Svedeni osudem
Jennifer Probst
Osudové zvraty série
1. díl
Dostanou dvě zlomená srdce druhou šanci? Jsou to už dva roky, co Chiara přišla o svou nejlepší kamarádku Rory. Není ale jediná, komu tolik chybí. I Roryin ovdovělý manžel Sebastian ztratil svou spřízněnou duši. Když se Chiara a Sebastian kdysi seznámili, neuvěřitelně to mezi nimi jiskřilo. Tehdy ovšem chtěli každý od života něco jiného, a tak se jejich cesty rozešly a ona doufala, že už ho nikdy neuvidí. Teď je ale náhoda znovu svede dohromady a staré city vyplouvají na povrch spolu s výčitkami. Zvládnou společně překonat minulost, nebo jim nezbývá než jen navždy přemítat o tom, zda jsou si skutečně souzeni?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Meant to Be
Nenáročné odpočinkové čtení, kterému ale chyběl posun vpřed. Chiařino neustálé sebeobviňování, že zradila svou kamarádku, mi trochu narušovalo pohodu ze čtení. Zato její kamarádky a Mike byli skvělí.
Jsem úplně jiná než Chiara takže jsem její pocity a jednání občas nechápala a někdy mi vyloženě lezli na nervy. Nicméně celý ten příběh se mi líbil, je tam spoustu lásky, porozumění a naděje na další šance.....Navíc Sebastian byl zlatíčko a ta jeho práce, to mě bavilo. Taky se mi líbil Ford a vůbec rodina, kterou si vytvořili, to bylo moc fajn.
Klasická oddechovka nabízí jedno z klasických témat tohoto žánru - nechtěné těhotenství s manželem zemřelé kamarádky. Jako odpočinkové čtení dobré, ale určitě by to chtělo přidat aspoň kapku humoru. Jedná se o první díl nové série, takže uvidíme, jak se povede pokračování.
Chemie, napětí, ale i špatné načasování.
To se prostě někdy stává. O to větší šok, když Vám nejlepší kamarádka představí přítele, budoucího manžela a je to "on".
Spousta myšlenek, emocí, bolesti. Lze k sobě najít cestu, kterou tehdy oba uzavřeli.
No není to jednoduché. Právě proto ani kniha tolik neodsýpá, až by se zdálo, že se v tom oba plácají, byť každý po svém.
Hezký, zajímavý, poutavý, poučný příběh. Jen strhující není na 5*.
"Pořád máš nejraději věž?"
"Už ne. Mám nejradši pěšce."
Ryder vyklenul obočí.
"jsou to nejpodceňovanější figurky ve hře."
"Jak to?"
"Musejí přejít celou šachovnici, abys je mohl proměnit. Jenže jim v cestě stojí spousta svinstva a překážek. Většina z nic to nezvládne. Ale ti, co jdou vpřed a zvládnou to?"
Derek se na něj uličnicky zakřenil. "no, tak ti se změní na dámu."
Ryder se zasmál a plácl si s ním. " To je nejlepší šachová analýza, co jsem slyšel."
Za mě je to obrovská životní moudrost. Nic není zadarmo. Štěstí, láska, spokojený život prostě bolí.
2013 | Manželská smlouva |
2015 | Hledání vytouženého dne |
2014 | Manželská past |
2019 | Miluj mě jakkoli |
2014 | Manželský omyl |
Od autorky mám už pár knih načtených a vždy to byly přívětivé pohádkové romance, které láskou a přátelstvím nešetří. Tento první příběh z nové série byl tím pravým požitkem pro sváteční pohodové vánoční dny a určitě si ty následující nenechám ujít.
Rory, Malia, Tessa a Chiara jsou nerozlučné kámošky, které společně založily a vedou prosperující firmu Quench. Neochvějnou podporu jim poskytuje Mike, majitel kavárny s jídelnou. Ale jen do té doby, než všechny zasáhne tragédie.
Sebastian Ryder, vdovec a středoškolský výchovný poradce se svým kamarádem Fordem dobrovolničí v centru pro mládež.
Jednoho večera se spolu jdou pobavit do Savioru....
Před pěti lety se Chaira Kennedyová potkala se Sebastianem Ryderem v klubu na Manhattanu.
Tenkrát si nebyli souzeni.