Otočení klíčem

Otočení klíčem
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511640/bmid_otoceni-klicem-3dZ-511640.jpg 4 215 215

Když Rowan Caineová během brouzdání po internetu narazí na inzerát, v němž bohatí manželé Elincourtovi nabízejí štědře placené místo chůvy pro jejich čtyři děti, nedokáže odolat. Možná měla tušit, že je ta nabídka až příliš lákavá, jenže jakmile dorazí na luxusní sídlo Heatherbrae, je okamžitě ztracená. V okouzlení „chytrým“ domem plným nejmodernějších technologií, krásou skotské Vysočiny i perfektní rodinou si ani nevšimne, že se stala součástí děsivé noční můry, která skončí až smrtí osmileté Maddie a Rowaniným zatčením. Rowan ví, že udělala spoustu chyb. Lhala, když žádala o místo, a ani její chování vůči dětem nebylo vždy ideální. Rozhodně není nevinná. Ale vraždu nespáchala. Nebo se o tom alespoň během výčtu děsivých událostí snaží přesvědčit policii i svého obhájce. Jestliže však svou malou svěřenkyni nezabila ona, kdo to tedy byl?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mystery Press

The Turn of the Key, 2020

Danuška.Da
29.10.2024 5 z 5

Výborný thriller. Drsný, napínavý, neodložitelný až do konce. A ta skvěle navozená atmosféra!
Nechci spoilerovat, ale ještě teď mě z chování jedné postavy mrazí.

emilieselden
29.10.2024 3 z 5

Knížka byla fajn, čtivá, napínavá. Ale já jsem asi měla přehnaná očekávání. 3,5*

Sammy.Boy
12.08.2024 5 z 5

(Čtenářská výzva) Přesně ten typ knihy, kterou když začnete číst, vzali byste si ji s sebou nejradši i do sprchy, protože se od ní absolutně nemůžete odtrhnout! Skutečně mrazivý psychothriller, kdy se Vám budou z hutné atmosféry chvílemi ježit chloupky na rukou a ten jistý rozhodující okamžik OTOČENÍ KLÍČEM dospěje k naprosto nečekanému odhalení poslední šokující stránky!

adlenka
11.08.2024 3 z 5

Četlo se to celkem dobře, nicméně pro mě to bylo až moc neuvěřitelné. Sandra svěří děti v podstatě cizí chůvě a odfrčí pryč. Chůva neumí ovládat umělou inteligenci, kterou jinak zvládne ovládat i malé děcko. Chová se jak koza celkově.
Spousta věcí se nevysvětlila vůbec a vlastně tam byla tak trochu navíc. Psáno tak, abyste měli jasné podezřelé, ale podsouvají je tak moc, až jsem věděla, že je můžu škrtnout… a konec na mě zbytečně useknutý.
A nejvíc mimo mi přišla samotná podstata… kniha je psána jako dopis advokátovi. Nebo teda dva dopisy. Ale vůbec ne stylem dopisu, by se upsala, vždyť je to doslova kniha! Mělo to být raději formou deníku z vězení, nebo aspoň “audionahrávky. Doufala jsem v něco víc připravovaného.

Péťa1950
10.08.2024 4 z 5

Psychologický román, velice čtivý. Rodiče, kteří vědomě ničí svým dětem životy. (věnujte svým dětem lásku, čas, přítomnost v jejich životě) Doporučuji .

martineden
21.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak to mě hodně bavilo. Přiznám se, že mě trochu zklamal závěr, moc mě nebaví, když si hlavní postavy měněj svou realitu a identitu, ale zas by asi nebylo o čem psát. Děsivá mi přijde i postava Sandry, která nechá své děti mapospas úplně cizín lidem. Není divu, že maj děti deprese a chovají se tak, jak se chovají. Každopádně knihu dopiručuji, je to ideální čtení na léto.

micha-ella
14.07.2024 5 z 5

Tajemný, napínavý, poutavý příběh. Pár knížek od autorky už jsem četla, tahle se mi zatím líbila nejvíc. Hororové prvky pro mě byly nadbytečné, některé až úsměvné (hlava panenky), ale jinak jde o velmi dobře promyšlený i napsaný děj.

essene
05.07.2024 5 z 5

Drží to a nepustí-nutí číst dál a dál-doporučuji

Karin94
04.07.2024 5 z 5

Musím povedať, že tento príbeh, resp. psychothriller s prvkami hororu od autorky ma natoľko pohltil, že v blízkej budúcnosti musím bezdpodmienečne vyskúšať aj jej ďalšie knihy.

