Nová kniha o zeleném čaji
Peter Oppliger
Autor knihy nám dává nahlédnout do tajemství čajového nápoje už od samého počátku: provází nás historií čajové kultury, vysvětluje, co se skrývá pod názvem 'čaj', ukazuje nám metody a způsoby zpracování i třídění čajových lístků, a tak se můžeme s jeho pomocí naučit rozlišovat mezi jednotlivými čajovými třídami i druhy, dozvídáme se o látkách v čaji obsažených i o tom, jak čaj uchovávat a připravovat. Kniha se jistě stane dobrým přítelem všem, kteří milují šálek voňavého zeleného čaje, i velkým pomocníkem tomu, kdo lahodnost zeleného čaje teprve objevuje.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2000 , PragmaOriginální název:
Neue Buch vom grünen Tee, 1999
více info...
Přidat komentář
Pozoruhodná kniha. Velmi diletantsky napsaná, repetitivní, agitátorská. A přeci si myslím, že některé v ní obsažené informace nejsou zcela k zahození, čímž to pádem může posloužit jako nepříliš slavný úvod do světa čajovnictví (lépe však přečíst něco jiného). Asi největší předností knihy je zpracování tématu, které autorovi, zdá se, leželo velmi na srdci: chemické složení zeleného čaje a jeho působení na lidský organismus. Pominu-li občasné ezo-plky, dostane se čtenáři seznámení s danou problematikou. Nejedná se však o traktát na vysoké úrovni. Výhoda číslo dva: je to krátké a krátké jsou i kapitoly. A tady skončím. Tak.