Její tajemství
Penelope Bloom
Objekty touhy série
Uznávám, zpackala jsem to. Chyba číslo jedna: Požádala jsem Petera Barnidge o práci. Chyba číslo dvě: Jeho nabídku jsem přijala, místo abych mu ji vmetla do tváře, jak jsem plánovala. Chyba číslo tři: V zájmu zkrácení tohoto seznamu, abych se nedostala až do řádu stovek, budu předstírat, že jedinou další chybou bylo zatajit jednu malinkatou informaci během pohovoru. Peter Barnidge… Tak kde mám vůbec začít? Co třeba tím, že po mém prvním pracovním dni pro pana Superstara, nejlepšího a nejprodávanější mezinárodního autora, se jeho jméno stalo mou oblíbenou náhražkou nadávek. Nakopla jsem si palec u nohy? Do Petera Barnidge! Přečerpala jsem bankovní účet? Ten Barnidge! A když jsem si uvědomila, že jsem se zamilovala do svého šéfa? No pro Petera Barnidge? Kéž bych ho mohla prostě nenávidět, místo té zvrácené, matoucí směsi nenávisti a přitažlivosti, kterou k němu cítím. A je to ten špatný druh přitažlivosti. Temný s nádechem spalujícího žáru. Takový žár, že se mám chuť pokřižovat pokaždé, když se na něj podívám, protože mi stačí jen jediný pohled, abych se ocitla ve světě hříchu. Když už mluvíme o hříchu… Je tu ten drobný detail, co jsem zatajila při pohovoru. Ale jsem svobodná matka a udělám cokoli, abych zajistila svoji dceru, i kdyby to znamenalo udržet jedno malé tajemství. Bohužel, i malá tajemství časem nabobtnají. Myslím, že je jen otázkou času, než na to přijde, a mám pocit, že z toho nebude mít radost…... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2022 , KontrastOriginální název:
Her Secret, 2019
Již v pořadí pátý díl v sérii Objekty touhy mě zklamal i nezklamal. Výbuch erotična, humoru a oslnivosti příběhu nehledejte. Čtivost ano. Mohla bych říci, že Penelope si drží svůj standard psaní, který neurazí.
Už dlouho se mi nestalo, abych nějakou knihu „slupla“ tak to rychle. Bohužel jsem z ní více zklamaná než nadšená. Je to zajímavý nápad na příběh, ale bohužel tam nějak chybí ta jiskra. Také jsem ohledně odhalení „toho tajemství“ čekala nějaké pořádné drama a o no nic. Začátek knihy asi do poloviny, mě bavil, a vypadal nadějně. I když to Peterovo stěžování na Kirsten snad v každé kapitole, bylo za mě dost zbytečné. Ano bylo hnusné, co provedla a taky mě bylo Petera líto, ale tolikrát to opravdu zmiňovat nemusel…..
Opět tu babička s Willem "perlí", bohužel tentokrát to ani jejich vtípky moc nezachránily.
Ale abych jen nekritizovala, tak se kniha čte hezky, je to takové jednoduché čtení, kde stránky stránky ubíhají a najednou jste na konci. Tady mi na konci ani nevadilo ta žádost o ruku, ta mě mi naopak dost pobavila.
Tato kniha mi chyběla přečíst do celé sbírky. Mno co na to říct. Prostě Penelope.
Já ji teda zařazuji mezi ne až tak moc dobré, ale špatná nebyla. Zdála se mi o dost méně komická než ty předchozí, ale čtivá je stejně a těch sexuálních narážek a představ je taky dostatek.
Pátý díl, Violet a Peter. Popáté to samé, to se nedá, pardon. Způsob, kterým se dají dohromady, půlvteřinová prodleva, než to mezi nimi zajiskří a pak už se jen čeká, kdy jiskra zažehne plamen, jejich nikterak zábavné dialogy... Dítě jako tajemství je dost ubohá katastrofální zápletka, zlá bývalka a průšvih z minulosti mají větší potenciál, ovšem čekala jsem nějakou akci v tomto směru a nic, nenásilně zažehnáno. Williama už prosím zastřelte a babičku pohřběte s ním, děkuji.
A jen tak mimochodem se ptám: Kde je kruciš to těhotenství Lilith???
(SPOILER) Jakože Zoey byla ta její tajemství? No .. nic extra už tenhle díl nebyl, občas to bylo vtipné (hlavne babička), jinak moc té velké lásky jsem necítila ani moc nevěřila. Erotika tady taky hodně pokulhávala. Upřímně, další díl asi už číst nebudu.
