Operace Petragun

Operace Petragun
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511788/bmid_operace-petragun-qAs-511788.jpg 5 376 376

Legie série

Přišel čas spojit síly. Na konci vesmíru se nachází mocná civilizace, která vede se Společenstvím dlouhou a tvrdou válku a formující se lidské legie si potřebují získat své místo na slunci a ukázat, že mohou být platné v boji. Plukovník Batista a kapitán Moravec se proto rozhodnou pro riskantní akci v místě, kde to enlilové nejméně čekají. Sázky jsou totiž zatraceně vysoké. Ví to i Rudý vrabčák, jehož tajemství bude na čase rozlousknout. A také umíchat pár opravdu dobrých drinků. Posádku Kraksny čeká tvrdá práce a opětovné setkání s petragunem, tancem, který je prý starý jako vesmír sám.... celý text

MilanKop
04.03.2023 5 z 5

Za mne opět parádní počin série. Vtip, vážnost, akce i trochu té "romantiky". Zase jsme se o kousek posunuli dál v této space opeře, která baví a úroveň rozhodně neklesá. Už ať je léto a je tu další díl :)

tomas0851
02.03.2023 5 z 5

František Kotleta - Operace Petragun

Tak tu máme dnes osmý díl série Legie.

Po prvních asi 50ti stranách jsem přemýšlel zda díl vůbec dočtu. Takových hlášek, u kterých se člověk smál až se za břicho popadal. Začátek fakt hodně dobrej.

Pak jsme trochu zvážněli, dali si trošku nechutnou kapitolu, pak trochu erotiky. ...
A propó mistře. Vzala mu ho celý do ruky a sála. Takovou ručku bych chtěl taky Str. 159/160.

Operace Petragun je opět příjemně čtivé. Opět se v boji o osvobození Země posouváme o kousek dál.

A že je v každém díle šokující překvapení? Bude i tady? To už musí každý zjistit.

Díl bych řadil v sérii k těm lepším, i když na vyloženě špatný jsem ještě nenarazil.

Mistře díky za příjemné pokračování

Ládja
26.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Jeden z těch lepších dílů. Akce, vtip taková klasika. Zároveň nic moc nového, stále podobný scénář. Opět někdo kdo chtěl na Kraksnu tak zahynul.
Jen by mě zajímalo, jestlo odboráři skutečně chtěli dvacet let dovole(oblet planety kolem slunce=za mého mládí to býval rok, jestli je to teď den, tak jsem něco prospal)
2,5*

gwcz10
26.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Zase super akce a spousta humoru a lechtivá scéna s Vrabčákem ;-). Aga vtipkuje a Gerasim tančí balet. :-D
A nakonec pomůže i VUML.

Tubuss
25.02.2023 3 z 5

Jako všechny knihy v sérii se to čte samo. Jen mám pocit, že autor poměrně dost recykluje a děj se posune jen málo. Vlastně se dlouho nic neděje a najednou to hrozně zrychlí a z konce knihy je rychlokvaška. Možná kdyby tahle série byla naplánovaná o něco kratší, tak to mohlo být ještě lepší. Jinak je to pořád skvělá scifi na oddech a partu hrdinů nemůžete nemít rádi!