Konečne niečo, kde to vrelo napätím až do samého konca a vy netušíte o čom vlastne čítate a ani ako to skončí. Za mňa skvelo napísaná kniha s nečakaným koncom, so zaujímavými tajomstvami, ktorá sa čítala úplne sama. Popravde som mala niekedy až strach a všetky chlpy na tele mi stáli dupkom, ale to je to pravé orechové čo ja na takýchto knihách milujem, obzvlášť, keď je ešte aj autorkin štýl písania ľahký a svižný. Škoda, že na také knihy natrafím málokedy.

Verím tomu, že sa nájdu ľudia, ktorým budú niektoré veci prekážať. Napr. že je kniha príliš dlhá, alebo naťahujúci sa dej, či unáhlený a o ničom koniec. Mne to v tomto prípade vôbec nevadilo a niektoré veci som ani len neočakávala, čiže ja som nadmieru spokojná a vrelo ju všetkým odporúčam.

SilvieSisinka
11.06.2024 4 z 5

Cizí dům,hlídat cizí děti.Vsechno v domě funguje přes ovládací prvky...tablet,mobil.
Četlo se to rychlé samo,konec překvapení.

Hella
10.06.2024 4 z 5

Příběh, který mě pohltil a nepustil až do poslední překvapivé stránky. Doporučuji. (DK 85%).

eDex
06.06.2024 5 z 5

Skvěle napsaný psychothriller.
Mladé česke autorky rádoby "psychothrillerů", jako např. K. Trpková, by se mohly přiučit.
Ruth Ware totiž umí.

Cestovatelka136
02.06.2024 4 z 5

Napínavý příběh profesionální chůvy v téměř strašidelném domě, její osobní příběh byl sám o sobě dost smutný a ještě toto, sedí ve vězení a snaží se ospravedlnit dopisy, že ohledně vraždy dítěte je nevinná. Trochu neuvěřitelné mi přišlo to, že měla zůstat sama na čtyři děti ihned po nástupu, ale více mi vadil nedotažený závěr.

m_martina
27.05.2024 5 z 5

Dobře jsem si početla, kniha byla napínavá a opravdu čtivě napsaná. Také atmosféru dokázala paní spisovatelka navodit na výbornou. Nemám tedy co vytknout a hodnotím pěti hvězdami.

Dandulka
02.05.2024 5 z 5

Skvěle napsané. Opravdu poutavý příběh, který jsem přečetla doslova jedním dechem. Musím ocenit i formu, kterou autorka zvolila. Že by se objevila opravdu nová Agatha Christie?

Čmeláček
14.04.2024 5 z 5

Tak tohle byla zase jednou výborná kniha, kterou jsem si přečetl fakt se zájmem. A klidně bych se do takového tajuplného domu vydal taky, akorát bych nedal tu práci s hlídáním hned čtyř dětí :))). Kniha je ale skvělá, hodně dobře se mi četla, takže dávám všech pět stars a doporučení! :)

alnahu
14.03.2024 5 z 5

Psychologické drama,které se odehrává v záhadném domě, daleko od civilizace ve skotské divočině. Tam nastoupí ,jako chůva mladá Rowan,ovšem netuší, co vše ji za překvapení v tomto tajemném domě čeká a nejen to.V domě je vše naprogramováno, ale dochází zde čím dál víc k různým záhadám,které ji přivádí k šílenství. Kniha byla napínavá s tajemnou atmosférou-to se mi líbí a tak jsem si tuto knihu skvěle užila.

Kekik
04.03.2024 5 z 5

Knihy Ruth Ware mám moc ráda a Otočení klíčem k nim také bude patřit.
Je pravda, že občas jsem si povzdechla, když jsem četla pasáže, které mě nebavily, ale naštěstí jich tam nebylo tolik.
Velmi zajímavé téma a uvěřitelný a smysluplný konec.

Čtenářká výzva 2024: Téma 12. Kniha, ve které spolu postavy komunikují přes internet.

L.Helena
25.02.2024 5 z 5

Kniha mě bavila celou dobu. Je to spíš čtení pro ženy, vzhledem k tomu, že se příběh točí většinou kolem interakce chůva – děti, ale i tak je napínavá, s prvky psychothrilleru i hororu. Několik překvapivých odhalení a zvratů v závěru, i když sama bych ten konec uvítala trochu konkrétnější. Dávám 4,5*

Leniiis
23.02.2024 5 z 5

Za mě teda super příběh. Napínavý, čtivý. Prostě paráda.