Jedná se o pátý díl šestidílné série, na kterou jsem spíše zvědavá, než bych byla jejím fanouškem. Autorka má celkem dobrý styl a nechápu jak při celkovém obsahu všech dosavadních knih, ale naprosto neuvěřitelnou čtivost. Je to velké plus, protože pak knihu slupnete za chvíli, i vzhledem k tomu, že nemá zas tolika stránek. Kniha za mě vtipná nebyla, humor si představuju jinak, takže taková klasika, co jsem už mohla poznat, takže krapet škoda. Ale, tentokrát má příběh jiný směr, řekla bych že vážnější, a to cením.
Hlavní hrdinka Violet byla osmadvacetiletá matka, která je skoro na pokraji chudoby a snaží se nejen sehnat dobře placenou práci, ale hlavně zajistit svou dceru. Měla to v hlavě relativně v pořádku, srovnané priority, které skutečně odpovídají realitě, a to se mi na ní líbilo. Byla sice nádherná, ale nedokonalá, o to realističtější. Vlastně jsem na ní neshledala nic, co bych měla proti, takže byla v pohodě.
Druhý hlavní hrdina Peter mi taky sednul. Nebyl to vyloženě hajzl a děvkař, jak by se asi dalo čekat od známého a i snad vlivného muže ve velkém světě. Jen uměl být přísný a nepříjemný. Zkušenosti z minulosti dokážou divy. Taky samozřejmě dokonalý model a ženským se pod ním podlamovala kolena, jak jinak, ale on to nedával najevo. Byl, dovolím si říct, snad jiný než je u postav v jeho roli běžné - skromný a normální. Měl možná lehce nalomené srdce, ale hlavně zničenou důvěru v lidi, protože to, co mu udělala ta plastická důra... To byl vážně hnus.
Ti dva k sobě vlastně i pasovali. Romantická linka - od nenávisti k lásce, která mě obecně baví. A i oni samotní mě bavili, od začátku do konce jejich vyprávění. Jejich milostné tempo bylo zas tak rychlé jako kdyby opravdu byli na závodech. Jako nedivím se k počtu stran knihy samotné, ale moje smysly a vnímání to až iritovalo, když se nad tím hodně pozastavím. Dva týdny se znají už se budou brát? Kristova noho. Neuvěřitelná, nereálná Blbost, s velkým B.
Kniha se mi však líbila a nemám zas nijak velké výhrady, až na jednu, respektive další věc, kterou si samozřejmě autorka nemohla odpustit, aby knihu propojila ještě víc s předešlými díly. William a babička: to je banda - bez pardonu - debilů, hodně slušně řečeno. Toho týpka jsem nikdy nepobrala a je neskutečně trapný, nepleťte si to s vtipným. Tohle je až moc za hranici všeho. A neopomeňme tu starou rašpli, co si hraje na vtipnou a nadnesenou dvacítku. Nesnáším jí čím dál víc. Pro ně "jednou a dost" vážně neplatí. Nemůžu si pomoct, jsou hrozní a neměli by existovat ani na papíře. Ne!
Tentokrát se mi příběh jeví jinak, lépe a vážněji, nijak uhozeně, a proto mě tím autorka mile překvapila. Nebylo to vtipné, jak se všude avizuje, ale ani to nevadilo. Sedlo mi to včetně postav, které jsem si celkem oblíbila. Našla bych výhrady, ale nikdo od něčeho takového nemůže čekat zázraky. Je to spíše jen romantická a oddechová kniha. Svůj účel splnila, takže nemám problém doporučit a hodnotím 4*. Jsem zvědavá na poslední díl s keříkem. :)
Další díl ze série Objekty touhy. Konečně chápu výraz rtěnky.
Kdo si myslela, že se vyhne Williamovi a babče, tak sorry, ale jsou tam. I když jen na pár stran. A ano, babča je prostě babča.
Já si čtení maximálně užila. Violet to neměla jednoduché a já na jejím místě bych byla v háji. Protože bych neměla odvahu se Peterovi postavit tak jako ona. Co provedla Kirsten... No nakopala bych jí a hned několikrát. Líbilo se mi, jak se Violet a Peter pošťuchovali. Jak se od sebe chtěli odehnat, ale mělo to opačný účinek. ️ Peter byl šíleně ochranářský, i když si to nechtěl připustit. A Zoey? Ta byla úžasná. Jsem moc ráda, že Peter nijak nehrotil Violetino tajemství. Že prostě jednal v šoku, ale přiznal se k tomu a zachoval se jako chlap, hned následující den. ️️
Knížka je si myslím opět vtipné napsaná a já autorky styl miluji. Je to pohodová odsechovka, žádné náročné čtení. Pokud se vám ale už Jeho banán nelíbil, další díly asi ani načtěte... Autorka má zvláštní smysl pro humor a ten prostě není pro každého.
