně pochopila některé věci, které mi ve filmu moc nedávaly smysl.
Bella je prostě Bella. Je potřeba ji brát s nadhledem. Pamatuji si svoji pubertu - všechno bylo NAVŽDY, i naprosté banality byly nejdůležitější na světě, každý smutek byl to nejhorší v životě, každá láska byla až za hrob .... ona je navíc dost umanutá. Ale mě se to fakt líbilo.
Druhý diel bol rovnako pútavý ako Súmrak. Kniha veľmi rýchlo plynula bez nudných miest. Veľmi ma bavila.
Nie vždy sú pokračovania kníh zlé... pri Twilighte sa mi ukázalo, že pokračovania sú ešte lepšie a čakáte v napätí kým príde nová kniha ♥... Ja som jednoducho fanúšik tejto knižnej série. Nečítala som žiadne iné upírske knihy a myslím, že to tak aj zostane a pri pozretí na knižky, sa zase vrátim k svojej puberte :D a ako 15-ročná prepadám tomuto fenoménu.
V tomto díle už mě Bella fakt hodně nebavila. Ufňukaná sebelítostivá chudinka, až se to chvilkama nedalo číst. Jacob na Edwarda nemá, co naplat, i když je taky pěkná "nestvůrka", takže celou knihu zachrání až finále.
když jsem to porovnávala se Stmíváním tak jsem pořadí lepší a horší dokola střídala, ale nakonec mi tenhle díl přišel o něco slabší než předchozí, ale jinak super čtení!
Opět jsem až po shlédnutí filmu. Moje hodnocení je stejné asi jako u předchozího dílu. I když tento díl mě bavil o něco méně. Proto ho hodnotím jako lehký podprůměr, ale úplná katastrofa to také není.
Miluju fantasy, ale tohle prostě není můj šálek čaje.... Edvard no, prostě romantická ikona všech mladších holek. Jacob dejme tomu, ale Bella nevím proč mě tak moc štvala. Prostě a jednoduše nelíbilo se mi to.
2. Díl o malinko lepší, hlavně oceňuji ty části věnované vlkodlakům ( ve finále měničům) a podrobnějšímu vysvětlení jejich světa. Stále vítězí ovšem osekaná filmová verze.
Krásně depresivní, Steph prostě umí psát a jde s emocemi jako s kůží pěkně na trh. Četlo se to opět samo, pro mě oddychovka.
Btw, team Edward :P
Druhý díl ságy se mi také moc líbil, a opět jsem kvitovala různé detailní informace, na které nebylo ve filmu tolik prostoru.
Moc se mi líbilo detailní popsání emocí ,které prožívali Edward i Bella, a postava veselého Jacoba je pro příběh přínosná. Prostě sympaťák :)
upíři láska vlkodlaci zfilmováno pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2005 | Stmívání |
2009 | Hostitel |
2009 | Rozbřesk |
2008 | Nový měsíc |
2021 | Půlnoční slunce |
Myslím, že jako každná náctiletá holka, jsem si i já celou sérii přečetla. Kdybych knihy hodnotila v danou chvíli, pěju na ně chválu a zařadila bych je mezi nejlepší knihy všech dob. Bohužel se s postupem času i můj názor změnil.
Lehké odpočinkové čtení, neuvěřitelná love story, každou chvíli zatajný dech a čekání na další zvrat. Doporučuji všem děvčatům, která hledají nějakou tu nevšední romantiku.