Moře v ohni
Tom Clancy , Jeff Rovin , Steve Pieczenik
Operační centrum série
V Celebeském moři je náhodou nalezen polomrtvý pirát ze Singapuru a jsou u něj objeveny stopy radioaktivity. Australské úřady požádají Operační centrum o provedení přísně tajného vyšetřování, zaměřeného na zjištění míst, kam se ukládá radioaktivní odpad. Ukáže se, že v blízkosti místa, kde byla zničena pirátská loď, byl nedávno takový odpad vhozen do moře. Operační centrum dojde ke zjištění, že mnohonárodní korporace, najatá k tomu, aby jaderný odpad likvidovala, jej komusi tajně prodává...... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2005 , BB artOriginální název:
Sea of Fire, 2003
Zkusila jsem podle žánru, jako román zdaleka to nepřipomíná. Detektivní případ o likvidování nebezpečného odpadu byl opravdu zneklidňující. Za vším hledej lidi a prachy.
Žádný zázrak,pašování radio. materiálu a naopak snaha úřadů o jeho nalezení. Závěr klasický, ale ne úplný.Tipl bych to na pokračování.
Námět dobrý, ale zpracování hrozné. V dialozích samé klišé o záchraně světa, rádoby filozofování... Tipoval bych že námět je od Clancyho ale napsali to jeho pomocníci. Po větě "Mezi námi špiony..." jsem knihu odložil v cca 45 % textu.