Odložené dítě
Jess Ryder
Je den Erininých čtyřicátých narozenin. Růžové a stříbrné balonky se vznášejí její zahradou, talíře s jídlem jsou prázdné a odpadkový koš přetéká vypitými lahvemi od vína. Mezi členy rodiny a přáteli si Erin připadá jako nejšťastnější žena na světě. Jenže to ještě netuší, co na ni osud chystá. Na rohožce u jejího domu přistane malá červená obálka, která všechno změní. Vzkaz, jenž je mrazivou připomínkou temné minulosti...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
The Girl You Gave Away, 2020
Vždy sa teším, keď vidím ku knihe super anotáciu a ešte lepšie, keď je to zaradené do žánru thriller. Neviem prečo sú typy kníh, ako je táto, zaradené medzi thriller, keď vlastne zasa čítame o rodinnej dráme. Úprimne, mňa ako čitateľa to veľmi sklame, pretože očakávam niečo, čo by mi mal takýto žáner dať, lenže to sa nestalo ani v jednej z mojich troch posledných prečítaných „thrillerov” a stáva sa mi to bohužiaľ častejšie a častejšie.
V knihe sa opäť stretávame s rôznymi témami, s ktorými som sa väčšinou dosiaľ nestretla. Príbeh nebol ničím výnimočný, no pri čítaní sa mi páčilo to, ako som bola ponorená do deja, a zrazu bum, autorka vytiahla zas niečo nové, čo som nečakala.
Postavy boli skoro všetky totálne nesympatické. Vzhľadom k tomu, že príbeh je prevažne o hlavnej hrdinke Erin, tak sa zamieram na ňu. Bohužiaľ mi ako postava, dospelá žena a matka dvoch detí vôbec nesadla. Keď sa niečo dozvedela, radšej všetko ututlávala a nič nezisťovala podrobnejšie. Snažila sa byť veľmi tajomná vo svoj prospech, ale okolnému svetu tým iba ubližovala.
Aj keď som od tajto autorky ešte nič nečítala, kniha sa mi nečítala až tak zle, pokiaľ si odmyslím veľa nevysvetlených veci, natiahnutý dej a aj pasáže, ktoré mi prišli nelogické a prirýchle a chýbali mi tam väčšie wow efekty. Príbeh bol inak tak nezaujímavý, až bol zaujímavý a to váš núti prečítať ho celý.
Rozmýšľala som, že by som knihe predsa len dala aspoň tri a pol hviezdičky, čiže lepší priemer, vďaka niektorým prekvapivým zvratom, ale ten koniec mi prišiel taký klišé, akoby už autorka nemala fantáziu napísať lepší koniec, tak túto knihu hádžem do priemerných, ani neurazí, ale ani nenadchne.
Za mě čtivý a napínavý psychologický thriller. Konec nečekaný, já si určitě přečtu i autorčinu první knihu.
60%
Erin, 15 let:
...Už jsme si vytvořily pouto, proběhly mezi námi soukromé, nevysvětlitelné sliby. Je jedno, kdo ji vychová, kdo ji bude krmit a šatit, kdo jí poskytne střechu nad hlavou, kdo ji zvedne, když upadne, povede ji životem; vždycky bude patřit ke mně. Nikdy na ni nepřestanu myslet. Každý den jí pošlu polibek, který poletí, dokud nenajde její tvář.
________________________________________________________________________________________________________
Dobrý psychologický rodinný román . 25ti letá Jade, kterou musela dát její matka, které bylo 15, když se narodila, k adopci, svou biologickou matku vyhledá. Ta je vdaná a má dvě děti, 18ti letého syna a 14ti letou dceru. Rodině tuto podstatnou událost zatajila. Teď se dozvíme, co všechno se kolem toho semele.
K přečtení doporučím.
Odložené dítě je velmi dobrý psychologický thriller. Po Bývalé manželce je to moje druhá kniha od této britské autorky. Četla se skvěle a čtení mě dost bavilo !
Napínavý příběh i psychologická sonda do života jedné téměř dokonalé rodiny. Co se všechno může pokazit jestliže u dveří zazvoní dívka, která je vaší dcerou, kterou jste v mládí musela dát k adopci ? Váš manžel nenávidí lži a tajemství a takový hřích z mládí nerozdýchá... Příběh o temné minulosti, o vině a trestu, o lásce i odpuštění.
Zajímavý psychologický thriller. Trošku překombinovaný, ale stojí za přečtení.