Otrok

Otrok
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158014/bmid_otrok-dM6-158014.jpeg 3 197 197

Druhé vydání knihy Otrok reflektuje překvapivě neutuchající zájem čtenářské veřejnosti o šokující román kontroverzní české spisovatelky, kterou je Sylva Lauerová. V Heleně, která je jinak úspěšnou realitní makléřkou, doznívá intenzivní pocit frustrace z dalšího nevydařeného vztahu. Ocitá se poprvé v životě sama, a tak se rozhodne zpestřit svůj svět opravdu nekonvenčním způsobem. Najde si muže – otroka. Zdánlivě nevinná hra však roztočí spirálu událostí, které se Heleně zcela vymknou z rukou… Na pozadí striktně definovaného sadomasochistického vztahu se odvíjí fascinující temné drama, odhalující démona neomezené moci. Autorka zcela otevřeně a bez zábran popisuje detaily intimních scén a nutí čtenáře překročit onu pomyslnou hranu dnes stále ještě tabuizovaného tématu. …Vlastně jej nenutí vůbec – dynamika příběhu, přicházející ve vlnách, přirozeně vtahuje čtenáře do děje. Prakticky on sám se, paradoxně, ocitá v jakémsi zvláštním vztahu dominance a submisivity ke knize samotné. Fascinován svými protichůdnými pocity a překvapen vlastní zvědavostí začíná přehodnocovat své počáteční sympatie a antipatie a dochází tak k nečekaným závěrům nejen o hlavních postavách, ale i o sobě samém. Otrok je kniha, u které budete nuceni odložit všechny své předsudky. Ale před tím, než vyřknete svůj ortel, že autorka zašla příliš daleko, kniha sama vás naprosto přirozeně postaví před podobnou otázku: Jak daleko jste ochotni zajít vy?... celý text

Owain
15.09.2016 1 z 5

Začátek dobrý, konec smutný. Asi jsem čekala něco víc.

Marluksa
12.07.2016 3 z 5

Surové, často nechutné, ale přímé, což se mi líbilo. Autorka si nebrala servítky a tak to má být. Ostatně je to "speciální" druh beletrie.

leny.wood
01.07.2016 ztráta času

Nuže, zkusila jsem to a nic. Snad jsem čekala víc, zhruba v polovině mě to přestalo bavit, pořád dokola to samé (proboha co tam dělají ty smajlíci?!). Myslela jsem si, že alespoň jednu nebo dvě hvězdy dám, ale nemůžu. Pro mě to zkrátka není hodnotná literatura, o čemž svědčí fakt, že jsem pak stránky jen zběžně pročetla, abych se dostala na konec, který byl... škoda slov.

Suzynka29
04.06.2016 4 z 5

Úplně nevím co říct. Myslím, že snesu hodně, ale tohle bylo i na mě chvílemi docela dost. Polovinu knihy jsem cítila k Heleně odpor a Štefana litovala. Ale něco do sebe ta kniha měla. Konec jsem tak nějak čekala. Určitě mě oslovila u knih této autorky nejmíň.

Catherine
17.05.2016 4 z 5

Nevím odkud začít, styl psaní pro mě nebyl to pravý. Občasní smajlíci..... no to snad nebudu ani komentovat. Tuhle literaturu mám ráda ale tohle bylo na mě moc. Asi takhle nějak z části ten vztah vydadá ale to bylo opravdu moc. Jinak nápad dobrej ale nic pro mě

Vlcatko333
25.01.2016 4 z 5

Čtu tady v komentářích varování že "takto D/s vztah nevypadá", že 50 odstínů bylo lepších, že to uráží toho a tamtoho a že Helena je prostě vycaplaná kráva. Upřímně, nikdy mě nenapadlo o té knize takhle přemýšlet. Nemyslím že je špatná protože v ní není popsaný krásný ideální D/s vztah a nemyslím si že autorka se "ani neobtěžovala otevřít wiki". Kniha prostě popisuje, řekněme velice osobitě(místy mě z toho stylu bolely oči), psychicky narušenou osobnost která se rozhodla se vybít v takovém vztahu. Ten vztah nebyl zdravý, nebyl v pořádku ale to neznamená že v pořádku není knížka - ta nikde neříká že je to univerzální návod pro D/s vztahy ani že "tak to má vypadat". Osobně mi přišel zajímavý "vývoj" Heleny.

Ashi
03.10.2015 3 z 5

Khiha se mi líbila. Ale musím dodat že jsem jí četla čistě pro zajímavost a rozhodně takto nastíněný model vztahu neodpovídá bdsm. Popravdě jsem tu knihu četla jako první erotickou knihu takže mi připadalo "hustý" že se takový věci píšou v knihách. Dneska bych už měla asi jiný názor.

alef
29.08.2015 ztráta času

Nedočteno.

XenaTaurus
29.08.2015 2 z 5

Vzkaz pro budoucí čtenáře: prosím vás, takto D/s vztah nefunguje, takový model chování si jen autorka vymyslela, neznajíc vůbec blíže svět BDSM, protože jí zřejmě bylo zatěžko si o tom něco více přečíst na netu na takto zaměřených webovkách. Dominant je vždy za svého submisiva zodpovědný ve smyslu, že nedopustí, aby se při praktikách BDSM něco přihodilo. Nebo měl být román varováním před vychytralými ženami, které si otroka najmou z důvodu své vlastní lenosti,a roli dominantní ženy uboze sehrají,leč s fatálním koncem pro submisivního muže? Je otázkou, zda by muž takovou ženu bral jako svoji Paní a dominu, zřejmě těžko. Každý ať si tedy udělá závěr sám.

