Obchodníci s dětmi
Hana Hindráková
Po líbánkách se Izabela vrací s manželem zpět do Keni. Doufala, že konečně otěhotní, ale je opět zklamaná. Začne se proto zajímat o adopci a dozví se, že v nigerijském sirotčinci pro ni mají dítě. Vše se zdá být na dobré cestě, dokud si Izabela nezačne uvědomovat podivné okolnosti možné adopce. Pustí se proto do nebezpečného pátrání, které předčí i její nejhorší obavy.... celý text
Některé věci, které se dějí, člověk ví, některé tuší a o některých se mu ani nesní. Ani po přečtení této knihy mně to k návštěvě Afrického kontinentu neláká.
Kniha je napsaná výborně, čtivá, smutná a děkuji za ni.
I tento nový román paní Hindrákove,nás zavede na Africký kontinent,aby nám v něm vylíčila těžký život zdejších žen a jejich životní osud.Kniha je opravdu velmi smutná,plná beznaděje i proto ,že byla napsána podle skutečných událostí.
Vím, že je kniha beletrizovaná. Podle doslovu autorky spíš přikrášlená. I tak to bylo hodně drsné čtení. Uvítala bych v doslovu více informací o tom, jak autorka sbírala podklady pro tuto knihu a zda byla inspirovaná některými skutečnými příběhy.
Rozhodně čtivější než Smrtící byznys. Tato kniha na jedno sobotní dopoledne se čte velmi dobře, i když v jednu chvilku bylo rozjetých až moc příběhů. To že se čte dobře ale neznamená, že z popisovaných situací nemrazí. Co oceňuji, je doslov autorky ve stylu - jak by to bylo doopravdy.
Další kniha od autorky u které jsem seděla se zatajeným dechem a hltala každou další stránku. Strhující příběh, který nám odhaluje další téma z afrického kontinentu, který se o tolik liší od našich životů v Evropě.
I přes nelehké téma knihu vřele doporučuji. Při jejím čtení si člověk uvědomí, jak snadný je život v Evropě.
Černá Afrika mne nikdy nelákala a nezměnilo se to ani po přečtení této knihy. Příběh byl napínavý a zajímavý, ráda jsem se dozvěděla jak to tam funguje/nefunguje a určitě si přečtu i další příběhy.
Skvělá Hindráková! S ničím se nepáře,píše tak,jak to je. Není to tak syrově drsné,jak by to asi ve skutečnosti vypadalo,tady je to vyprávěné trochu snadněji se ,,štastným" koncem. Více rozepsaných příběhů,které se nakonec propojí.
Afrika je jiný svět, divočejší a i běžný život je tam o hodně jiný než v Evropě. V knize se dozvíme, jak se žije ve slumech, jaké je to přežívat na ulici... Hlavně se kniha věnuje tématu adopcí afrických dětí, jejich únosů, ale také síly a odhodlání lidí, kteří se snaží pomáhat. Téma Afriky mě fascinuje už mnoho let, vždy si rád přečtu zajímavý příběh i když to není vždy odpočinkový zážitek.
Afrika je kontinent, který mě fascinuje už dlouhé roky. Spousta lidí si ho spojuje s dovolenou s vůní exotiky, ale život ve většině zemí není zdaleka tak jednoduchý, jako v Evropě. Autorka nás vezme do Nigérie a Keni a odkrývá nám téma, u kterého jsem chvílemi přes slzy ani neviděla. Jedním dechem se čte tento příběh plný bolesti, nespravedlnosti, ale také síly, vytrvalosti a naděje. Příběh žen, které přišly o své děti a příběh novinářky, která otěhotnět nemůže. A v jeden moment se osudy těchto žen protnou. Napadá mě jen jedna pointa tohoto příběhu:
"Svět není továrna na splněná přání."
Příběh je, i přes všechnu bolest a nepřízeň osudu, napsán tak úžasně, že se vám vryje do srdce a mysli. Ve mně bude ještě dlouho rezonovat.
Vždy jsem se do Keni chtěla podívat a teď...teď chci ještě víc.
2012 | Děti nikoho |
2017 | Smrtící byznys |
2014 | Dobrovolnice |
2018 | Nezlomný |
2016 | Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky |
Když během čtení víte, že cca 70% je na základě skutečnosti.... brr, jsem ráda, že jsem z Čech. A jsem moc ráda, že to p. Hindráková napsala s dobrý koncem, trochu to tu hrůzu otupilo.