Otočení klíčem
Ruth Ware (p)
Když Rowan Caineová během brouzdání po internetu narazí na inzerát, v němž bohatí manželé Elincourtovi nabízejí štědře placené místo chůvy pro jejich čtyři děti, nedokáže odolat. Možná měla tušit, že je ta nabídka až příliš lákavá, jenže jakmile dorazí na luxusní sídlo Heatherbrae, je okamžitě ztracená. V okouzlení „chytrým“ domem plným nejmodernějších technologií, krásou skotské Vysočiny i perfektní rodinou si ani nevšimne, že se stala součástí děsivé noční můry, která skončí až smrtí osmileté Maddie a Rowaniným zatčením. Rowan ví, že udělala spoustu chyb. Lhala, když žádala o místo, a ani její chování vůči dětem nebylo vždy ideální. Rozhodně není nevinná. Ale vraždu nespáchala. Nebo se o tom alespoň během výčtu děsivých událostí snaží přesvědčit policii i svého obhájce. Jestliže však svou malou svěřenkyni nezabila ona, kdo to tedy byl?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , Mystery PressOriginální název:
The Turn of the Key, 2020
Psáno jakoby formou dopisu - nicméně poutavé čtení! Myslím, že konec byl značně uspěchaný a nedomyšlený, některé věci těžko uvěřitelné a vůbec těžko proveditelné (nemohu prozrazovat zápletku) - za mě 3,5*.
"Prokletí nedojdou odpočinku".
Autorce jsem se doposud vyhýbala, ani upřímně nevím proč. Tato kniha mě ale velmi mile překvapila! Jde o zajímavý námět a čtivě napsaný děj.
Velmi zdařilý thriller, psaný netypickou formou dopisů, které hlavní hrdinka z vězení adresuje advokátovi s prosbou, aby se ujal jejího případu. I přes pomalejší tempo vyprávění to zvládá udržovat napětí a hravě to míchá prvky nespolehlivého vypravěče, kapku paranormálna jakožto populárního prvku, který pomáhá rozbít zdravé sebevědomí a rozvinout paranoiu, chytré a uvěřitelné kličky do (nakonec) slepých uliček a celkově to je povedený počin. Ostatní knihy od autorky zas tak dobře hodnocené nejsou, tak uvidím, zda zkusím i něco dalšího.
(SPOILER) Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem četla, konec mě dostal. Smutné a děsivé.
vraždy Skotsko psychologické thrillery domy, vily, rezidence rodinná tajemství chůvy
2016 | Všude kolem černý les |
2017 | Žena z kajuty č. 10 |
2018 | Hra na lháře |
2019 | Smrt paní Westawayové |
2022 | Chata v horách |
Zajímavý thriller s překvapivými zvraty. Nabízí hororovou atmosféru nejen díky zápletce, ale až vlastně strašidelně modernímu domu. Psaný méně typickou formou dopisů, ale najdete v nich vlastně popis oněch událostí. Za mě docela pecka