Obchodníci s dětmi přehled
Hana Hindráková
Po líbánkách se Izabela vrací s manželem zpět do Keni. Doufala, že konečně otěhotní, ale je opět zklamaná. Začne se proto zajímat o adopci a dozví se, že v nigerijském sirotčinci pro ni mají dítě. Vše se zdá být na dobré cestě, dokud si Izabela nezačne uvědomovat podivné okolnosti možné adopce. Pustí se proto do nebezpečného pátrání, které předčí i její nejhorší obavy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obchodníci s dětmi. Přihlašte se a napište ho.
Velmi silný a pro některé emočně náročný příběh, ze kterého vám půjde hlava kolem. V dobrém.
Příběh je psaný z několika pohledů a obsahuje strašně moc postav a jmen. Ze začátku jsem se bála, že se v tom všem ztratím. Ale neztratila. Kniha mě vtáhla okamžitě do děje a nepustila, dokud jsem neotočila poslední stránku.
Samotné osudy postav jsou velice smutné a jako matku malé holčičky mě celý příběh zasáhl. Ale, ač téma knihy bylo příšerné, a je k nevíře, že se v dnešní době ještě něco takového děje, tak mi kniha nijak zvlášť nepředala tu emoci, kterou jsem čekala a předpokládala, že se dostaví po takovéto smršti informací. Celou dobu jsem měla pocit, jako bych celý děj pozorovala z dálky a nijak extrémně se mě to nedotýkalo.
Dost velkou část knihy jsem měla velký problém s jednou postavou a tou je Izabela.
Cením si všech autorů, kteří píší o takových věcech. O věcech, které se z televize nedozvíme.
Děkuji autorce za doplnění informací, přimělo mě to k tomu, abych si o celé problematice zjistila víc a našla jsem velmi zajímavé věci.
Knihu vám ráda doporučím. Ale pozor, tohle není pro slabší povahy.
Skvělá kniha se silnými příběhy. Čte se sama, děkuji za rozšíření obzoru! Díky autorce už jsem se dozvěděla mnoho zajímavých a smutných informací o Africe. Doporučuji přečíst.
Kniha Obchodníci s dětmi v seznamech
2012 | Děti nikoho |
2017 | Smrtící byznys |
2014 | Dobrovolnice |
2018 | Nezlomný |
2016 | Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky |
Těžko hodnotit. Na jedné straně poctivě sebrané zážitky získané v Africe, na straně druhé ty zážitky zpracované do jakéhosi thrilleru, který podle mě velkou literární úroveň nemá. Je mi líto, ale kdyby to byla literatura faktu a ne beletrie, určitě bych přidala hvězdiček. Mně osobně dost vadily příliš krátké kapitoly, které se mezi sebou rychle střídaly a knížku to podle mě lehce poškodilo. Mnoho psů - zajícova smrt. Do toho příběh Daniela a Izabely jak z červené knihovny.....Já se jen utvrdila v přesvědčení, že Afrika v této knížce zachycená žádné dobré řešení nemá. Bída, chudoba, nevzdělanost a zločin - do toho ještě neustále mezi sebou primitivně bojující kmeny - neslibují žádnou budoucnost. Jsem ráda, že žiju v Evropě a měnit bych nechtěla.