Ošklivá pravda
Jeffrey Patrick Kinney
Deník malého poseroutky / Denník odvážneho bojka série
Greg Heffley se nemohl dočkat, až vyroste. Ale je dospívání fakt taková sranda? Zničehonic se musí vyrovnat se spoustou společných holčičích a klučičích večírků, větší odpovědností, a dokonce i s nepříjemnými změnami, které se stárnutím souvisejí… a to všechno bez svého nejlepšího kamaráda Rowleyho. Zvládne to Greg sám? Nebo bude muset čelit ošklivé pravdě?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2017 , CooBooOriginální název:
The Ugly Truth, 2010
Interpreti: Václav Kopta
Ne, děkuji. Bylo to hodně vyčpělé. Autor si navíc uvědomil, že když bude každá kniha odpovídat jednomu Gregovo školnímu roku, bude vymyslet něco nového. Tak proč neroztahat tři měsíce do jedné knížky?
Už ani nevím co víc k tomu psát :) Přečetl jsem doposud všechny díly a velice se mi to líbí. Takže opět pět z pěti. Kniha mi stále příjde, že je pro široké publikum, protože jak děti tak i dospělí si v tom najdou to své. Místy je to až krutá realita dnešního života, z čehož až celkem mrazí, když se jedná o dětskou knihu (a ani humorná forma tomu nepomůže).
Do jisté míry se fenomén opakuje. Greg zažívá nové věci a to je originální, nicméně mi přijde, že to je stále jen stále zpívající píseň dokola. Greg si vydobyl nejedno čtenářovo srdce, ale jde o princip toho, že Greg se v podstatě nezměnil a myslím, že tak to zůstane na vždy. Bohužel, asi už přestává mít smysl číst nové knihy. Nicméně musím uznat, že byli části, při kterých jsem se opravdu nasmál.
Knížku jsem vzal do ruky vlastně z nouze, protože jsem potřeboval zabít čas, ale bylo to docela příjemné. Líbil se mi krásně rozvinutý příběh, který je od začátku do konce překvapivý a doplněn o povedené obrázky.
sice mi už příjde že se díly rovnaj do stejných řádků a děj už je pořád stejný tak se mi to líbilo a zas jsem se dusil hmm pardon dusil smíchy
2009 | Deník malého poseroutky |
2011 | Psí život |
2009 | Rodrick je king |
2016 | Staré dobré časy |
2011 | Ošklivá pravda |
Já sem spokojen :) bylo to vtipné... Gregoryho přístup k problému nikdy nezklame stejně jako jeho vychytávky...