Osudové ženy Jindřicha VIII.

Osudové ženy Jindřicha VIII.
https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64638/osudove-zeny-jindricha-viii-64638.jpg 4 20 20

Vrtkavá přízeň největšího z Tudorovců. Jindřich VIII. byl nejen despotický a krutý, ale také velmi náruživý a přitažlivý muž, který tak silně toužil po dědici, že to zpečetilo osud jeho šesti žen. Proto bylo bezpečnější a výhodnější stát se jeho milenkou. Tyto ženy měly výsady královen, dostávalo se jim pozornosti i bohatství, ale běda: Jindřichova náklonnost měla jepičí život.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Alpress

Mistresses of Henry VIII, 2009

NoelHudson
20.08.2015 4 z 5

Tahle kniha, i když se mi líbila obsahovala několik chyb, například v datu narození manžela Bessie, který by měl v době svatby podle autorky 2 roky... Knihu moc nedoporučuji lidem, kteří o Tudorovcích a jejich době nic moc nevědí, nebo lidem, kteří si kromě této knížky nechtějí o nich přečíst i další, protože mě přišlo, že se autorka někdy zabývá nepodstatnými věcmi než aby se zabývala zajímavějšími detaily. Mě například víc chybělo rozvinutí života Kateřiny Parrové po smrti Jindřicha a jejího vztahu s Thomasem Seymourem, který sváděl Alžbětu... Musím však přiznat, že jsem se opět přiučila něco nového o svém oblíbeném historickém období

me.odstiny.knih
08.01.2015 5 z 5

Knížka se mi velice líbila. Ovšem za žádnou cenu bych nechtěla žít v té době a už vůbec bych se nechtěla stát Jindřichovou manželkou protože oni neměly moc naděje na to že se dožijí vysokého věku. To už bylo lepší se stát jeho milenkou.

pajunček
22.01.2014 3 z 5

Velmi podrobně sepsaná "sbírka" Jindřichových manželek a milenek včetně jejich příbuzenských vztahů, ve kterých jsem se občas ztrácela. Všechny aristokratické rody jsou spojeny různými příbuzenskými svazky, takže každý je něčí sestřenice, snacha, levoboček apod. Tyto popisované skutečnosti byly trochu těžce stravitelné, dobrá orientace by vyžadovala papír, tužku a rodový strom. Ale zase mě nepřekvapilo, že do jejich rodové linie patří např. Winston Churchill, princezna Diana, nemluvě o vládnoucí rodině Windsorů, prostě všechny šlechtické rody jsou propojeny.

LadyMichelle
29.08.2013 4 z 5

Velmi poutavé čtení, které mi dokreslilo podvědomí o Jindřichovi a jeho ženách :)

Radkab.
20.07.2012 4 z 5

Občas mi to přišlo až moc zamotané, ale celá ta doba byla zamotaná, takže se vlastně není čemu divit :)