Otče, odevzdávám se ti
Wilfrid Stinissen
Hlavním tématem této knihy je poslušnost vůči Boží vůli. Autor se přitom zamýšlí nad cestami k dosažení naprostého odevzdání. Zvláštní pozornost je věnována potížím, které tento proces duchovního zrání doprovázejí. Text je obohacen o odkazy na mnoho autorů duchovní literatury /Jan od Kříže, Sv. Augustin/.
Hlavním tématem je naše poslušnost vůči Boží vůli a cesty, jak dosáhnout v tomto směru naprostého odevzdání. Probírají se zde možné námitky a potíže spojené s takovými snahami a také úžasné důsledky úplného souhlasu s Boží vůlí. Text je provázen mnoha citacemi autorů, kteří s touto cestou mají hluboké zkušenosti.
Nádherná knížečka, která je velmi nápomocná k dosáhnutí klidu v duši. Autor vysvětluje, proč tohoto klidu většinou nedosahujeme. Cituje různé světce, jakým způsobem se odevzdávali Pánu. Kniha není psána nijak složitě teologicky a ani nijak zdlouhavě. Je vidět, že autor je nejen dobrý kněz, filozof, ale také dobrý psycholog, znalec lidských duší.
křesťanství hledání smyslu života sebepoznání, sebepoznávání Bůh a člověk duchovní život biblické citáty Boží prozřetelnost
2005 | Mluv s nimi o Marii |
2007 | Křesťanská hlubinná meditace |
2004 | I dnes je den Boží |
1999 | Otče, odevzdávám se ti |
1997 | Noc je mým světlem |
Proč Bůh stvořil člověka a dal mu svobodu hřešit?
Nebylo by lepší, kdybychom byli stvořeni rovnou v nebeském stavu, neschopni jakéhokoli hříchu?
Vše co máme, nám dává Bůh, ale co mu dáváme my?
A v tom tkví ta podstata naší existence, Bůh chce abychom my, dali také něco jemu, abychom se mu vydali a odevzdali zcela a úplně a to lze jen skrze tu naší životní trnitou pouť, která by měla být naplněna konáním dobra a pokud možno prosta páchání hříchů. Jedině přes osobní poušť každého z nás vede cesta k Bohu a k dokonalému pochopení a souznění s ním. Na tyto a další příbuzné otázky, dává autor prostřednictvím této knihy téměř dokonalou odpověď.