Ostrov Svobody
Tomáš Kristl , Sofie Králová
Svobodná je na začátku své cesty za vysněnou kariérou. Přilétá na roční stáž na české ambasádě do chudé Havany. Žije v luxusní čtvrtí plné prominentních diplomatů. Zdá se, že se vše ubírá tím správným směrem. Až do chvíle, kdy karibský ostrov obrátí její život naruby.
Když jsem počítala komentáře tak jsou většinou záporné. Toto byla už třetí knížka od těchto autorů a opět nezklamala. Super oddychovka i takové knížky potřebujeme
Moc hezký a čtivý příběh.... ovšem nevím, zda bych se na konci rozhodla stejně jako hlavní hrdinka... :) To záleží na každém. Ale i když je kniha za dvě odpoledne přečtená, tak je na ní hezké, že se člověk zamyslí, co je opravdu v životě důležité a co ne....
Tato krátká knížka na mě působí, stejně jako ostatní díla těchto autorů, jako by byla sepsána během jediného dne. Slovní zásoba vcelku žádná, velmi jednoduchý a předvídatelný příběh. Jediné, co se mi na ní líbilo, byla ta myšlenka, že se stále jen za něčím ženeme a zapomínáme žít.
Nevím proč, ale měla jsem pocit jako bych četla slabikář... Kniha za odpoledne přečtená, ale nezáživná
Nechápu, že je potřeba dvou lidí k napsání něčeho, co dost dobře připomíná sloh žáka 5. třídy. Tohle si papír opravdu nezasloužilo. Klišé vedle klišé, primitivní dialogy a zápletka, která by se vešla do jedné věty. To navíc doplněno o černobílé dovolenkové výcvaky. A spoiler: o Kubě samotné se nedozvíte vůbec nic.
Knížka přečtená za pár hodin. Dobře se četla, zajímavý příběh. Příjemná oddychovka, která donutí člověka zamyslet se nad tím, v jakém žijeme shonu.
Hm a za pár měsíců ona zjistila, že vlastně na tom ostrově svobody nechce být a on nechtěl a ani nemohl opustit svou zem a začaly se projevovat dvě naprosto odlišné kultury....no jo, já vím, jsem cynická, nekamenujte mě...
Hrozně moc lehká literatura. Nenáročná, strašně rychle přečtená. Žádný zázrak to teda nebyl, ale jako oddechovka na jeden večer - dobrý....
Přečteno za dvě hodiny. Dojemný příběh, který donutí člověka popřemýšlet nad svým životem.
Kniha se čte velice dobře a svižně. Kapitoly jsou krátké a vy po hodince zjistíte, že už jste na konci. Mile mě překvapilo, že je román plný fotografií z Kuby. Dává to knize autentičtější ráz. Ostrov svobody je příběh k zamyšlení. Je o tom, že nepotřebujeme hmotné statky a peníze, abychom byli šťastní. Navíc pokud jste milovníci Kuby a Havany, tak byste si tuhle knížku určitě neměli nechat ujít :)
Kniha se mi líbila. Knihu jsem měl přečtenou během třech hodin.
Kniha má jednoduchý děj, nutí k zamyšlení, co je pro člověka v životě důležité - jestli kariéra, peníze, společenská prestiž, anebo mít vedle sebe milujícího člověka, který dokáže naslouchat a pomoc nám v jakémkoliv okamžiku.
Jsem rád, že závěr knihy dopadl podle mých představ. Vše nasvědčovalo tomu, že to dopadne jinak. :)
Citát z knihy, který mne oslovil:
Člověk má na světě příliš málo času přemýšlet nad tím, co nemá. Přemýšlej nad tím, jak naložíš s tím, co máš.
Pohodová oddechovka. Četla se dobře. Přivádí čtenáře k zamyšlení nad prioritami, touhami žít pi svém
Knížka se čte jednoduše a hladce. Příběh nabádá nad zamyšlením se nad naším životem. Spěcháme, neužíváme okamžiku a nevidíme krásu okolí.
Knižka zajimava ale vešla by se do časopisu s přiběhy. Čteni na hodinku, da se řict o ničem. At tito autoři mam rada, tak u tehle knihy jsem mela pocit, že ji psal někdo jiny. Trochu zklamani, čekala jsem víc :-(
Tohle skutečně museli psát dva lidi spolu? Rozhodně adept na "nejhorší kniha, co jste kdy četli."