Obeta

Obeta
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442392/bmid_obeta-QxC-442392.jpg 5 756 756

Sayer Altairová série

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová skúma mysle psychopatov. Ani ona však nečakala, že v predchádzajúcom prípade odhalí vraha priamo vo Federálnom úrade pre vyšetrovanie. Jeho zneškodnením a odhalením korupcie v FBI získala strelné poranenie a šesť mesiacov služby za stolom v kancelárii. Teraz je konečne zase v teréne, kam ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí. Kostrové pozostatky nájdené hlboko v Shenandoahskom národnom parku vo Virgínii majú dvadsať rokov a rovnako dlho je nezvestná aj miestna tínedžerka. Odložený prípad znovu rýchlo otvoria, len čo Sayerin tím medzi kosťami nájde dve čerstvé mŕtvoly. Čoskoro vyjde najavo strašná pravda – s ich smrťou má niečo spoločné žena, ktorú nedávno uniesli aj s jej malou dcérou. Sayer musí odhaliť súvislosť medzi starými pozostatkami a novými telami, skôr než sa unesená matka a dieťa stanú ďalšími obeťami. Vrah je však vždy krok pred ňou, útočí na členov jej tímu a sabotuje ich úsilie. Sayerino vyšetrovanie je ohrozené, a keď už netuší, komu môže dôverovať, dostane nevyžiadajú pomoc od subjektu 037, jedného z anonymných psychopatov, ktorých mysle práve skúma. Sayer si s hrôzou uvedomí, že ide o mocného človeka vo Washingtone D. C., a ten nemieni dovoliť, aby obyčajný sériový vrah ohrozil jeho zlovestný plán týkajúci sa Sayer.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Buried, 2019

Terka_v25
15.05.2021 4 z 5

Máme tu malebné prostředí národního parku se spoustou tajemných jeskyních komplexů a důlních šachet, několik kosterních pozůstatků plus nové mrtvoly, vcelku zajímavou a sympatickou hlavní vyšetřovatelku, tým věrných pomocníků a záhadného pachatele. Zní to slibně, že?
Z mého pohledu to nebylo vůbec špatné. Četlo se mi to svižně a je tam několik pěkných dějových zvratů. Určitě mohu doporučit k přečtení. A docela by mě zajímalo do čeho byl zapleten Jake? Tak snad se to dozvím v dalším díle.

lucakuca
12.05.2021 4 z 5

Bylo to super! Zamotané klubko se pomalu rozpletá a udržuje v napětí jak elektrický plot před stádem kraviček. Jsem zvědavá na subjekt 037, jak se bude v dalším díle rozvíjet... Bude?

Januli
11.05.2021 4 z 5

Tak jak se mi líbil díl první, tak se mi líbil i díl druhý. Jsem zvědavá jak se hrdincin osud bude vyvíjet, co se dozvíme o Jakeovi... určitě dávám autorce palec hore.

Miška74
07.05.2021 5 z 5

Kniha je druhým dílem ze série a líbila se mi víc než díl první. Děj se rozjel hned od začátku a uprašovalo to až do samotného konce. Byla to fakt jízda :-)

twiggynka
03.05.2021 5 z 5

Druhá kniha od autorky a musím říct, že ještě mnohem lepší. Těším se na třetí díl

birgitte
03.05.2021 5 z 5

Skvělý thriller, dobře propracovaný, doporučuji ...

berila
02.05.2021 5 z 5

Už minulý díl byl výborný a tento zrovna tak. Autorka opravdu umí psát výborné thrillery.
Všemi milovníkům thrillerů doporučuji.

MiliKry
02.05.2021 5 z 5

Tahle spisovatelka umí prostě psát. Od samého začátku plně napětí a zvratů. Hlavní postava agentka Altairova je mi moc sympatická a už teď se moc těším na další díl z této povedené série.

Netti
23.04.2021 5 z 5

Nenarazila jsem na jediné hluché místo. Opravdu napínavá od začátku až do konce. Výborná kniha!

