Osudné svedectvo

Osudné svedectvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537660/bmid_osudne-svedectvo-66338d1112de8.jpg 4 1844 1844

Erika Fosterová série

Detektív šéfinšpektor Erika Fosterová sa počas večernej prechádzky v okolí svojho nového domu v Blackheath ocitne na mieste činu. Brutálne zavraždenou ženou je Vicky Clarkeová, ktorá mala svoj vlastný podcast o skutočných zločinoch. Po tom, čo sa Erika pripojí k vyšetrovaniu prípadu, zistí, že Vicky pracovala na novej epizóde podcastu o sexuálnom predátorovi. Jeho slabosťou boli mladé študentky v okolí južného Londýna, a než sa k nim uprostred noci vlámal, vždy ich najprv dlho sledoval. Keď Erika zistí, že všetky Vickine poznámky a zvukové nahrávky z jej bytu v dobe jej vraždy záhadne zmizli, začína jej byť jasné, že Vicky musela byť len krok od zistenia totožnosti útočníka, ktorý ju zrejme zavraždil, aby ho neodhalila. Náhle však prichádza šok a Erika musí prehodnotiť všetko, čo si do tej doby o Vicky myslela a vedela. S obmedzeným množstvom indícií a len s minimom dôkazov potrebuje nájsť vraha skôr, než znovu udrie.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Grada

Fatal Witness, 2022

Interpreti: Claudia Vašeková

EvaHrky
21.11.2023 5 z 5

Moje první kniha autora a jedno velké aaach! Miluju, když se u knihy bojím a jde mi mráz po zádech a tady se mi to splnilo. Jen ten hype konec... (proč?). Ale odpouštím a těším se na další knihu.

Morfyk
12.11.2023 4 z 5

Poslechnuto jako audiokniha.

Nevím čím to je, ale poslední dobou mě Robert moc nebere. Trochu si dovolím říci, že to bude rozdělením téměř stejného do dvou různých dějových linek Eriky a Kate, kde jsou jiné pouze soukromé životy hlavních vyšetřovatelek, ale to co zajímá čtenáře je vražda, její vyšetřování a odhalení vraha a je to v obou případech vždy v celku to stejné. A to nová kniha Tíživé ticho bude mít opět nového "hlavního hrdinu / hrdinku".

Robert by se měl rozmyslet u čeho zůstat a vybrat si pouze jedno a tomu se věnovat na 100%.

Tentokrát mě díl moc nebavil po dějové a vyšetřovací stránce, ale jak psal někdo níže v komentářích to co se mi líbilo, bylo Eričino soukromí, ze kterého opět víme trochu více než dříve a je to moc fajn.

Závěr knihy velice rychle vygradoval a nebylo tam to nějaké WOW, vrah který nakonec byl odhalen, mě napadl již někdy v polovině knihy, že tato postava / postavy zde nebudou jen tak do počtu a určitě s nimi autor něco zamýšlí.

Celkové hodnocení 70%

kikies
10.11.2023 4 z 5

Průměrně dobré, už byly v sérii i lepší. Linka o Eričině soukromí byla super, v tomhle směru se člověk rád něco dozví, ale vyšetřování bylo nějak odfláknuté. Každopádně čtivé a zajímavé jako vždy, jen to autor umí i o trochu líp.

snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Zápletka docela zábavná, ale vyústění (motivy vraha) jsou nakonec banální klišé. Jako audio kulisa k práci poslouží výborně, ale vždycky si říkám, že je to vlastně škoda, že to RB nechává takhle placatý a nemá ambici to dotáhnout dál.

mila2411
31.10.2023 4 z 5

Sedmička. Erika vs. podcasty. A další vraždy a tuna napětí. Opět nezklamalo, opět se těším na další díl!

PabloFuentes
31.10.2023 3 z 5

Mohu říct jen to, co už tady padlo. Četlo se to krásně, bavilo mě to, ale víc si budu pamatovat linku s tím, jak problematické bylo pro Eriku nastěhovat se do nového domu (protože v tomhle se s ní dokážu sžít), než případ samotný, který byl mnohem zábavnější v první půlce, než v té druhé. Je to tak na 3,5 hvězdičky.

Timkim
30.10.2023 4 z 5

Kvituji návrat Eriky, ale popravdě mě víc bavila linka soukromá než linka vyšetřovací. I když začátek byl dobrý, ale pak to zase rozbředlo jako sníh v březnu. Erika začala být lidská a lépe se to poslouchá, ale ten děj....no nic moc překvapivého. Asi už jsem přesycen severskými příběhy, a tohle pasuji na lepší standard. Každopádně přednes luxusní, děj ucházející a emoce přijatelné. Dnes 85%.