Andra
10.08.2015 2 z 5

nedočetla, prostě na to nemám.

Hervara
01.03.2015

Jednak bych ráda všechny pozdravila a mile je překvapila, že autorka vůbec o BDSM nepíše. Nazveme to tak, že paní autorka si toto vycucala z prstu a ani se neobtěžovala si danou problematiku předem nastudovat. Ani "blbou" wikipedii a rozhodla se svět "obohatit" a "dovzdělat" o těch "magorech a úchylech". Prvních pár stránek mě zaskočilo jednak ubohým slohem a pak vypočitavou konstrukcí. Helena je strašně dominantní, a bla bla, bla. Vyjadřuje se jako nějaký póvl. Chování frustrované nány, co si to rozdává s nějakým chlapákem ve výtahu a nějaký otrok jí nezajímá. Mám se cítít uraženě? Mám se cítit naštvaně? Musela jsem vetšinu pasáží přeskočit, abych potlačila vztek a rozhořčenost nad takovým brakem, škvárem a nad jehož existencí musím přemýšlet. Co nám sakra paní autorka chce říct? Poprosila bych paní autorku, a't příště raději píše o něčem, co je jí bližší a nauráží BDSM pozitivní lidi. Budeme jí velice vděční.

johanka1
13.01.2015 2 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity, né že by se mi nelíbila, ale už to nebylo ono co Hračka. Každopádně jsem jí dočetla, zajímalo mne jak to dopadne a takový konec se celkem dobře dal očekávat. Nicméně potřebuji teď změnu, takže jsem dostala tip a vrhám se na čtení Nabíječe.

Zdery
18.11.2014 4 z 5

Pro mě tedy hodně drsná kniha. Četla se dobře, chvílemi mi běhal mráz po zádech. Člověk si jen říká, jak si někdo může dobrovolně nechat ze života udělat takové peklo? Podle mě jde ale i o to, že pokud je člověk takto sexuálně zaměřený, tak by si měl vybrat někoho, kdo má s takovýmto vztahem zkušenosti a ne amatérku (jako v této knize), která postupně ztratila soudnost a jakýkoli cit a zábrany.

Natique
20.09.2014 4 z 5

Téma pro mě bylo zcela nové - nikdy předtím jsem se s ním nesetkala. Vlastně i proto jsem po této knize sáhla. Pro mě zajímavý psychologický román, který mě často nutil k přemýšlení.

lakyh
26.08.2014 4 z 5

Byl jsem napjatý v jakém smyslu to bude pojato a hlavně jak se asi takový vztah může vyvinout a samozřejmě teoretických možností jak to může dopadnout je opravdu spoustu, nicméně že to dopadne právě takto jsem i tak trochu očekával a pro nejlepší názornost a zajímavost to byl asi nejlepší konec i když samozřejmě špatný. Kniha mě nezklamala, oceňuji ten psychologický vývoj hlavní osoby. Nicméně lidem, kteří o BDSM do té doby neslyšeli nebo se více nezajímali nedoporučuji, myslím, že je to kniha pro již více zasvěcený, kteří dokážou trochu více určité věci pochopit, případně tím nebudou strašně znechuceni. Kniha mě nezklamala, ten vývoj byl zajímavý. A také je to dobré varování - BDSM vždy jen SSC (safe, sane and consensual)!

adrianna0305
15.07.2014 3 z 5

Nad prvni polovinou knihy jsem se i docela bavila :-D pak mi začalo být Štefana líto a už jsem se tak nebavila :-( Přála bych mu méně agresivní dominu.

nikola8473
21.06.2014 1 z 5

Těšila jsem se na tuto knihu, protože ji napsal český autor, ale velmi mně zklamala. Rozhodně se nevyrovná trilogii Padesát odstínu.

Kacabenka
13.05.2014 2 z 5

Tohle je jedna z mála knih, kterou jsem nebyla schopna přečíst tzv. jedním dechem. Obdivuhodné je, jakým jazykem je to napsané a jak autorka byla schopna popsat veškeré praktiky. Překvapivý zvrat v knize také nechybí, ovšem jak bylo řečeno, kniha je o velmi nechutných praktikách. Chápu, že každý hledáme v knihách jiný děj. Já si knihu pořídila ze zvědavosti, protože po přečtení padesáti odstínů šedi jsem chtěla vidět u pohled z druhé strany. Takže pro silné povahy doporučuji.

LéňaM
24.04.2014 ztráta času

nejnechutnější kina co jsem kdy četla. Byla jsem na ní velice zvědavá a pak strašně zklamaná. O BDSM se člověk dozví hodně a ani se mu nechce tomu věřit, co dokáže člověka uspokojit. Doporučuji jen těm co mají takové věci rádi

Marionetta
31.03.2014 2 z 5

Tato kniha byla určitě velmi zajímavá,ani se nedá s rovnávat s Padesáti odstíny šedi,protože je daleko víc realistická a člověk se tu opravdu dozví něco o BDSM,mě osobně přišel vývoj Heleny velmi zajímavý,jak se dokázala z domácí puťky,kterou se prezentovala na začátku, proměnit v nelítostnou dominu. Pokud se někdo chce dozvědět něco víc o BDSM vztazích tak rozhodně doporučuji,ale jinak je kniha až přehnaně nechutná a podruhé už bych ji nečetla.

sex sexuální úchylky erotika BDSM

Sylva Lauerová