Krevní msta

Krevní msta
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538925/bmid_obet-mafie-krevni-msta.png 4 17 17

Oběť mafie série

< 2. díl

Do světa mafie vede pouze jednosměrka. Zdevastovaná Claire Sanderson je po sledu tragických událostí nucena čelit této kruté realitě. Stává se bossem mocné mafie zesnulého Ryana Williamse. Její pozici ale nikdo nehodlá respektovat. Okolo se přitom motá pohledný gangster, tvářící se jako spojenec. Jenomže i on má skryté úmysly, o nichž mladá mafiánka netuší. K tomu všemu jí po krku stále jde vlastní otec. Tvrdohlavá Claire se hrabe zpátky na nohy a prahne po krevní mstě víc než kdy předtím. Odhaluje ovšem tajemství, která pro ni vše mění. Zažívá bolest, o níž netušila, že ji zvládne ustát. A možná, že tentokrát ji opravdu neustojí. Protože, co když je to všechno úplně jinak? Zpoza opony vystupuje mafie mocnější než všechny ostatní, spolek, který stojí za vším, co se v životech Sandersonů událo…... celý text

evineckY
23.06.2024 4 z 5

Už dlouho jsem nebyla z knihy tak rozpolcená, smutná a vzteklá.
Z té bezmoci mi tekly slzy. Člověk si vůbec neuvědomuje, ani si neumí představit, že takové zvěrstvo se opravdu děje po celém světě mužů na úkor žen. Zvířatům bych ublížila, kdybych takové zrůdy k nim pojmenovala.
Doufám, že třetí část bude trošku optimističtější, protože je mi smutno.
Kniha je ale skvěle napsaná a můžu jen doporučit.

Sysel
21.06.2024 5 z 5

Já tuhle autorku asi nesnáším :D jako proč, kdy, jak? Co to vlastně? Já nemůžu nic moc prozradit, ale vlastně od začátku do konce to byla jízda bez přestávky. Pořád, ale opravdu pořád byla nějaká akce, která nesla samozřejmě reakci.

Jita160
17.06.2024 5 z 5

Kdo propadl kouzlu této mafiánské sérii tak věřím ,že i pokračování vás nezklame.
Spíš naopak tady Adéla ještě o dost přitvrdila. Je to strhující nelítostný příběh u kterého máte až morbidní zvědavost jak se mladá mafiánka popere se svým těžkým osudem. Protože narušená mysl jejího otce nezná hranic je nelítostný a krutý i když jde o jeho vlastní dceru.
Mám ráda příběhy kam nás spisovatel někam nasměruje a vzápětí nám vezme vítr s plachet ,protože vše je úplně jinak...?
Rozhodně se těším na poslední díl u kterého absolutně netuším co nám přinese.... do té doby musím být napnutá jak kšandy.
Skvělé Adélo!!!!

Matri
02.06.2024 4 z 5

"Co když nejsem dobrý člověk s temnou stránkou, ale zlý s občasnými návaly dobra."

Na to, ako v knihách do značnej miery vyžadujem romantickú linku, musím povedať, že prvý diel Obeť mafie: Vzpoura ma dostal, hoci okolo romantiky ani nekráčal. Preto som si samozrejme pokračovanie Krevní msta nemohla nechať ujsť...
Claire je stále Claire - mladučká, niekedy ešte stále naivná, za mňa niekdy aj absolútne nelogicky uvažujúca mafiánka, ktorá sa zhodou "náhod" dostáva vo svojich 19tich rokoch do pozície vodcu mafiánskeho klanu.
Čo ma samozrejme potešilo, boli náznaky začínajúcej romantickej linky :) Chémia je skvelá, interakcií bohužiaľ nebolo dosť. Už od prvej časti mi Pán vyvolený bol najbližší, preto má toto smerovanie citov Clair moc potešilo ;-)

Priznám sa, akosi ma však prestali baviť neustále vnútorné monológy Claire o mafii a retrospektívy nedávnych udalostí, ktoré za mňa dosť brzdili dej. Okrem toho sa Claire chovala naozaj zmätočne, prchko a asi aj zbytočne odvážne.
Počas čítania si vravím - čo sa deje, kde sa stratilo čaro? - asi som si len zvykla na príbeh? asi som už vedela čo môžem od nadchádzajúcich udalostí očakávať?
Avšak koniec má opäť dostal. Nový nepriateľ! A teda zdá sa ešte nebezpečnejší!
Pokračovanie si určite nenechám ujsť :)
Hodnotím slabšie - 3,75*, na základe vyššie uvedeného, nakoľko naozaj ma dostal až úplný záver knihy.
No stále platí - na to, že autorka má len 19 rokov, klobúk dole a tešíme a na jej ďalšie dielka ;-)

"Tisíc ovcí nikdy nenadělá takovou škodu jako jeden oheň chrlící drak.“
„Jenomže já po ovci netoužím. Nejsem muž, jehož ego by snižovala žena s vlastním názorem. Právě naopak. Chci někoho, kdo mě bude respektovat proto, že to tak daná osoba bude cítit, ne proto, že jí to poručím."

Moniska2410
01.06.2024 4 z 5

V prvé řadě moc děkuju autorce za poskytnutí e-knihy a Monče ze @solis.nakladatelstvi .

Příběh nám začíná přesně tam kde skončil první díl a my se hned vrhneme do akce. Počítejte teda s tím, že jen co se do knihy ponoříte, nebudete jí chtít odložit.

Claire je hodně moc silná osobnost, holka která chtěla celou mafii nechat za sebou, holka, která ale musela přes noc dospět a stát se bossem mafie. Nemá to vůbec jednoduché, vždyť v čele vždy stojí muž, budou jí vůbec ostatní respektovat?? Ale ona se jen tak nevzdá a pro ty co má ráda je ochotná se obětovat.

,,Buď přežiju a budu o krok blíž k dosažení svého cíle, nebo... NE ... Já se mrtvolou nestanu, ne dnes a ne
zítra."

Mezi Tobiasem a Claire to pomalinku začíná jiskřit a přiznává jí co se mu na ní líbí a proč by jí chtěl. Jsou jeho úmysly opravdu takové??

,,Lev se neotáčí, když pes štěká.
A když se otočí, tak jedině proto, aby psa usmrtil."

Pořád má v patách toho, kdo by jí měl nejvíc chránit. V jednu chvíli to vypadá, že Claire už nemá sílu dál bojovat, ale pak přijde zvrat........ připravte se na to, že vám totálně spadne brada, protože tohle sem vůbec nečekala.

,,Tajemství mezi dvěma lidmi zůstane tajemstvím jedině, když je jeden z těch dvou mrtvý."

Mafie není svět splněných přání. Nejedna se o místo, kde se píší milostné příběhy. Mafie je svět, kde se za vteřinu váhání platí životem.

Příběh má vše co sem od něj očekávala, akce, drama, zvraty a nějaké to jiskření. A ten konec...... už se nemůžu dočkat závěrečného dílu.

Najdu si tě.
Nikde a nikdy přede mnou nejsi v bezpečí.
Počkám jako správný predátor a zaútočím v ten nejlepší okamžik.

Adéla Kubicová
česká, 2004