Zuzaa
27.10.2023 3 z 5

Úplně klasický Robert Brynza. Kniha nevyniká v sérii ani na jednu stranu. Je to příjemné, ale za pár dní si už nebudete pamatovat o čem příběh vlastně byl.

katerina3633
23.10.2023 4 z 5

Fajn oddechová detektivka, není tak drsná jako třeba Kepler, a to mně moc vyhovuje. I soukromého života vyšetřovatelky je tam tak akorát a jedná se o naprosto uvěřitelné životní peripetie. Napětí v knize nechybí a rozhodně se moc příjemně čte.

L.Helena
11.10.2023 4 z 5

Dobře se četlo, vyrovnaný poměr mezi vyšetřováním případu a soukromím Eriky. To se ostatně začíná vyvíjet zajímavým směrem, tak doufám, že budou další díly.

Kníračka12
24.09.2023 5 z 5

Tleskám a klaním se. Skvělá detektivka od mého oblíbeného autora.

Mateo67
23.09.2023 5 z 5

Vypadá to, že delší pauza prospěla nejen mně, ale i autorovi:-). Konečně s čistým srdcem dávám pět hvězd. Oceňuji, že opravdu nechutných scén bylo pomálu, Erika se konečně začala chovat normálně a moc jí přeju počínající pozitivní změnu v soukromém životě. Snad vydrží aspoň do dalšího dílu:-).
Rychlé, napínavé, odpočinkové.

petrarka72
23.09.2023 2 z 5

Průměrná detektivka s předvídatelným vrahem.

Brembelik745
21.09.2023 5 z 5

Velmi povedená kniha. Příběhy s Erikou jsou mnohem lepší než s Kate. Vraha jsem uhodla docela snadno ale adeptů bylo mnoho :-) Za mě zasloužených plných 5*

Leník95
18.09.2023 4 z 5

Tohle byla moje druhá kniha od Bryndzy. Je to rychlé čtení, které vás vtáhne do děje a neměla jsem problém se ze začátku začíst. Bohužel jsem odhalila vraha dříve než v úplném závěru knihy, takže konečný stav "wauw efektu" nedorazil. Dočetla jsem knihu jen z nutnosti. Ale jinak příjemné, oddechové čtení.

olca1983
17.09.2023 5 z 5

Jsem ráda, že se Erika vrátila! A jsem ráda, že i její osobní život se snad otáčí k lepšímu. Kniha se mi líbila moc a nejde hodnotit jinak než pěti hvězdičkami. :-)

Safrika
14.09.2023 5 z 5

Skvele, fakt dobre napsane. Bavilo me to od zacatku do konce, takze rychlovka, uzila jsem si to. Tesim se na 8cku :).

Laura99
04.09.2023

Skvělá, skvělá, skvělá.... Dostala jsem ji od dcery a hned jsem se vrhla do čtení. Jediné co mi vadilo, jak mi to ubývá. Četla jsem pořád, stránky ubývaly a mě bylo líto, že naše společnost brzy skončí. Děkuji, že píšete pane Bryndzo.

ZuK1
01.09.2023 4 z 5

Čtivá oddychovka s trošku rychlým a uspěchaným závěrem, v němž Erika už klasicky a nepochopitelně riskuje při konfrontaci s vrahem.
Pozor, částečný SPOILER
Občas mi připadalo, že některé situace v knížce jsou opravdu dost nepravděpodobné. Například že by policie vůbec nepátrala a neodhalila nic z minulosti a "zvláštností" okolo Charlese (neexistující bankovní účet, mobil, pas, řidičský průkaz, lékařské záznamy ... ), zvlášť při Eričině zarputilosti a když ho už od prvního zatčení pořád považovala za podezřelého? A to, kde Charles předtím pracoval se musela dozvědět až od uchazeček o studium herectví, které to věděly od Vicky a ta to vypátrala? I když chápu, že takhle se to Robertu Bryndzovi kvůli gradaci příběhu lépe hodilo a zapadalo do kontextu. Ale to spíš jen na okraj, člověk bere tento typ knížek jako relax, takže nad některými nelogičnostmi přivře oči a nemůže moc přemýšlet :-).

Janaves
25.08.2023 4 z 5

Další díl série s Erikou Fosterovou byl skvělý. Dávám 4*. Ostatní se mi zdály prostě o něco lepší.