O rezaté veverce
Daniela Fischerová , Jaroslav Holeček
Kniha o životě veverek a jiných lesních zvířat v průběhu ročních dob.
Netušil jsem, co vše zajímavého se o takhle běžných lesních zvířátcích dozvím :) Kniha mě mile překvapila.
Vskutku povedené vyprávění o veverce, ale i o dalších zvířátkách, lese. Toť vše doprovázeno mistrnými barevnými i černobílými fotografiemi. Milovníkům zvířat a přírody lze jedině doporučit. Howgh.
Jedna z nejlepších knih o přírodě, které jsem kdy četl, za což bezpochyby může děkovat skvěle se doplňujícímu autorskému kolektivu. Nádherné fotografie a velmi zajímavé informace jsou propojeny poutavým a pro děti snadno srozumitelným vyprávěním. Jsem rád, že ji máme doma, tím spíš, že jsem ji našel ve vyřazených knihách v místní knihovně.
Naprosto dokonalá dětská knížka. Příběh veverky Zrzečky, s níž prožíváme radosti i útrapy od mláděte po dospělou veverku-maminku. Přestože je knížka psána dětským jazykem, nejde o žádnou pohádku. Zrzečka utíká před dravou kunou, v zimě hladoví, najde zmrzlou veverku, otce svých mláďátek zažene, prostě jako v přírodě... knížka je doplněná překrásnými fotkami.
Tahle knížka mě v dětství vtáhla do světa zvířátek a ten mě dodnes nepustil, báječná knížka, krásné povídání a obrázky .