Opravdové jídlo pro děti
Michele Olivier
Jednou provždy se rozlučte s mdlým a nudným jídlem pro děti. Tato kniha vám pomůže uvést vaše maličké do světa výživných, zdravých a plnohodnotných potravin. Najdete zde: * 200 receptů, které vás inspirují k přípravě lahodných a výživných dětských pokrmů od první lžičky, až do chvíle, kdy už dítě zvládá jíst samo. * Všechny recepty jsou přehledně seřazené. Najdete zde ty nejjednodušší pokrmy jako je pyré, ale i komplexnější jídla, která zvládne dítě samostatně zkonzumovat. Zkuste připravit například masové kuličky, sendviče, saláty, hummus, batátové lupínky se skořicí, zelené smoothie, koláčky se špenátem, pečenou kapii s fetou a další jídla. * Recepty zahrnují prospěšné potraviny, bylinky a koření, které potěší dětské chuťové pohárky a zároveň jeho organismu poskytnou živiny důležité pro správný vývoj. Naučte děti zdravému stravování již od jejich prvních jídel.... celý text
Přidat komentář
Tahle "kuchařka" mě nijak zvlášť nenadchla, i když po vizuální stránce je hezká a barevná. Jsou tu recepty a tipy na jídlo od prvních příkrmů až po po děti předškolního věku, no prakticky jsou tu i recepty, na kterých si pochutnají i rodiče. Autorka zde uvádí jen velmi zdravé recepty, na můj vkus někdy až příliš. Jídla, která uvádí jako vhodná od 4 let, bych s klidem dala i dvouleťákovi. U nás takto staré dítě jí spoustu "našich" jídel, vaříme docela zdravě. Paradoxně jsou tu ale třeba recepty, kde se maso peče zabalené v alobalu, což mě u této "zdravé" kuchařky překvapilo. Takže jsem si vybrala jen pár zajímavých tipů, nijak zvlášť knihu nedoporučuji, jsou určitě lepší s tímto zaměřením.
Kniha je jistě přínosná v tom, že popisuje začátek podávání jídel až po období 4 let. Je zde také kapitola o BLF stravování. V knize se poměrně dost pracuje s kořením, ale líbí se mi, jak je popsáno jedno jídlo pro různé období dítěte s různými variantami. Kniha je od zahraniční autorky, což je na skladbě receptů znát.