Operace Overlord

Operace Overlord
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33538/bmid_operace-overlord-wHR-33538.jpg 4 35 35

Podtitul: Invaze v Normandii: prvních 24 hodin Monografie líčí průběh prvního dne největší vyloďovací operace - invaze v Normandii roku 1944.

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství

D-Day: The First 24 Hours, 2003

simca9342
03.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety.
Barevně ilustrovaná kniha nás krok po kroku a velmi podrobně seznámí s jednou nejznámnější operaci druhé světové s krycím názvem Den D (Day D). Fotografie, doslovy a další informace nám přiblíží životy osob 2.sv. Součástí knihy jsou také výpovědi svědků, zdravotního personálu nebo samotných vojáků divizí z daného dne. Doporočuji, nejen pro ty ,kdo druhou světovou doslova "žerou."

Knihomolka506
07.11.2021 5 z 5

Obsáhlá publikace o jedné z nejdůležitějších operací druhé světové. Nechybí ani barevné ilustrace a podrobné popisy.
Knižní výzva: KV, téma 5: encyklopedie, naučná publikace (jedová knihovna)

Historikbohouš
30.01.2021 5 z 5

Nemohu než jinak opět další kniha o.k. o 2 světové válce

Filatov
02.09.2015 5 z 5

Stejně tak jako podobná publikace Operace Barbarossa od tohoto autora je Operace Overlord výbornou knihou. Čtenář opět dostane to, na co je u Willa Fowlera zvyklý. Kresby bojišť, vzpomínky aktérů, profily generálů - nechybí prostě nic. Podíváte se na každou jednotlivou invazní pláž prostřednictvím fotografií, popisu bitev a nechybí ani komplexní zhodnocení operace a ani část věnovaná jejím přípravám takže opět dostanete 100% informací.