Osudné svědectví
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Detektiv Erika Fosterová se během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitá na místě činu. Brutálně zavražděná žena je Vicky Clarkeová, která měla svůj vlastní podcast o skutečných zločinech. Jakmile Erika zjistí, že všechny Vickyiny poznámky a zvukové nahrávky z jejího bytu v době její vraždy zmizely, začíná jí být jasné, že Vicky byla jen krok od odhalení útočníka, jenž ji zavraždil proto, aby nebyl odhalen a dopaden. Pak ale přijde šok a Erika musí přehodnotit vše, co si do té doby o Vicky myslela a věděla. A s omezeným množstvím indicií a téměř žádnými důkazy musí najít vraha, než udeří znovu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2022 , GradaOriginální název:
Fatal Witness, 2022
Interpreti: Martin Stránský
Pro upřesnění, hodnotím 4,25*.
K tomuhle není třeba říkat víc něž to, že se Robertovi zase povedla suprová detektivka. Vždycky se těším na jeho styl psaní, protože je lehký a velmi návykový. Skvěle pracuje s napětím a buduje atmosféru. Příběh mě moc bavil. Vyšetřovatelský tým mám už přirostlý k srdíčku, líbí se mi sledovat vývoj životů jeho členů a opravdu doufám, že tohle není naše poslední setkání. Místy opět nechyběl ani humor. Zápletku můžu pochválit, nad vrahem jsem přemýšlela spíše už z nedostatku času a možností. Epilog vypadal slibně, takže věřím, že se snad dočkáme dalších dílů. Jednoznačně doporučuju, pokud hledáte detektivní sérii, která vás bude bavit a vybuduje si k ní vztah.
Osudné svědectví...
V pořadí sedmý díl z mé oblíbené série Inspektorka Erika Fosterová... Na mě byla tříletá prodleva mezi šestým a sedmým dílem moc dlouhá... ;-) Robert Bryndza ji sice vyplnil sérií s Kate Marshallovou, ale ta je u mě, zatím, o hvězdičku níž... Prostě Erika Fosterová a lidé kolem ní mi moc chyběli... O to víc jsem se však na knihu těšil... Po přečtení musím konstatovat, že pokračování splnilo mé očekávání...
V tomto díle bude Erika a její tým řešit vraždu mladé ženy, a to ve čtvrti Blackheath, kam se Erika akorát přestěhovala...
Nebudu nijak více prozrazovat k ději knihy, zkrátka si ji přečtěte... Nejlépe, když začnete již prvním dílem celé série... Proč? Protože to prostě stojí za to... ;-) Uvidíte, že po přečtení sedmého kousku budete vyhlížet ten osmý... ;-) Doufám, že na něm již Robert Bryndza pracuje...
Čeká na Vás 379 stran, které obsahují 63 kapitol a k tomu epilog...
Perfektni pribeh, ktery me hned vtahl do deje, tak jsko vzdy u pana Brynzy.. Nemam co vytknout, za me napinave az do konce, kolikrat jsem si myslela, ze uz vim kdo je vinik a ejhle.. ani nahodou. Uz se tesim na dalsi knihu!
Tříleté (nekonečné) čekání je u konce a nová Erika je tady! Od prvních stránek mě autor vtáhl do děje a já byl zase zpátky u své oblíbené vyšetřovatelky. Nový případ byl zpočátku hodně zamotaný, ale postupně se nám to rozklíčovalo a závěr byl tedy opravdu nečekaný. Zajímavá zápletka a je vidět jak s každou další knihou autor roste a je lepší a lepší. Sympatický tým je zpátky a já jsem si užil každou stránku a doufám, že nás autor nenechá čekat další tři roky na pokračování, protože všichni potřebujeme víc Eriky!
Jsem ráda, že máme Eriku zpět.. jak píše koment níže - trošku nám sice vyměkla, ale nevadí mi to. Příběh byl zajímavý, nějaký ten moment překvapení tam taky byl, kniha se čte dobře, takže 2 dny a bylo hotovo :-) Tato série se mi líbí více než Kate a snad se dočkáme dalších pokračování
Už 7. Případ Eriky. Tento případ se mi opravdu líbil, akční, nápaditý, zamotaný. Tentokrát jsem vraha neodhalila, což po minulých dílech, kdy byl vrah odkryt velmi brzy, nebo k němu vedla ne cestička, ale přímo dalnice, kvituji. Robert povodil pěkně nejen nás, ale i Eriku, vyšetřovací tým a vlastně i pozůstalé. Čtivé, krátké kapitoly ihned vtáhnou do děje. A když jsem po delší době měla zase větší dávku Bryndzy za sebou, trochu jsem se tohoto dílu bála, zda už nebude toho Roberta trochu moc, a zda jsem neměla chvili počkat, tyto obavy se rychle rozplynuly a opět jsem si užívala skvělý krimi zážitek. Líbila se mi zápletka, skvělé popsáné pasáže, kdy Erika i tým neví kudy kam. Igor se jeví jako sympaťák a Erika si už někoho zaslouží. Konec pěkný, dojemný. Celkově tento díl považuji za velmi vydařený, vlastně nemám, co bych vytknula a mohu vřele doporučit.
