Osudová setkání
Jiří Hanibal
Autor, který si právem zaslouží zařazení mezi naše přední romanopisce, se po delší době, kdy se věnoval psaní historických románů, opět zaměřuje na dobu vcelku nedávnou. V novém díle, postihujícím vývoj od padesátých let dvacátého století až téměř po současnost, provází od dětství svého hrdinu Arna.
Nebyla tak dobrá jako Konec časů medových,ale přesto jsem se nenudila.Jen nemám ráda politiku v příběhu ani okrajově,jako tady.Za přečtení ale určitě stojí.
Četla jsem od pana Hanibala S pečetí viny, to byl nezapomenutelný literární zážitek, tato Osudová setkání jsou dle mého názoru slabší, ale pořád kvalitní literatura..
Autor již předvedl i daleko lepší věci, toto bych označil jen za slušný průměr. Nenudí, neotráví, ale ani nenadchne, prostě něco, co jsem přečetl a už se k tomu nevrátím.
Velmi čtivá kniha, zajímavé osudy. Pan Hanibal patří mezi mé oblíbené spisovatele, ke kterým se stále vracím. Tuto knihu jsem si s chutí přečetla podruhé.
Hezky jsem se prošla historií Česka, i když leckdy byla popsána trochu šmahem. Líbilo se mi, jak se postavy románu potkávají, jejich osudy proplétají, jak se sami vyvíjejí. Asi nejméně uvěřitelně na mne působil osud filosofův - hlavně ta závěrečná část jeho života, jinak mi připadalo, že všichni ostatní jsou mi nějak povědomí, blízcí (i politik Kohout :-)). Dobré čtení.
Mám ráda knížky s tématikou doby minulé a tato knížka Vám nabídne mnohem víc než budete očekávat.
Musím uznat, že mě příběh zaujal a dobře se mi četl. Je zajímavé, že i když mě kniha bavila, tak hlavní hrdina Arno se mi jako charakter nelíbí.
Snadno čtivé, příjemná je blízkost českého prostředí i osudy lidí, které působí realisticky.
Kniha mi znovu dala možnost projít si období let padesátých, přes 68. rok , sametovou revoluci až do dneška, protože sem je vlastně vsazen život hrdinů. Jsou pak v životě více či méně úspěšní podle toho jak je kdo dravý, odvážný, ctižádostivý, ale taky podle toho jak dokáže využít politické situace a svých schopností. Velkou roli hrají i jejich morální kvality. Je to taky hodně o vztazích a to rodičovských, mileneckých i partnerských.
Dnešní svět potřebuje dravost, nestačí být jen nadaný, slušný, znalý.... a kdo tomu tempu nestačí má to holt v životě hodně těžké.
lékařské prostředí politika ze života lázně 90. léta 20. století lékaři české romány
2006 | S pečetí viny |
2014 | Kat lidumil |
2017 | Mrazné květy na skle |
2013 | Neklidná duše Evy z Rožmberka |
2008 | Velmož tří králů |
Pozadí rodinných vztahů utváří dějinné okamžiky poválečné československé historie.
Čtivé, ale bez přidané hodnoty. Po pár týdnech spleť osudových setkání vyšumí z mysli.
ČV - Kniha s tématem nešťastné lásky