Otrapové, škodiči, naschválníci, prudiči
Dagmar Kýrová
Veselé básničky o všech potvůrkách, stvořeních a vynálezech, které nám komplikují naše dny, ale bez nichž by náš život možná neměl tu správnou šťávu. Vtipné říkanky o mravencích, rybenkách, ale i o mobilech a sousedovi s vrtačkou doprovází nápadité ilustrace Anety Žabkové. Kniha je určena dětem od 4 let.
Opět skvělá souhra zvukomalebných básniček a vtipných ilustrací, které toto dílko povyšují na jiný level.
Milujeme ilustrace Anety Žabkové, takže jsme se ke knize dostali takto, ale teda obsah je boží. Kraťoučké rýmovačky, jednoduché, ale zábavné, mají nápad a vtip, žádné násilné rýmování. Jste na konci knihy, ani nevíte jak. Hodně jsme se u ní nasmáli (krocan, slimák a krtek jsou top).
P.S: Přes Anetu Žabkovou jsem se dostala i k její spolupráci s Jiřím Dědečkem - koncepčně a formátově připomínají jejich knihy tuto, ale obsahově bych řekla, že už je to perfektní oddechovka pro starší až dospělé. Takže jestli se vám toto líbí, určitě zkuste i Slonbidlo, Červotoče, Huňatá čuňata, nebo Uleželé želé (mají toho více).
Výborné básničky. Cením výběr i netypických témat, které se dětem mohou rozšířit slovní zaodbu. Rybenky, pakomár, mobily...
Povedené s pěknými ilustracemi. Po delší době knížka s básničkami, které nebyly divné, nesmyslné nebo nezajímavé.
Místy jsme se smáli jak blázni. Třebas když chtěl slimák pozvat výkal do kina :-) Četli jsme s dětmi ve věku 4 a 5 let. Fakt dobře ilustrováno.
Překrásná kniha schválená i arbitrem nejvyšším, takřka půlroční slečnou. Úchvatné obrázky, vtipné říkanky.
2017 | Pohozené kšandy kamaráda Standy |
2021 | Otrapové, škodiči, naschválníci, prudiči |
2021 | Žoužel |
2022 | Mylišáci |
2015 | Afrika |
Soubor vtipně napsaných básní pro klidné odpoledne s dětmi.
Nejmenší čtenáři, ale i ti zdatnější se dozví slova, která zatím neznají, např. kdo je to stinka, co je to vir nebo kdo je to opilec a proč může být otravný v MHD.