Nový zákon: Obrázková bible (komiks)
neznámý - neuveden , Iva Hoth , André LeBlanc
Komiks: Nový zákon. Život Ježíše a Apoštolů. Paperback 140x215 mm, barevný.
Nejsem věřící člověk, ale zrovna na toto vydání knihy mám celkem hezké vzpomínky. Pamatuju si, jak jsem si tuto obrázkovou knihu jako malá se zaujetím prohlížela a líbila se mi. Jasně, obsahově jsem tomu moc tehdy nerozuměla a až s přibývajícím věkem jsem začala chápat, o co v té knize jde. Ale jako dítě jsem to vnímala jako zajímavý příběh vyprávěný v hezky provedených obrázcích. Knihu nakonec teď beru ne jako nějakou věrouku, ale spíš jako převyprávění biblických příběhů, které by měl člověk asi znát a které jsou zde čtenářům předávány nenáročnou a srozumitelnou formou.
Když jsem jako malá neuměla číst, prohlížela jsem si v knize alespoň obrázky (kniha je formou komixu). V pozdějším věku (1., 2. třída) jsem ji pak četla, psána je jednoduchou formou. Navíc znalost biblických příběhů patří k základnímu vzdělání každého z nás.
Toto vydání NZ byl prostě dobrý počin! Pro děti (a možná nejen!) velmi dobrá forma seznámení se s evangeliem. Oceňuji přesné citace, ale také poslední černobílou část "jak se stát členem nádherné Boží rodiny". Ilustrace jsou, jaké jsou, ale svůj účel splnily.