O líné holce
Emil Ludvík
Pohádka podle dětského kresleného filmu „Lenora“.
Zmiňovaný dětský film sice neznám, ale knížka se mi líbila. Měla děj, ale ne nijak složitý. Líná holka, která kromě osobní hygieny zanedbává taky úklid pokoje.
Pekna knizka o male bordelarce uprimne jsem ji poridila kvůi mladsi dcerce, ktera obcas nechce uklizet. Misto toho, aby ji to motivovalo k uklidu, tak jsme se u knizky pekne pobavily
Mám pocit, že mi ji rodiče koupili hlavně z důvodu, že jsem byla děsný bordelář. Nejspíš doufali, že mě knížka donutí k nějaké aktivitě. Asi to moc nepomohlo. Ale příběh je to kouzelný :-).
Chcete-li děti naučit mýt se, uklízet po sobě a pomáhat doma, tak je knížka dobrou volbou :).
Další moje srdcovka, navíc je to příběh, který každého hezky poučí o tom, jak je důležité mít dobré srdce a stále pečovat o sebe a svět kolem nás.
pohádky děti pro děti útěk česká literatura zvířátka úklid lenost Chaloupky
Skrýt reklamy
Krátká pohádka o dívce Markétě, u které by mohl čtenář říct, že je o ničem, ale pointu má. Vypráví o holce, která je nejen neslušná ke svým mazlíčkům, ale jak uvidíte z ilustrací neuklízí. A to do takové míry, že se od ní rozhodli všichni odstěhovat. Chalupa taky. Jak to bylo s Markétou dále je asi jasné aneb nečekaná studená vodní lázeň dokáže zázraky :)