Od člověka k člověku I
Karel Čapek
Chronologicky uspořádaný a v podstatě vyčerpávající přehled článků, glos, sloupků, úvah a studií, v nichž se Karel Čapek na stránkách novin vyjadřoval o jevech každodenního života, o společenském dění, mezilidských vztazích, národním životě, politických otázkách a dalších obecných i zcela zvláštních a jedinečných problémech své doby. I. díl... celý text
![MayB2 MayB2](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45058/mayb2-YPo.jpg?v=1540890671)
Tyto výbory se nedají číst v celku. 1. Je možně buď mít knihu připravenou na stole a občas v ní zalistovat. 2. Stáhnout si spisy Karla Čapka (například z webu Městské knihovny v Praze) do počítače. Ačkoli dávám obvykle přednost papírovým knihám, tady se kloním k elektronické verzi, protože jde fulltextově prohledávat – napadne mě nějaké slovo a už si ho můžu nechat vyhledat napříč všemi knihami a obvykle objevím nějakou stylistickou perlu.
1948 | ![]() |
2004 | ![]() |
2017 | ![]() |
2009 | ![]() |
2004 | ![]() |
V knize jsou novinové články od roku 1905 do roku 1925. Nedá se moc číst najednou, takže závidím lidem, kteří si každý den mohli přečíst ráno u snídaně jeden článek a celý den o něm přemýšlet.
Čapek je za mě skvělý autor, který má krásnou češtinu a nevšední vnímání okolí.
Některé články si můžete přečíst i v knize Počtení i počteníčko.