O duších 1-4
Michael Newton
Dílo Michaele Newtona je světově proslulé a výjimečné. Popisuje souvislosti a zákonitosti našeho bytí: proč se rodíme do různých podmínek, máme různé vlastnosti a čelíme konkrétním problémům, čemu se tím učíme, ale i co se děje po smrti a mezi jednotlivými inkarnacemi. To vše se tu vysvětluje tak precizně, detailně a systematicky, jako nikde jinde. Veškeré poznatky autor získal prostřednictvím hypnózy; po dobu mnoha let ji úspěšně používal u tisíců klientů. Pozoruhodné je, že určité zážitky jednotlivých osob byly nápadně podobné. Ty Newton vybral a utřídil podle témat. Každá tematická oblast v knize sestává z vysvětlení, myšlenek či komentářů autora, jež jsou „prokládány“ autentickými výpověďmi lidí, kteří se jeho průzkumu zúčastnili. Tato publikace je spojením čtyř knih: Cesty duší, Osudy duší, Učení duší a Vztahy duší. Cesty duší Jak vypadá „návrat domů“ po smrti; jak se duše dělí podle barev a stupně vyspělosti; jak je to s duchovními průvodci. Osudy duší Jaký je rozdíl mezi různě vyspělými dušemi; jak si duše vybírá další pozemský život a nové tělo; jak si duše hledá partnery pro daný život. Učení duší Jak je organizovaný duchovní svět; jak se duchové zemřelých spojují se živými; jak se opět setkáme s našimi milovanými po smrti; jak probíhá duchovní obnova energie a nové zrození duší. Vztahy duší Duševní partneři a spřízněné duše; duše, které nám ublížily; organizace skupin duší; přechod na pokročilejší úrovně; mladé duše; duše zvířat; volba těla; svobodná vůle.... celý text
Knihu jsem si koupil, neboť, ale to je dlouhý příběh, se u nás v domě objevil duch. Dům jsme sice stavěli nový, ale některé materiály byly recyklovány. No a tohle byla snad jediná kniha, která mne v koutku esoterika zaujala. Přečtením se mi rozšířily obzory toho, co už poznám a po jedné nahodilé příhodě, kdy jsem “zase” odmítal, že by něco takového existovalo, se mi to celé potvrdilo. Takže knihu doporučuji ku přečtení, myslím, že i skeptik by nakonec přiznal “něco na tom je”.
Kniha na čtení celkem složitá, ale zase to donutí člověka se soustředit. Mnohé jsem pochopila a střípky zapadli do skládačky. Některé příběhy či pasáže mi přišly trochu přitažené za vlasy, ale to neznamená že nemohou být pravdivé.
Nesmírně zajímavá kniha, která nutí k přemýšlení o vlastním chování, postojích i o vlivu blízkých a příbuzných.
Je určitě přínosem, že nakladatelství Eugenika vydává tento druh literatury, jen by těmto knihám mohlo věnovat mnohem větší pozornost. Bohužel u tohoto nakladatelství neexistuje jazyková korektura a tak se jejich knihy pravidelně vyznačují nesmírným množstvím chyb - jak jazykových (gramatické chyby, překlepy, chybějící písmena i slova), tak faktických (nenavazující číslování příběhů, text se odvolává na příběh označený jiným číslem, atd.).
2002 | Cesty duší |
2020 | O duších 1-4 |
2002 | Osudy duší - Smrt a zrození |
1993 | Život mezi životy |
2003 | Vztahy duší - Nová setkání |
(SPOILER) Od 13 let jsem přemýšlela a bádala, jaký smysl má život na téhle zemi. Ale nejvíce jsem potřebovala vědět, že smrtí život nekončí. Měla jsem hromadu střípků, informací které jsem nebyla schopná spojit. Než se mi dostala do rukou tahle kniha. Konečně mi dala do srdce i mysli klid.
Zjistila jsem, proč jsem měla takový intenzivní pocit, že mi chybí a nemohu najít domov, proč mám pocit, že mi kdosi strašně chybí ale nevím kdo a proč, proč se mi události zdají ve snech dříve, než se stanou a mnoho dalšího.. Byla to obrovská prázdná místa, která jsem si konečně mohla vysvětlit a mám klid.
Pomohla mi se smířit se smrtí blízkých, ačkoliv samozřejmě to prázdno nezaplní ale vím s jistotou, že se opět shledáme.
A ani já sama se smrti už nebojím. Naopak..