Osudu neujdeš
Stuart Woods
Liz Barwickovou její brutální manžel, slavný profesionální fotbalista, léta týral. Nakonec to přehnal tak, že Liz po jeho útoku skončila v nemocnici a málem zemřela. Po této zkušenosti se krásná a talentovaná fotografka rozhodne rázně skoncovat s minulostí. Uteče na nádherný ostrov Cumberland u pobřeží Georgie a doufá, že v neporušené přírodě najde kromě materiálu pro svou novou knihu také samotu a duševní rovnováhu. Liz se postupně sblíží s členy rodiny Drummondovy, kterým ostrov patří, a když se navíc zamiluje do jednoho z vnuků majitele ostrova, začínají bolestné vzpomínky zvolna blednout. Náhle však za podivných okolností zemře několik lidí, které znala. Liz je stále více přesvědčená, že šlo o vraždy, a tuší, kdo by mohl být vrahem. Jenže policie jejímu podezření příliš nevěří a nad Liz se začínají stahovat mraky. Ani ostrovní ráj, ani náruč jejího milence jí už nemohou poskytnout bezpečný úkryt. Nejen z její minulosti, ale i z minulosti obyvatel ostrova se začínají vynořovat temné síly ...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1995 , Ikar (ČR)Originální název:
Palindrome, 1991
Skvělé. Od začátku napínavý jak kšandy. Chytne to a nepustí až do konce. Napínavý jak kšandy s hodně překvapivým koncem. Ani jsem nečekala že to bude tak parádní čtení.
Skvělá kniha, plná napětí, vražd, lásky a tajemství. Děj se odehrává na nádherném ostrově Cumberland u pobřeží Georgie.
Příběh nemá jediné hluché místo, čte se jedním dechem. Doporučuji!
Tato kniha je napínavá od první stránky až do konce, přečetla jsem ji už několikrát a nikdy jsem se při četbě nenudila.
Dávám 5 hvězdiček *****
Kniha je velmi napínavá od začátku do konce. Některé situace mi přišly nereálné, nicméně to neubralo na čtivosti.
Nejlepší je od knihy nic nečekat, nic si o ní dopředu nečíst a pak jen sedět a nechávat se bavit!
Příběh se mi moc líbil, na konci pro mě nečekané rozuzlení. A sympatické byly krátké kapitoly.
Čtivé, zajímavé, napínavé, odpočinkové čtení.Sice těch mrtvých bylo dost, ale tak to asi patří .
Potěšilo mne, že reálie jsou i skutečné, že ostrov Cumberland opravdu existuje, jakož i penziony o nichž se mluví jakož i stará osada otroků. Dokonce i sídlo Dungenes, ač dnes už jen jeho ruiny, a starý hřbitov jsou na svém místě. Cumberland je chráněná oblast a spadá pod Správu národních parků.
Jen postavy jsou smyšlené, ale to pochopitelně na nevadí. Zajímalo by mne, zda byl reálný krokodýl, ale i ten byl jistě výplodem fantazie autora. :-))
Od této knížky jsem to vůbec nečekala, ale byla super. Četla se parádně, odehrávala se v zajímavém prostředí a napětí, detektivní zápletky a romantika se skvěle doplňovaly. Popis ostrova Cumberland byl skvělý, ráda bych ho viděla na vlastní oči :)
útěk domácí násilí kriminální thrillery Georgie, Georgia (USA)
1995 | Osudu neujdeš |
2005 | Nelítostný souboj |
2006 | Špinavá práce |
1993 | Pod jezerem |
2005 | Smrt v New Yorku |
Opravdu parádní čtení, záživné od začátku do konce.