Ostrov

Ostrov
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535961/bmid_ostrov-661443b5bf8e7.jpg 4 274 274

Mia se vrátila na ostrov Hitra s úmyslem udělat za svojí policejní kariérou tlustou čáru. Jedenáctiletá Sofie ji však přemluví, aby se pokusila vyřešit záhadné zmizení jejího kamaráda. Místnímu policistovi Eriksenovi zase dělá starost znesvěcený oltářní obraz v kostele. Pátrání po pachateli ho zavede až do vyřazeného člunu, v jehož podpalubí čeká hrůzná podívaná. Na místo je povolán vyšetřovatel Munch. Ustojí malé společenství nejkrásnějšího norského ostrova otřes vyvolaný bestiálními zločiny? MP3 ke stažení (750,3 MB)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi

Hitra, 2023

Interpreti: Petra Špalková

moudivlacek
13.11.2024 4 z 5

Tohle se opět povedlo. Mia se na ostrově dává dohromady, když je zavolána na pomoc k hrůzné vraždě místním policejním náčelníkem Lucou. Po rozpuštění Muchova týmu je on sám požádán velením o pomoc. Nový tým je tvořen policisty z okolí.
Jako vždy je vražda teprve začátkem.
A je tu toho dost. Mia také řeší 3 roky starý případ zmizení chlapce. Jsou tu drogy, je tu sex, je tu ještě něco, co naplno propukne až téměř na konci.
A samozřejmě je tu fanatické náboženství, které plodí zlo. Nový míchaný tým byl fajn, i když....
Každopádně bych klidně ještě někdy četla nějaký případ Mii a Muncha.

Ajuszka
09.11.2024 5 z 5

Sérii s Miou a Holgerem mám moc ráda a tuhle knihu jsem bohužel hodně dlouho odkládala. Ale znáte to, dlouhé podzimní večery, tak se dostane i na dlouho odložené knihy.

Tahle je opět moc vydařená. Mia a Holger jsou přizváni k řešení případu vraždy mladé dívky Jessicy kolem níž je spoustu tajemství.
Za mě je to velmi zajímavý příběh plný zvratů a překvapení.
Závěr tomu nenasvědčuje a já tedy doufám, že se můžeme brzy těšit na další případ této super dvojky.

MarianP
05.11.2024 4 z 5

Detektívky z dedinského prostredia ma bavia najviac. Túto som si celkom užil, aj keď by sa dalo všeličo knižke vytknúť (zbytočný počet postáv, málo akcie, absencia poriadnej severskej atmosféry). Dej je pomerne jednoduchý, priamočiary, zápletka ničím výnimočná. Záver dosť odfláknutý rýchlym zvratom. Akosi však autoro štýl písania môžem, preto som sa nenudil a bavil takmer stále. Preto také slabšie 4 *.

olga8832
22.10.2024 3 z 5

Už se to nedá, Mia sice nepije, ale mění své návyky, i způsob práce, Stále si nezvedají telefon nebo se ptají, zda je to důležité...de facto ten slavný zkušený detektiv se v tom jen bincá a chytá se všeho, co mu osud předhodí...ne, tahle serie už mne nebaví. Krom skvělé zápletky je to celé takvé nanicovaté až dětinské.

TeaPeter
03.10.2024 2 z 5

Lehce podprůměrný díl série. Za napínavý bych ho určitě neoznačil. Zbytečně roztahaný a s některými neuzavřenými linkami.

knihomolkadorfa
25.09.2024 4 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu namluvenou Petrou Špalkovou. A klobouk dolů. Tolik postav a každá perfektně hlasově odlišená. Předchozí díly se mi líbily trochu víc, ale stále dobrá detektivka. Jen celkem rychlý konec.

Kapkaa
24.09.2024 4 z 5

Opět velmi čtivé, napínavé a úderné.
Autor psát umí, což už nám dokázal a stále to umí s postavami.
Bohužel mi nicméně přišlo, že autor neví jak to ukončit. A není to poprvé, stejně jako minule zde autor celou knihu napíná a konec hrozně rychle odbyde a tak trochu vyšumí do prázdna.

