Otcomilky
Simona Monyová (p)
Otcomilky jsou humorně laděný příběh o vztazích otců a jejich dcer, o vylétávání z teplých hnízd a novém hnízdění. Otcomilky jsou knihou na každý noční stolek.
Skvěle jsem se bavila, ze života jako vystřižené . Styl paní autorky se mi líbí, má jedinečný smysl pro humor, i když je to někdy spíše k pláči. Vyvážené tak akorát. Doporučuji.
Příběhy o vztazích v rodině mě baví. Tentokrát není námětem vztah partnerský, ale především otcovský. A především má autorka na mysli vztah otců ke svým dcerám. Bylo zajímavé nechat se unášet dějem, ale tentokrát z poněkud jiného úhlu pohledu. Čtivý a překvapivě humorně laděný příběh byl milým rozptýlením. Uvědomila jsem si totiž, že právě humor a nadsázka je to, co v pozdější tvorbě autorky už chybělo.
Oddechovka na odpoledne. Postava Heřmana mě štvala svojí arogancí a postojem "já jsem pámbu a kdo je víc", jeho bývalá žena je vzor rezignace a uťápnuté puťky. A hlavní hrdinka během krátké doby lehce překoná averzi rozmazlené nevlastní dcery, zaláskovanost nevlastního syna a ještě přiměje svého vyvoleného, aby včas prozřel a uzvědomil si, že bez ní neodkáže žít, a že dříve dělal všechno špatně. jen ten světový mír chybí.
Milé oddechové čtení od kterého se dá odbíhat a není nutné se plně soustředit. Vtipné podání z úhlu více postav.
Moje první kniha od této autorky. Pro mě krásnou vzpomínkou na dospívání s dívčími romány, jen jsou tady hrdinové poněkud dospělejší. Čtení odpočinkové, vtipné, ze života - příjemný víkendový relax. Líbily se mi krátké kapitolky psané z pohledu různých aktérů.
Danou knihu hodnotim jako napaditou reklamu uprostred filmu. Oddech od literatury. Mensi pauza v ctecim maratonu. Prestavka na curani. Tupe sledovani predhozeneho tematu... Je to skutecne chvilkova zalezitost; celkem vtipne, jednoduse zpracovana komplikovanost vztahu, cernobile postavy, nic, co ponouka mozek k cinnosti, naopak nabizi male vypnuti.
Kniha od mé oblíbené autorky, která měla méně depresivní nádech než ty ostatní. Příběh ze života, který byl velice čtivý. Líbilo se mi, že to bylo vyprávěno z pohledu hned několika členů rodiny. Určitě doporučuji.
Vtipně vyprávěný příběh o vztazích mezi rodiči, dětmi a partnery ať už bývalími nebo současnými. U skoro každé knihy této autorky se zamýšlím i nad svým životem a vždy mě to někam posune.
humor pro ženy rozvod rodinné vztahy manželské hádky nevlastní matka otcové a dcery
2011 | Srdceboly |
2003 | Tchyně a uzený... |
2006 | Sebemilenec |
2005 | Krotitelka snů |
2011 | Citová divočina |
Příjemně strávené odpoledne čtením knihy, která se zabývá především vztahy mezi otcem a dcerou. I vztahovými peripetiemi mezi partnery.
I když jsem knihu četla již před lety, ráda jsem ji přečetla opětovně jedním dechem.
Mnohé popisované se dozajista běžně odehrává v tisících domácnostech.