Lenama18
21.04.2021 5 z 5

Opět parádní počtení, tahle autorka to opravdu umí. Knížka má sice 400 stran ale ani nachvilku se nenudíte a nutí vás to číst stále dál. Těším se na další díl :)

Dáma s hrnstjm
18.04.2021 4 z 5

Napínavé od začátku až do konce, děj ubíhá rychlostí blesku a jeden zvrat střídá druhý. Zločinná zápletka je tedy dost psychopatická a nechutná, ale dá se to zvládnout. Jediné, co mi vadilo a za co srážím z hodnocení jednu hvězdu, je podobný formát při stíhání vraha jako v prvním díle. Nastává určitá podobná situace s podobným vyústěním, a to už je prostě ohrané, zbytečné opakování. Ale jinak paráda.

WaN635
15.04.2021 5 z 5

Nemůžu jinak než dat za 5 ⭐, pokračování stejně skvělé jako díl první. Čekám na dodání třetího dílu a doufám, že nasazena laťka bude udržena.
Jinak k samotné knize, dej krásně plyne a i přesto, že kniha má téměř 400 stran nemá pro mě jediné hluché místo, právě naopak.
Uff Sayer, fandím Ti, Tvá nová rodina je skvělá a doufám, že Jackův osud dokážeš vyřešit.

katka.oo
03.04.2021 5 z 5

Skvělé pokračování s agentkou Sayer Altairovou, stejně napínavé a dobré jako první díl. Baví mě její vyšetřování i výzkum psychopatů. Doporučuji a těším se na další knihu.

studentice
02.04.2021 4 z 5

Už se těším na třetí pokračování:)

dencazrnu
29.03.2021 5 z 5

Opět velmi silný a poutavý příběh. Kniha mě bavila od první do poslední věty. Do poslední chvíle jsem vůbec netušila, kdo za tím vším stojí. Už nedočkavě vyhlížím další díl, protože tahle autorka mě vážně baví. Dobrá práce a určitě doporučuji přečíst oba díly :-)

BariEli
16.03.2021 4 z 5

První díl jsem sice nečetla (takže nemohu porovnat), ale tohle mě bavilo. Bylo to napínavé jako kšandy až do konce.

Sajmonik
16.03.2021 5 z 5

Druhý díl této série tak jako ten první akční a napínavý. Přečtení jedním dechem stejně jako první díl. Těším se na další pokračování této série a nemohu se dočkat až vyjde další díl. Vždy při řešení případů přemýšlím, kdo by to tak mohl být a mohu říct, že vždy ten příběh má tolik zvratů, že do poslední chvíle nevim, kdo je tím vrahem. Doufám, že ve třetím díle se konečně dozvíme jak zemřel její snoubence. Hrozně mě to zajímá.

Kekik
08.03.2021 5 z 5

Skvělý thriller.

I druhý díl mě strhnul svou čtivostí. Jedná se o kvalitní detektivku. Sice jsem se nedočkala své oblíbené postavy, ale nahradila ji jiná oblíbená postava. Vlastně nevím, kterého z dvojice Vik- Ezra mám radši. Oba jsou to sympaťáci. Ale sympatických postav je zde více. Ovšem přeci bych jen uvítala, kdyby byl tým složen ze stálých lidí.
Většinou nemám ráda politikaření v příbězích, ale v tomto případě si to užívám. Jsem zvědavá, jak se to vše bude dále vyvíjet.
Konec dvojky rozhodně nalákal na třetí díl. Už aby tu byl.

Jiparis
07.03.2021 5 z 5

Tak tohle mě naprosto vtáhlo! Zajímavé prostředí , jedna zápletka střídá druhou, nic není jasné až do konce. V hlavní roli chorá mysl, která si ale dokáže nasadit přesvědčivou masku a tak zůstává dlouho neodhalena. Výborná detektivka, která snad bude mít pokračování.

petaSk
04.03.2021 3 z 5

Autorka vytvořila knihu, do které nacpala všechna témata, která ji zajímají: starověké řecko, neuropsychologie a další. Bohužel jsem z toho měla pocit mišmaše, ve které se různé části bijou navzájem a působilo to na mě dost nekonzistentně. Zároveň jsem se těšila na větší vhled do hlavy psychopata, ale vše zůstalo na úrovni přednášky a vysvětlování pojmů, které jsou ale obecně známé. Kniha je čtivá, ale to je tak všechno.