Obeta

Obeta
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442392/bmid_obeta-QxC-442392.jpg 5 756 756

Sayer Altairová série

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová skúma mysle psychopatov. Ani ona však nečakala, že v predchádzajúcom prípade odhalí vraha priamo vo Federálnom úrade pre vyšetrovanie. Jeho zneškodnením a odhalením korupcie v FBI získala strelné poranenie a šesť mesiacov služby za stolom v kancelárii. Teraz je konečne zase v teréne, kam ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí. Kostrové pozostatky nájdené hlboko v Shenandoahskom národnom parku vo Virgínii majú dvadsať rokov a rovnako dlho je nezvestná aj miestna tínedžerka. Odložený prípad znovu rýchlo otvoria, len čo Sayerin tím medzi kosťami nájde dve čerstvé mŕtvoly. Čoskoro vyjde najavo strašná pravda – s ich smrťou má niečo spoločné žena, ktorú nedávno uniesli aj s jej malou dcérou. Sayer musí odhaliť súvislosť medzi starými pozostatkami a novými telami, skôr než sa unesená matka a dieťa stanú ďalšími obeťami. Vrah je však vždy krok pred ňou, útočí na členov jej tímu a sabotuje ich úsilie. Sayerino vyšetrovanie je ohrozené, a keď už netuší, komu môže dôverovať, dostane nevyžiadajú pomoc od subjektu 037, jedného z anonymných psychopatov, ktorých mysle práve skúma. Sayer si s hrôzou uvedomí, že ide o mocného človeka vo Washingtone D. C., a ten nemieni dovoliť, aby obyčajný sériový vrah ohrozil jeho zlovestný plán týkajúci sa Sayer.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Buried, 2019

Jana65
18.03.2022 5 z 5

Druhý díl Sayer Altairové opět výborný. Měla jsem přečteno za dva dny a už mám rozečtený třetí díl, tak jsem zvědavá. Zase jedna povedená série, kde není nouze o napětí.

Ms.Day
16.03.2022 4 z 5

Rozhodně můžu říct, že je to napínavé, netradiční, čtivé a po prvním díle jsem se těšila na pokračování, ale trošku mě to zklamalo. Jsem zvědavá na třetí knížku.

ctenarkaEva
06.02.2022 4 z 5

Čtivé, napínavé. Ale jak už někdo zmínil, také mi vadilo slovo NEZPACH, na místě překladatele bych zvolila jiný překlad, než tuto zkomoleninu.

SimonaP
04.02.2022 3 z 5

Kniha byla čtivá, ale stejně jako v prvním díle tu pořád někdo bručel, mručel a vrčel. No budiž, ale rozčilovalo mě to. Navíc se mi zdálo, že je tu i dost nepřesností a nelogičností. Ale jako nakonec celkem dobrý.

Dandy1
01.02.2022 2 z 5

Za slovo nezpach bych překladatele ráda nakopla. Proč rvát do knihy zkráceniny po stylu Američanů. Stačilo napsat pachatel. Že je neznámý, víme.

Haduwig
26.01.2022 5 z 5

Tohle je, stejně jako první díl, velmi povedený thriller plný napětí, uvěřitelných a sympatických postav se zajímavou (a nijak rušivou) zápletkou ze Sayeřina soukromí. Tak rychle na další díl!

oleg
25.01.2022 5 z 5

Tak toto nešlo odložit,vše ostatní šlo stranou,šla jsem spát ale nedalo mi to ,rozsvítila jsem a musela jsem ji dočíst a koukám,ono je půl druhé,nikdy tak nevydržím,to je známka že to byla pecka....

stanislav0373
22.01.2022 5 z 5

Je půl třetí ráno a já právě dočetl tuhle naprosto úžasnou knihu. V drtivé většině případů si nechávám své dojmy až na ráno, či "brzké" odpoledne, nicméně v tomto případě je to zcela nemožné, neboť se jedná o tak famózní kousek, že by mě hanba fackovala vám to utajit.

