Ona je ten tragický typ
Andrea Vatulíková
Vyzrálá prvotina mladé brněnské básnířky na první přečtení zaujme suverenitou a drsností, s níž zaznamenává mnohdy složité a trýznivé vztahy mezi navzájem se milujícími ženami. Pod svrchní vrstvou této formálně bravurně zvládnuté poezie se ovšem skrývají mnohem obecnější a velmi jemně a přesně vyslovená existenciální dramata, která prožívá každý člověk. Andrea Vatulíková je velmi sečtělá a dobře zná současnou poezii – i o této její vlastnosti kniha vypovídá. Lze bez nadsázky říci, že v současné české poezii se touto knihou ozývá nový, originální, výrazný a nepřeslechnutelný hlas. ... celý text
Výborná věc. Naprosto. Líbila se mi jak grafická úprava básní, tak (samozřejmě) obsah. Bylo to... a já vlastně ani nevím, nechce se mi to nějak škatulkovat. Zkrátka ač nejsem fanouškem poezie, tohle jsem přečetla velice rychle, nepustilo mě to.
krom pár jazykových prostředků, co mi nesedli se mi kniha četla sama a nejedna báseň se mě hluboce dotkla.
2010 | Ona je ten tragický typ |
2007 | Na věky věků: Almanach mladých autorů |
2021 | I když se umíš smát jak dalajláma |
2018 | Symposium Bod nula / Předvýrazový, předznakový tanec energií - performativní umění napříč žánry |
Příliš omšelo, odfláknuto, tak nějak. Nevím. Nesedlo mi na žaludek.