Nová biokuchařka Hanky Zemanové

Nová biokuchařka Hanky Zemanové
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310760/bmid_nova-biokucharka-hanky-zemanove-WGa-310760.jpg 5 41 41

Biokuchařka Hanky Zemanové vyšla poprvé v roce 2005. Hned poté získala titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Od té doby se stala bestselerem mezi zdravými kuchařkami. Prodáno přes 33 000 ks! Autorka se rozhodla svou Biokuchařku kompletně přepracovat tak, abyste v ní našli aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech i ekologickém zemědělství a mohli z ní čerpat inspiraci pro svůj každodenní život. Kromě toho autorka prozradí, kam se ve výživě za posledních deset let sama posunula a co doma ráda vaří. Představí vám zajímavé ekofarmáře a významné ekologické projekty. S pomocí řady odborníků hodnotí objektivně nové trendy ve výživě (např. raw, bezlepková strava, superfoods apod.) a poradí, jak se v nich vyznat a jak si udělat vlastní názor. Hančin přístup ukazuje, jak jíst i žít zdravě a v souladu se selským rozumem. Díky tomu vám pak zdravé vaření bude připadat jednoduché a přirozené. Z knihy se dozvíte, jak obohatit jídelníček a začít používat opomíjené, přitom však skvělé potraviny, jako jsou luštěniny, hlavně cizrna, fazole, červená čočka, loupané mungo, plnohodnotné obiloviny, jako jsou jáhly, čirok, jednozrnka, špalda, pohanka, či netradiční, na českém trhu nové a bezlepkové mouky, jako například mouku z červené čočky či žlutého hrachu. Hanka připravila do této knihy přes 80 nových receptů. Nová biokuchařka je tak díky zcela unikátním informacím a novým receptům určena i těm, kteří už původní vydání Biokuchařky mají doma. Mnoho receptů je bezlepkových, vegetariánských i veganských, ale nevyhýbají se ani kvalitnímu masu. Vyzkoušejte letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance, nebo třeba biokuře na kurkumě podle výborného šéfkuchaře a nutričního terapeuta Davida Šaška (je členem Aliance výživových poradců), který s Hankou na některých, zejména masových receptech spolupracoval. Kniha je určena jak pro začátečníky v oblasti zdravého vaření, tak pro pokročilé.... celý text

Přidat komentář

mirka0586
19.07.2023 5 z 5

Překrásně nafocená...

Sandalkar
09.08.2021 5 z 5

Víte jak. Kuchařky.
Prolistujete, nadchnete se, kolik novych receptu uvarite, pak udelate jeden a odlozite knihu na nejvyssi polici v kuchyni, kde se na ni práší.
Tahle kuchařka je jiná. Hodne se dozvite. Hodne se nadchnete. Dost popremyslite. Možná zredukujete a zjednodusite jidelnicek. Mozna zaradite vice zeleniny, seminek, lustenin...nebo taky ne. Kazdopadne bude bavit vsechny, koho jidla zajima a cti motto zmena je zivot.

Tesim se, az nekdy v budoucnu bude treti vydani. A my zase uvidime posun.


MagdaFish
25.02.2021 5 z 5

Naprosto přehledná, názorná a mnohé vysvětlující kuchařka. Hanka Zemanová má dar propagování v nejlepším slova smyslu, jak v knihách, tak na sociálních sítích.
V jejím podání jsou bio výrobky sexy a cool. A stejně tak jídla z nich. No řekněte, napadlo by Vás jen tak z voleje udělat si jáhlový pudink? Mě teď už jo. :-)

Coco3
13.08.2019 5 z 5

První kuchařka, co mě skutečně oslovila, dá se podle ní jednoduše vařit. Recepty jsou u nás moc oblíbené, jednoduše napsané, výborný doplněk k Bioherbáři. A moc hezky vysvětleno, co znamená bio kvalita, představení bio farem, firem, dobré tipy. Vřele doporučuji!

barcc85
06.12.2018 5 z 5

Moje nová vařící "bible".

pichova.veru
20.04.2018 5 z 5

Opět nádhera...kniha přesně podle mého gusta.... dle mého není nic lepšího na trhu

Indilwen
20.01.2018 5 z 5

Zatím nejlepší kniha, jaká se mi o všech těch tématech zdravé výživy, raw, bio, eko a kdo-ví-čeho.. dostala do rukou :-)
Sama jsem dlouhá léta vegetarián, zkoušela jsem i veganství.. ale můj zdravý rozum a intuice se prakticky ve všem shodují s touto knihou.

Vřele doporučuji všem, nejen vyznavačům zdravé výživy :-) Je to návrat k selskému rozumu.

Verunda
08.09.2017 5 z 5

Kuchařky miluju, i když z nich většinou moc nevařím. Tahle je výjimkou, už jsem se jí provařila skoro celou. A první rozhovoro-povídací část má něco do sebe. Tleskám!

Janin
06.08.2017 4 z 5

Hanka Zemanová napsala kuchařku srdcem.A to je z ní cítit.Ona to žije,ona to vaří a jí s LÁSKOU.

ji7967
27.04.2017 5 z 5

Tohle je kniha, která pohladí, poradí, poučí a prostě baví i nekuchařky (což jsem já :-) ). Rozhodně patří do knihovny každé domácnosti... stejně jako například BioAbecedář od stejné autorky.

macer1991
19.01.2017 5 z 5

POCTIVÁ KNIHA .... mám od autorky všetky kuchárske knižky .