Verrrunka
24.09.2024 4 z 5

Po velmi dlouhé době jsem se vrátila k téhle sérii a bylo to dost příjemné shledání.
Čtivá detektivka, dvojka svéhlavých detektivů, jak už to tak v severský krimi bývá, mrtvoly, krev všude kolem, tohle vám proste klidný spaní nezařídí…
Jen mi tentokrát přišlo, že tu bylo rozjeto moc dějových linek, aby byl čtenář zmaten, a neodhalil všechno hned, a ne všechny linky byly dotažení do úplného konce, nebo byly zbytečně rychle odbavené.

p.stranska
18.09.2024 2 z 5

Audiokniha. Zmatené, překombinované, spoustu postav, spoustu různých dějových linek, strašně dlouhé, takže postupně zapomínáme, co už jsme četli. Konec jsem nepochopila, bylo to nějaké zmatené. Jedním slovem chaos. Zkusím si to poslechnout znovu, jestli se v tom aspoň podruhé trochu zorientuji.

MisakCZE
24.08.2024 4 z 5

Pátý díl série a opět výborný.
Spousta přímé řeči, takže se to čte skoro samo.
Skvělá vyšetřovatelská práce detektivů, oproti předchozím dílům Bjork ubral na osobních liniích hlavních postav, takže ty se nijak nevyvinuly.
Jedinou výtku mám k množství postav a podobným jménům, měl jsem v tom dost chaos, občas to bylo rušivé.

Těším se na pokračování série.

mfe
21.08.2024 4 z 5

Svižná a přitom vtipně napsaná detektivka. V akci je opět Mia Krügerová a Holger Munch. Dlouho se jim nedaří v případu postoupit, ale nakonec najdou nečekaného vraha. Svou roli hraje v příběhu i mystika a krásné prostředí ostrova.

Forest66
28.07.2024 5 z 5

Parádní díl. Jsem moc rád, že jsem se nenechal odradit tím předchozím Konec dost nečekaný. V zásadě tomu ani zpětně nic nenasvědčovalo, až trochu vycucané z prstu, ale z nějakého důvodu mi to zase tolik nevadí

Sixao
30.06.2024 5 z 5

Mia se až nečekaně vymanila ze svých závislostí na prášcích a alkoholu, Holger zkusil sport a naučil se zvedat telefon. Vyšetřovatelé v nejlepší formě. Zajímavý pohled na ostrovy, které jsou známé spíše jako cíl rybářů a turistická destinace.

13werka
18.06.2024 5 z 5

Zatímco v Cloně i v knize V lese visí anděl se autor hodně věnoval docela dost místa soukromému životu obou hlavních protagonistů - Mii a Holgera, tentokrát prim hraje policejní vyšetřování, což mi vyhovovalo. Má totiž spád a i když někdy vede do slepých uliček, tak je vidět, s jakým úsilím se mu všichni členové týmu věnují. Samozřejmě jsou tu i vedlejší linky - příběh Hanny, sestry zmizelého Jonathana a současně Jessičiny kamarádky, tajemná loď, kterou viděla Sophie, milionářská rodina žijící na ostrově, která zrovna chystá svatbu a má mezi sebou i takovou trochu černou ovci . Autor nám díky nim nabízí další možné motivy i pachatele ( i když v případě svatby je tato linka zbytečně rozvláčná a popisy pocitů nevěsty s příběhem vůbec nesouvisí). Musím říci, že tenhle příběh se mi ze všech tří četl nejlépe.

Jiparis
27.05.2024 5 z 5

Příběh o tom, co dokáže fanatismus spojený s náboženstvím.

JaneSour
14.05.2024 5 z 5

Kniha byla naprosto skvela. Ctiva, skvele vymysleny pribeh. Super detektivna!! Doporucuji.

JirkaDrapa
08.05.2024 4 z 5

Hezky zaver serie. Tuto severskou serii mam rad, cte se lehce, je napinava, brutalni tak akorat a ma hezky vymyslene zapletky.

wendulka321
05.05.2024 3 z 5

Moc mě nenadchla, předchozí díly mě bavily mnohem víc.
Ale asi to bylo mým rozpoložením, začátek celkem slibný, ale tak od půlky mě to už tak nebavilo v podstatě mi by bylo úplně jedno kdo to udělal....

Mira7
03.05.2024 5 z 5

Uběhlo pár let od přečtení poslední knihy od Samuela Bjørka. Hodně jsem se na knihu těšil. Opravdu nezklamala, vynikající krimi thriller, vyšetřování, žádné zbytečné rozpitvávání morbidností... Krimi skoro v klasickém duchu. U severských detektivek mi občas nesedí určitá překombinovanost a nečekaně zvraty, tady vyšetřování probíhá celkem uvěřitelně. Atmosféra graduje až do poslední stránky... Prostředí ostrovů a její reálií knize přidává na zajímavosti.

Twinny
29.04.2024 4 z 5

Další díl série, na který jsem se moc těšila. Sledujeme napínavé vyšetřovaní dvou případů. Mia už konečně tolik neblbne. Závěr byl velmi překvapivý.