Knihy v této sérii mě zatím moc nebavily, snad až na 1. díl, ten byl docela fajn … takže jsem od knihy moc nečekala, ale nakonec jsem byla mile překvapená. Příběh byl jednoduchý, bez větších zvratů, ale i tak čtivý. Zkrátka ideální pro chvíli klidu a odpočinku. Faktem je, že mě bavil více začátek, než konec (ten byl až příliš jednoduchý), ale i tak to bylo fajn.
Za mě je tato kniha skvělou oddechovkou. Nenáročné čtení, při kterém se člověk zasměje. Musím říct, že tento díl byl o trochu klidnější než ty předchozí. Žádné velkolepé drama, což pro mě představovalo příjemnou změnu.
Její tajemství je už 5. dielom série Objekty touhy a za mňa to bol jeden z tých slabších príbehov. Príbeh bol v podstate fajn, nebolo tu nič, čo by mi vyslovene vadilo a aj samotný námet sa mi páčil (mám rada takéto typy príbehov), ale chýbala mi tu tá „šialenosť“, na ktorú som bola zvyknutá z prvých častí.
Violet je trochu neriadená strela, ale o svoju dcéru sa stará príkladne a urobila by pre ňu prvé aj posledné. Zoey je rozkošné dievčatko a veľká „mudroška“, ktorá vie všetko obkecať.
Peter na ľudí pôsobí chladno. Kedysi bol v kolektíve obľúbený a ľudia ho mali radi, no po zrade svojej priateľky sa zmenil. Teraz sa mu skôr všetci vyhýbajú a snažia sa ho nenaštvať. Violet sa mu však dostala pod kožu a hoci sa bránil zubami-nechtami, nedokázal sa od nej držať ďalej. Neustále sa museli podpichovať. Páčil sa mi aj jeho brat Harry, bola s ním sranda.
Trochu šialenosti mi dopriali William a babička, to je teda dvojica. Keď sú títo dvaja spolu, stojí to za to. Osobne by som nikdy nesadla do jednej helikoptéry s Williamom ako pilotom. Objavujú sa tu aj ďalšie postavy z minulých častí.
Čo viac dodať, bola to nenáročná oddychovka, ktorá sa ľahko číta a prečítate ju za pár hodín, mala som však od nej trochu väčšie očakávania.
taková rychlá odpolední oddechovka. Příběh mi přišel slabší,3* jsem dala jen díky Williamovi a Babči, kteří nikdy nezklamou.
Tohle bylo takové romantické čtení na jedno odpoledne.
Pro mě určitě zatím nejslabší díl z celé série, což je škoda, snad další díl mile překvapí.
Nenáročné čtení . Nenadchne ani nezklame ale jestli hledáte něco víc tak bohužel u téhle autorky to neklapne. Přijde mi že všechny její knížky jsou ve stejném duchu žádný velký zvraty vtip se tam najde ale poutavý příběh v tom nehledejte. Osobně pokračuju ve čtení téhle série jen kvůli tomu že mi jsou hrdinové a jejich přátelé sympatičtí.
Kdo má tuhle sérii rád, nebude zklamán - i tento díl je napsaný ve stejném stylu a určitým způsobem je těm ostatním hodně podobný. Je to čtení pro unavenou hlavu, k vypnutí a odpočinku. V rámci ženského čtení hodnotím jako průměr, neurazilo ani nenadchlo.
Bolo to také milé, nijak veľmi zvlášť úžasné ani prekvapivé ale také normálne v pohode. Opäť sme sa stretli s niektorými postavami, ktoré príjemné dopĺňali dej (Williama stále nemôžem) a tým robili príbeh zaujímavejším. Peter mi neprišiel ničím zaujímavý, ale Violet mi prišla veľmi schopná, samostatná matka rozhodnutá urobiť pre svoju dcérku to najlepšie. Pri niektorých veciach by som sa aj zo zaujímavosti viac zastavila - ex Violet a tiež by som si rada vychutnala Kirstenin pád ale bolo to len tak okrajovo popísané. Myslím, že do série to zapadá, aj keď trošku slabší príbeh.
Milá s příjemná hlavní postava. Dobrý konec, romantika a pozorný chlap. Za mě příjemné počtení.
2020 | Jeho banán |
2020 | Její třešničky |
2021 | Jeho zákusek |
2022 | Moje (tak trochu) utajené dítě |
2021 | Jeho balík |
Kniha mě nenadchla, ale ani neurazila. Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Nechyběly vtipné scény, ale myslím, že za pár dní knihu úplně pustím z hlavy.