Přísaha krve
J. R. Ward (p)
Odkaz černé dýky série
J. R. Ward se vrací s novým příběhem paranormální vášně ve světě Bratrstva černé dýky. Bratrstvo černé dýky dál trénuje ty nejlepší z nejlepších, aby se přidali do jeho řad ve smrtícím boji proti Vyhlazovací společnosti. Mezi novými rekruty se Axe projevuje jako chytrý a zuřivý bojovník – a taky samotář, izolovaný v důsledku osobní tragédie. Když jistá aristokratka potřebuje osobního strážce, Axe tu práci přijme, ačkoliv není připravený na živočišnou přitažlivost, jež vzplane mezi ním a tou, kterou se zapřisáhne ochraňovat. Pro Elise, otřesenou vraždou, k níž došlo v její rodině, je Axeovo nebezpečné kouzlo lákavé – a možná ji má i rozptýlit v jejím žalu. Jak ale vztah mezi nimi sílí a fyzická přitažlivost přerůstá v něco mnohem zásadnějšího, zmocňují se Axe obavy, že jeho tajemství a týrané svědomí je od sebe odtrhnou. Rhage, bratr s největším srdcem, ví o sebetrýzni všechno. Chce Axeovi pomoct naplno využít jeho potenciál. Když ale nečekaný příchozí ohrozí novou rodinu Rhage a Mary, ocitne se sám znovu ve víru boje proti osudu, který chce zničit to, co je mu nejvíc drahé. Axeova minulost vyjde najevo, osud se obrací proti Rhageovi a oba muži si musí sáhnout na dno – a modlit se, aby pro ně světlem na konci temnoty nebyl hněv, ale láska.... celý text
Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: 2017 , BaronetOriginální název:
Blood Vow, 2016
Opět J. R. Ward nezklamala..... Příběh Axeho a Elise byl dobrý, ale na Rhage, Mary, Bitty nemá...... Jsem ráda, že autorka i do nové série zařadila osoby z předchozí série
Opět přečteno jedním dechem. Této série se asi nenabažím. Moc mě baví styl psaní,knihy jsou plné humoru,akce a vášně;) Strašně jsem si oblíbila Lassitera,vždycky mě pobaví i když má i vážnější chvilky:) Rozhodně smekám před autorkou. Sice už jsem to několikrát zmínila,ale ty obálky jsou také mňamka;)Za mě klidně deset*
Drsný Axe a křehká Elise, další z příběhů Odkazu černé dýky, u kterého se určitě nudit nebudete. Rhage, Mary a jejich malá Bitty dodají celému ději na napínavosti. A Lassiter byl opět dokonalý :-)
Nemá smysl rozebírat proč hodnotím plným počtem hvězdiček. Série Bratrstva i s jeho Odkazem je prostě srdcovka a musíme si již po několikáté přiznat, že J. R. Ward to se slovy, city, příběhy a námi, prostě umí. Jen malinkatá výtka...nebo dotaz do meziprostoru...proč nemají Axe a Elis svůj příběh, jen svůj, tak jako ostatní starší Bratři?!
Moc mne nebavilo vyprávění Mary a Rhage, bylo naprosto jasné, že Bitty zůstane u nich. Ale bylo milé nakouknout do dějů dalších postav, a ne aby se celá kniha motala jen kolem dvou aktérů, na které byla kniha především zaměřená. Moc už se nepíše o vyhlazovací společnosti, která mne nebavila, ale prostě k ději knihy tak nějak patřila. VEDRS byli super, především Lassiter. Ho prostě zbožňuji. Není v příbězích nijak často a když jo, je to prostě buď důležité, nebo vtipné.
Děj mezi Axem a Elis nebyl nijak dech beroucí, ale vyprávění z výcviku a především jejich první úvod do terénu mne velmi bavil. Celou knihu jsem si užila, ale čtení uteklo velmi rychle.
Další skvělé vyprávění. A i když příběh Axe a Elise byl jednoduchý, hodně mě zaujalo pokračování o Rhageovi a Mary. A samozřejmě skvělým kořením je Lassiter.
Další skvělý kus. Bratrstvo i odkaz miluju a nenechám na ně dopustit. Elise a Axe dobrý, ale příběh Rhegea a Mary byl lepší. Drahoušek Vishous a sakra ten anděl mě teda dostává. I love VEDRS.
Odkaz černé dýky si mě okamžitě získal. Důvodem je především fakt, že linie je podobně jako u prvních dílu bratrstva jednoduchá a nemáme zde mnoho rozpracovaných příběhů. Pro mne je to takový nostalgický návrat na počátek v novém kabátě.
