O tom se nemluví

O tom se nemluví
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451111/bmid_o-tom-se-nemluvi-37B-451111.jpg 4 16 16

MUDr. Yael Adlerová je každý den konfrontována s tabuizovanými tématy svých pacientů. Ať už jsou to inkontinence, poruchy erekce, nehody se sexuálními hračkami, tělesný zápach – ženy i muži u ní hledají lékařskou radu a svěřují se jí téměř se vším. V této knize otevřeně, s humorem a s pochopením hovoří o tabuizovaných zónách a funkcích lidského těla. Bez obalu vysvětluje vše, co je nám trapné. Kniha, která informuje, baví a mnoha lidem hovoří z duše.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Esence

Darüber spricht man nicht, 2018

katynka78
03.07.2024

Miluju jakékoliv knihy z lékařského prostředí a to je fuk, jaký je to žánr. U mě doma v knihovně najdete i spoustu poučných lékařských publikací a tato tam je taky. Moc jsem si přála ji mít doma, protože napsat poučnou, užitečnou, poutavou, nenudnou a navíc vtipnou knihu o vážných věcech, to je kumšt.
A tady se to povedlo.
Je to pohled na všechna možná tabu a tajemství našeho těla a věřte mi, že se tam najde každý a nebo tam najdete něco, co prožívá někdo z vašeho okolí.
Zasmějete se, zamyslíte a často se vám i uleví.
Jediné, co mi trochu vadí, ale to je u všech doktorů, je to jejich omýlané - žijte zdravě, nežerte, hýbejte se, atd. Tím se hodí veškerá odpovědost na pacienta. Ale to jsem si už tak nějak zvykla.
Jo jsou choroby, za které můžete, že jste je chytli, ale pak jsou i situace, do kterých se dostanete ne zcela vlastní vinou a to doktoři moc v potaz neberou.
A taky mi tady vadilo, že doktorka docela zdupává léčbu hormony. Tak ať to zruší a najdou něco jiného, když je to tak špatně.

Takže vidíte, najdete tam spoustu užitečného, ale i věci, se kterými nebudete souhlasit. Ale celkově je to dobrá, zábavná a poučná kniha, která stojí za přečtení, protože ozřejmule lidské tělo a vysvětluje, co s ním udělá třeba ozdoba v pupíku. :-)

Veruru1981
22.05.2023 4 z 5

Vse cloveci mi neni cizi... I kdyz se v knize nedozvite mnoho noveho, je rozhodne zajimava. Co mi chybelo, tak byl prehled reseni, kdy doktorka Adlerova je prilisnym zastancem prirodnich reseni, a to i ve svem vlastnim oboru, coz je dost zvlastni. Nadto se opira uz o prekonane nazory, rekla bych... Snad jen proto 4 hvezdy, protoze jinak je kniha napsana ctive a vtipne.

DreamerX9
04.07.2021 4 z 5

Velice užitečná kniha až se člověk zděsí co všechno může být příčinou jiných tělesných znaků. Je to velice jednoduše popsané a vysvetlene co souvisi s čím a jak to poznat. Taková praktická příručka do života a i k etapám života. Je vidět že Mudr.Adlerová je nejen zkušenou lékařkou ale především lidským člověkem který má pro vše pochopení i případnou pomoc :)

knihovna1
08.10.2020 5 z 5

V této knížce si vyberete zdravotní potíž či problém, který vás trápí a paní doktorka vám vše hezky vysvětlí a navede, jak řešit. To vše je doplněno vtipnými ilustracemi. Tato kniha Vám dá odvahu problém řešit či se s ním vyrovnat. Párkrát mě i rozesmála.

Yael Adler
německá, 1973