Příběh se rozjíždí v poměrně zběsilém rytmu už od prvních stran a toto tempo velice živě eskaluje. Naštěstí se občas naskytne chvíle (moc jich ale není, prosím počítejte s tím), kdy můžete knihu na chvíli odložit za účelem provedením zcela nezbytných potřeb (= dojít si cestou na WC pro víno) a vzápětí se pak vrátit zcela pohrouženi do světa starší agentky "SLAYER" (jo, jmenuje se Sayer, ale jsem metloš... nemám na výběr. Slayer i Sayer jsou už teď legendy). Skutečně, i když je v knize přehršle žen, je psána s ohledem na mužské čtenáře, takže i když se dozvíme relativně mnoho o soukromí naší detektivky a jejího okolí, není příběh nastaven o balast v podobě různých citových, růžových a puntíkům podobných s příběhem nesouvisejících věcí, které by naši pozornost zbytečně směrovali mimo.

Sakum prdum je druhý díl se slečnou motorkářkou o kus lepší než první a já jen doufám, že tato série bude mít alespoň deset dílů, protože mě neskutečně baví!

PS: během čtení jsem si pro sichr některé informace googlil a musím uznat, že nikde žádná fikce. Vše je na reálných základech... O to možná horší pomyslet, že...ale to si přečtěte sami. :-)

ydnac
18.01.2022 5 z 5

SKVĚLÝ THRILLER :-)

Sayer se vrací do terénu a vyšetřování dalšího případu začíná v jeskyni.
Do té se náhodou propadl agent Max Cho a našel v ní plno lidských kostí.
Sayer, Max a jeho fenka Kona spolupracují na vyšetřování a do jejich malého teamu se přidává ještě Ezra ( expert přes počítače) a patoložka Dana.
Málo lidí, spousta stop k prověření, střelba, únos, napadení, nedořešené zmizení mladé dívky a nález nových mrtvol, to vše jim dá zabrat a postupně zjišťují, že některé z unesených možná ještě žijí...
Napínavé a čtivé stejně jako první díl :-)
Doporučuji a těším se na další :-)

Kocourek
06.01.2022 5 z 5

Tak zase pecka. Objevila jsem jí díky recenzi tady v Databázi a udělala jsem dobře.
Už se těším na další příběhy.....

skipiii
17.12.2021 5 z 5

Ellison Cooper válí! Druhá knížka a opět skvělá! Napínavý děj, svižné tempo, žádná slabá místa. Ani na chvilku Vám nedovolí knížku odložit!

Satalin
02.12.2021 5 z 5

Stejně skvělá úroveň, jako první díl. Nedá se odtrhnout, zápletka je uvěřitelná, charaktery postav prokreslené. Dojem mi kazilo české vydání, kde jsem našel nekolik hrubek a překlepů, za což ale román ani autorka nemohou.

Kubajzz
28.11.2021 4 z 5

Stejně jako první díl tak super thriller se zajímavou zápletkou a překvapivým koncem.

Šajler
21.11.2021 5 z 5

velice čtivé, napjaté,nedalo se odtrhnout. Těším se na odhalení subjektu 037 a tajemství ohledně smrti Jakea.

martina2540
19.11.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, byla čtivá, i když první díl mi přišel lepší.

mrliš
07.11.2021 2 z 5

Průměrný thriller. Dá se říci šablonovitý jako spousta ostatních. Ničím nevyčnívá. Podle hodnocení jsem čekal, že to bude hodně dobré, ale bohužel. Neurazí, nenadchne. Alespoň , že se kniha čte dobře.

Dumicek
06.11.2021 5 z 5

Prostě naprostá pecka! Svižné,napínavé,dechberoucí...nemám co víc dodat..tahle série je prostě TOP!

veromas
30.10.2021 5 z 5

čte se dobře, děj hezky ubíhá, napínavý příběh a prostě chcete vědět kdo j vrah :)

Drahuš
18.10.2021 5 z 5

Přečteno jedním dechem, skvělá krimi, doporučuji.

kristie
18.10.2021 4 z 5

Tahle série prostě táhne a táhnout bude. Čte se to prakticky samo, nechybí akční scény, ale i části kde se Sayer věnuje psychopatům jsou zajímavé.

Jen začínám vidět jistou kostru, která byla prakticky stejná jak v prvním, tak druhém dílu. Trochu by mě mrzelo, pokud by autorka nedokázala z tohoto systému vystoupit, pokud to totiž člověk prokoukne, lehce pak dokáže odvodit následující průběh vyšetřování.

Nicméně třetí díl už na mě čeká ve čtečce a rozhodně se tam dlouho neohřeje.