Odvážní kamarádi
Renata Kaminská
Kniha je určena pro předškolní děti a navazuje na první díl Do školky za kamarády. Zážitky hraček děti zaujmou a zároveň s motorkou Ríšou pochopí, co je skutečná odvaha. V druhém příběhu pak spolu se třemi kamarády zjistí, že nejlepší je povědět hned pravdu.
Knížka o školičkových dopravních prostředcích, kteří vymýšlí lumpárny a následně se je snaží napravit. Musím říct, že se mi knížka celkem líbila - má povedené celostránkové ilustrace a celkem pěkně poučné příběhy. Přitom nejsou nijak podlézavě výchovné, ale takové milé. Syn znal knížku už ze školky a hned mi hlásil, že ji má moc ráda a už jsme ji četli několikrát.
Pokračování příběhu o kamarádech ze školky... Pěkně barevné,což zaujme malé děti i poučné pro ty o malinko starší...
2008 | Filipova nová dobrodružství |
2009 | Filipova prázdninová dobrodružství |
2012 | Do školky za kamarády |
2009 | Filip na ostrově Šťastného života |
2014 | Odvážní kamarádi |
Bambulka byla s příběhy a knihou celkem spokojená, ale já vůbec. Ilustrace ušly, ale ty příběhy byly děsné. Nepokrytě poučovaly, což mi bylo proti srsti. Ano, poučení a navedení na správnou cestu jsou fajn, ale tady to bylo taaak na sílu.
A nevím, kdo to vymyslel, ale bílé písmo v černém podkresu bylo na čtení velmi velmi nepříjemné.
Celkově se za mě kniha nepovedla po všech stranách. Jsem ráda, že ji máme jen půjčenou z knihovny.