Wheeler
Jay Crownover
Označení muži série
< 10. díl
Další ze série současných románů americké autorky vypráví příběh o tom, že skutečný odborník a hrdina dokáže, když chce, opravit cokoli včetně zlomeného srdce... Hudson Wheeler je milý chlapík, který dokáže opravit všechno, co dostane do rukou, zvlášť stará auta ze šedesátých let. Má však smůlu v osobních vztazích, a když se ukáže, že ho jeho snoubenka a dlouholetá láska podvádí, je nucen zrušit chystanou svatbu. Jeho zklamání a rozháranost však trvají jen do chvíle, kdy se setká s Poppy Cruzovou, jejíž smutné oči září z nejkrásnější tváře, jakou kdy viděl. S Poppy to však není snadné, protože po tom, co jí muži v jejím životě krutě ublížili, je odhodlaná držet si je všechny bez výjimky od těla a jen tak si před nimi zajistit bezpečí. Wheelerův sexy úsměv a ruce drsné z restaurování starých klasik by ji tedy neměly uchvátit, ale pokaždé, když je s ním, si nemůže pomoct a něco ji k němu táhne. A přestože se bojí komukoliv znovu důvěřovat, brzy si uvědomí, že by mohla udělat ještě větší chybu, kdyby se před Wheelerem uzavřela. Postupně tak přichází na to, že její poškozené srdce potřebuje pořádnou opravu, a čím víc času tráví s Wheelerem, tím víc je přesvědčená, že on je jediný, který to může dokázat.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , OldagOriginální název:
Salvaged, 2017
tak tohle bylo něco, celou sérii jsem nečetla, začala jsem Churchem a na tuhle knihu se velmi těšila a stálo to za to.
Příjemné čtení. Příběh se velmi dobře čte. Dotýká se to citlivého tématu s úctou a nutí tu knihu přečíst rychle, aby člověk věděl, jak to dopadne.
Další z hodných hošanů Wheeler, který si život představoval jinak. Manželství je pro něj svátost a milovat ženu celým srdcem je jeho mantra. Bohužel snoubenka Kallie to tak necítila a zlomila mu srdce. Když uviděl poprvé Poppy myslel, že se ho ta holka bojí kvůli tomu jak vypadá. Mohutný, potetovaný chlap. Jenže když se dozvěděl čím si Poppy prošla, musel na ní velice pomalu z pocity. co k ní začínal cítit. Dokud jednoho dne se mu citově neotevřela a vše nabralo jiný rozměr. Stále na ní myslel, zamiloval se a nevěděl jak Poppy přesvědčí, že je ta jediná kterou chce.
Musím říct, že jsem trochu v šoku a opět jsem kontrolovala, jestli důvod změny způsobu vyprávění není třeba zásah překladatele! Nebo autorky :-)).
Když jsem četla Quaida, říkala jsem si, že to je totální utrpení. Vnitřní monology s nesmyslným přešlapováním tisíckrát tam a zase zpátky. Prostě ne. Pak přišel Church a páni, kvalita příběhu poskočila snad o 90 %! A Wheeler, prostě paráda. Opravdu propracovaný příběh, žádné nesmyslné vnitřní monology a napětí, radost, sbližování i řešení problémů a hoooodně jiskření:-)). Za mě super, stačilo 10 dílů a jak to Crownover konečně zmákla. Takhle to má vypadat :-)
,,Tohle je moje práce, dávat věci do pořádku. Vracet je do takového stavu, v jakém mají být a v jakém byly předtím, než se k nim někdo zachoval špatně."
To byl teda příběh...Poppy si prožila svoje a neměla to zrovna lehké. To sice ani Hudson i jeho minulost byla v celku drsná.. ale jakmile spatřil ji,byla to láska na první pohled...v tomto díle se mluví snad o celé bande a ty epilogy prostě skvěle..
"Takový strach jsem nezažil nikdy, ani když jsem koupil dům, přestože jsem věděl, že žena, pro kterou jsem ho koupil, mě nechce, ani když jsem zjistil, že budu otcem, ani když jsme spolu šli do postele a já si uvědomil, že ty jsi pro mě ta pravá, na kterou jsem čekal, a že už nikdy nebudu jen a jen já sám. Nic v minulosti mě tak tvrdě nezasáhlo a nezastavilo ve mně čas, jako když jsem slyšel, že mě voláš o pomoc."
Nemohla jsem mu zašeptat, že on je to nejlepší, co jsem kdy měla, že se mu nikdo nevyrovná ani v posteli, ani jinde, a už vůbec jsem nemohla z plných plic zakřičet, že to nejlepší, co mě kdy potkalo, bylo jeho rozhodnutí, že mě dokáže znovu "zrekonstruovat". Nemohla jsem říct nic z toho, protože jsem neměla hlas, ale věděla jsem, že mi to všechno září z očí a že on to vidí, protože to viděl vždycky.
Další krásně čtivý příběh Hudsona Wheelera, jednoho z party potetovaných hošanů, a Poppy, sestry Salem, která si prošla peklem. Malými krůčky spolu začínají zase žít. I tento díl rozhodně stojí za přečtení a já ho můžu jen doporučit.
Takové sladké, ale k postavám to sedělo. Oni žili drsný život, tak ať to spolu mají klidně jak cumel. Mě se to líbilo.
No až tak ma to nenadchlo ako som čakala,trochu mi išlo na nervy,ako neustále Wheeler ospevoval Poppy, aká je dokonalá. Ale tak dalo sa to prežiť.
Když hledáte med, musíte počítat s tím, že vás poštípají včely.
Láska si najde cestu stezkami, na nichž se i vlčí boji kořistit.
Domov nespočívá vtom, jakou barvu má váš gauč nebo co si pověsit na zeď.
Domov,to je, když víte, že jste na správném místě a se správnými lidmi.
Pro Poppy to byla jedna facka za druhou. Ta si teda vybrala snad všechno, co šlo. Ještě že se objevil další sexy potetovaný frajer.
Wheller, další člen naší velké rodiny, si vzal za úkol,, zachránit,, Poppy, ale taky zároveň i sebe...je to nelehký úkol, Poppy je zlomená duše, která žila pod tyranským otcem a pak i manželem...je to příběh plný emocí, vytrvalostí, obrovského odhodlání a hlavně lásky...
Wheeler mě - alespoň ze začátku - bavil víc než předchozí díly. Bylo to trochu svižnější, Wheeler si hned přiznal, že Poppy chce a Poppy se tomu nebránila. A že teda dostala v životě naloženo... Líbila se mi (pochopitelná) křehkost Poppy a Wheelerova uklidňující síla a před spaním jsem si vždycky přečetla pár něžných stránek. Později už to opět sklouzlo k nekonečným úvahám a přehnaně spisovným dialogům. Takže jako vždy fajn kniha na jedno čtení.