Opet to bylo super. Bryndza drzi latku stale na stejne urovni. A milym prekvapenim je Igor. Jsem zvedava, zda bude i v dalsim pokracovani. Doufam, ze ano.
Erika Fosterová opäť vyšetruje. Zaujímavý príbeh s prvkami Slovenska. Často spomínaná Nitra, ale aj pivo Corgoň. Vidno, že autor má pekný vzťah ku Slovensku a dosť času trávi aj v Nitre. Odporúčam prečítať, ľahko sa číta a aj zaujme.
Asi mě ten příběh nepřišel až tak zajímavý, trošku mě kniha nudila. Vraha jsem do poslední chvíle nepoznala. Na druhou stranu, Eriku mám ráda a celkově se to velmi dobře četlo. Další knihu si koupím bez zaváhání.
Erika je zpět a já jsem ráda, protože mi je prostě něčím sympatická, fest. No a knížka opět paráda pecka supr fajn a já už se teď těším na další :). Rozhodně se mi nová "Bryndzovina" hodně líbila!
Výborná kniha :-) Další díl po letech, ale jako kdyby to bylo včera, čtenář se hned dostal do děje.. A kniha za celou dobu nepustila.. Je moc čtivá, zajímavý příběh, vraha jsem tipla správně, ale jistá jsem si vůbec nebyla a to je dobře :-) Příběh je tajemný, nikdy nevíte, co z toho všeho je důležité a co je náhoda nebo jen souhra okolností.. Malinko uspěchaný byl konec a Erica je taková superhrdinka, co přežije všechno.. :-D Autor opět stvořil výborné dílo a už aby tu bylo další.. :-) To mluví zkrátka za vše :-)
Kniha byla od prvních stránek napínavá, ale zdála se mi, z těch co jsem zatím přečetla, taková slabší. Proto ubírám jednu hvězdu:-( Ale jsem ráda, že se opět objevila na scéně Erika.
Přesto doporučuji k přečtení.
Byla jsem přijemně překvapena návratem k Erice, Petersonovi, Mossové, atd. a doufám, že to nebyl poslední díl a že zjistíme i to, jak to bude s Igorem a Georgem (i když o tom to není). Knížka napínavá, čtivá. Vlastně jsem ji zhltla jako všechny předchozí s Erikou a Kate. A konec byl dost drsný. Že se ta Erika vždycky takhle přichomejtne :-D
Ja neviem, mne hrozne vadí ten zvláštny preklad a niektoré vety. Príbeh bol zaujímavý to áno. Aj keď koniec bol raketový. Mne sa najviac páčila časť, keď na scénu prišiel Igor fingers crossed
Skvělý příběh, který stojí za přečtení. Další setkání s Erikou mě potěšilo a vypadá to, že ji ještě uvidíme v akci! Autor opět nezklamal: čtivé, napínavé, dobře promyšlené, vraha jsem neodhalila. Doporučuji!
Oceňuji spisovatele, co píší knihy rychle a skvěle. Po přečtení tak na člověka nedopadne tíseň, že se další knihy dočká za pár let.
Skvěle napsané, rychle přečtené a teď už se jen těším na další.
Nevím proč, ale tato kniha ne mi líbila z této série nejméně. Asi jsem měla vysoké očekávání. Snad to napraví Robert dalším dílem.
Kniha se četla sama.Závěr-nepostrádal napětí.Konec se povedl.Snad bude pokračování série.Aspoń nová kniha.
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Bryndza prostě umí. Opět v akci Erika a její tým, tentokrát i nova postava Igor a samozřejmě George, který ještě určitě dostane příležitost.
Dvě vraždy a skutky z minulosti, které se dostávají na povrch. Zápletka jak se patří, vrah nebyl na začátku tak jasný.