A jaký je příběh samotný? Hlavní dvojice byla až mile něžná a velmi se k sobě hodila, takže musím jen pochválit. Doplněna byla pak bonusovým vyprávěním o Rhageovi a Mary. Říkám bonusovým, neboť jde o návazný příběh z Bestie. Určitě doporučuji přečíst nejprve Bestii a pak Přísahu krve.
Pomyslnou třešničkou je pak Lassiter, který zda jako obvykle září:). Díl o něm bude pravděpodobně vrcholem série, kterou tolik miluji.
Celkově výborné, moc se těším na další díl.
Doporučuji!
Začátek takový ošemetný. Chvíli mi trvalo než jsem se do toho pořádně vžila. Pocity hlavních dvou hrdinů byli ze začátku napsané jako z romantiky pro puberťačky. A to mě opravdu zklamalo. (Nevím jestli to bylo překladem nebo lehká změna autorčina stylu psaní.) Od nějaké 1/3 jsem to měla přečtené za dvě noci. (Čtu jenom před spaním.)
Jsem ráda, že se pokračuje v příběhu Rhageho, Mary a Bitty. Části s nimi se mi četly jako vždy mnohem lépe, mnohem víc jsem si je užívala. Za to momenty mezi Peytonem a Novo mě zcela upřímně nudily. Do další knížky o nich se budu nutit. (Ale kdo ví, možná to budu mít jako s Temnými, které jsem zprvu číst nechtěla a nakonec jsem byla hrozně moc ráda, že jsem si ten díl přečetla.)
Opět jsem se zasmála, měla na krajíčku a prožila trochu té vášně. :D A zas a opět se zvyšují mé nároky na mého budoucího....
Už se nemůžu dočkat pokračování ve 'Vyvolené'! Wardovku a Bratrstvo snad nikdy neopustím! ♥
Spoiler: Na konci. Že nejsem jediná, která si všimla toho náznaku (spojení) mezi Saxtonem a Ruhnem? *fanynka gay párů*
Páni, po tej jednotke som nečakala, že sa to vráti na úroveň prvých kníh, ale tu to sadlo.
Ta scéna se snickerskou byla dokonalá! :D
Axe i Elisa skvěle zapadli do party. A celá linka Rhage a jeho nejbližších byla výborná. Nervy do samého konce!
Axe a Elise super, ačkoliv jsem si říkala, jestli tam nebude větší role toho lidského profesora, aby to bylo zajímavější, ale taky dobře. Rhage, Mary a Bitty měli hodně prostoru, pro mě až moc, patří mezi moje méně oblíbené postavy. Rhage by občas zasloužil přes čumák, hlavně jak se zachoval, když byli žáci v nebezpečí (mezi nimi moje oblíbenkyně Novo :-D), jak nepřivolal posily, protože si myslel, že ty jsou potřeba u toho chudáka strýčka Bitty. No, ještě že to dopadlo dobře. Mimochodem strýček Bitty vypadá jako velký sympaťák.
Člověk by řekl, že už to po tolika předchozích dílech bude nuda. Ale nebyla! Další skvělý díl, který byl pro mě - jakožto matku dvou dětí - velmi emotivní, neboť příběh Mary a Rhage a jejich rodičovství prostě nenechal moje oko suché :-) A Axe a Elise byli krásný pár, přišlo mi to i méně křečovité než v případě Paradise a Craega.
Další parádní díl. Jsem zvědavá, jestli i Lassiter dostane v některé z dalších knih vlastní prostor :-)
Přečetla jsem knihu jedním dechem. Byla skvělá a pořád se mi líbí děj. Holywood a Lassiter no z nich prostě nemůžu a jak suprově se začlenil Ruhn. Těším se na další a asi je jedno zda Bratrstvo nebo Odkaz :) Mám se na co těšit a to je nejdůležitější.
Jsem ráda že i spin-off série je dobrá :-)
Koukám, že nejsem jediná kdo je zvědavý na Saxtona a Ruhna :D Doufám, že nebudeme čekat věčnost...jako na Q&B :)
Autorka už by mohla trochu pozměnit průběh vztahů - sejdou se, milují se, v něčem se neshodnou - rozchod a následuje smíření.. po té spoustě knih už je to dost vyčpělé. Jde to přeci i jinak ne?
upíři pro ženy erotika rodina romantika
2010 | Milenec z temnot |
2010 | Probuzený milenec |
2014 | Král |
2010 | Milenec z věčnosti |
2013 | Vytoužený milenec |
Kniha byla docela dobrá. Ale příběh je pořád stejný. Mrzí mě, že více nevyskytují boje s bezduchymi. Předešlé knihy byly více akční.