Obrázkové básničky
Hanka Jelínková
![Obrázkové básničky Obrázkové básničky](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183275/obrazkove-basnicky-183275.jpg?v=1385712289)
Místo rýmu – obrázky. Čteme si spolu. Kousek já, kousek ty. Já přečtu písmenka a ty obrázek – tak, aby se to pěkně rýmovalo.Veselá knížka rozvíjí slovní zásobu a jazykový cit. Přináší radost ze společného čtení. Je vhodná nejen domů, ale i do školky a do 1. třídy od 3 do 8 let Hanka Jelínková – autorka oblíbených Obrázkových říkanek, Kouzelné abecedy, knížky Šimon a štěňátko Bára, učitelka a překladatelka. Věra Faltová – známá česká výtvarnice, autorka kocoura Vavřince a pejska Barbánka... celý text
![muchomurka muchomurka](https://www.databazeknih.cz/img/users/66_/6670/muchomurka-KNw.jpg?v=1540840377)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dostali jsme darem a jsme nadšeni. Knížka je úžasná, hravé básničky s obrázky malou hned zaujaly, ilustrace jsou také pěkné. Čteme stále dokola.
![Lusik88 Lusik88](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24560/lusik88-b4Y.jpg?v=1615790771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moc hezka knizka. Kratke, tematicke, obrazky doplnene basnicky. Objevila jsem ji koncem listopadu a byla jsem nadsena, ze obsahuje i par vanocnich a zimnich basnicek.
![esma esma](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/146926/m_esma-Hz4.jpg?v=1561926370)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Myslím, že si obě autorky zaslouží poděkování za skutečně zdařilé básničky s obrázky nahrazujícími slova. Požitek estetický, rozvoj řeči, paměti, myšlení a s citem pro přednes nám vyrůstá malá dramatická umělkyně... Knížku čteme pořád dokola, vřele ji doporučuji.
![StihOMam StihOMam](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/178254/m_178254-9Ox.jpg?v=1492441965)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Některé básničky jsem byla donucena se naučit a opakovat dle libosti dcerky. Doporučuji.
2015 | ![]() |
2007 | ![]() |
2010 | ![]() |
2013 | ![]() |
2012 | ![]() |
Knížku jsem náhodou objevila v antikvariátu a doma se hned stala nejoblíbenějším kouskem. Verše pěkně zní a ilustrace jsou trefné. K pár veršům bych výhrady měla, ale i tak je to úžasný počin.