Ozvěna viny
Charlotte Link
Psychologický román s kriminální zápletkou se odehrává ve Skotsku a Anglii v 90. letech 20. století a v roce 2006. V srpnu roku 2006 se v prostředí ostrova Skye v souostroví Vnitřních Hebrid osudově protnou životy dvou manželských párů. Německý spisovatel Nathan s manželkou Livií zde na týden přerušili svou dobrodružnou plavbu kolem světa na plachetnici. Mladá žena si našla práci jako pomocnice v domácnosti v anglické rodině Quentinů, která prožívá dny prázdnin v domku na pobřeží. Němečtí manželé se nečekaně ocitnou v cizině úplně bez prostředků, když se jejich plachetnice v noci srazí s nákladní lodí a oni ve člunu zachrání jen holé životy. Virginia Quentinová jim nabídne pomoc. Šestatřicetiletá uzavřená žena, vychovávající sedmiletou dceru Kim, trpí častými depresemi a záchvaty paniky. O několik dnů později se s Nathanem opět setká ve starobylém odlehlém sídle ve východoanglickém hrabství Norfolk, kde žije během roku, zatímco její manžel Frederik, bohatý bankéř a politik, pracuje v Londýně. Přitažlivý Němec si získá její důvěru a osamělá Virginia se mu svěří s traumatizujícími vzpomínkami na minulost a pocitem viny, který negativně ovlivňuje celý její život. Prohlubující se vztah dvojice naruší zpráva o dvou znásilněných a zavražděných děvčátkách, která byla nalezena v blízkém okolí. Tíživá situace se ještě více zdramatizuje, když je náhle pohřešována i Kim.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2008 , Fontána (Dobra & Fontána)Originální název:
Das Echo der Schuld, 2009
Knihu jsem přečetla velmi rychle. Jedná se o docela slušný psychologický román s detektivní zápletkou. Je čtivý a nepostrádá napětí. Na plné hodnocení však nedosáhl, nemám pocit, že by si to zasloužil.
Zajímavý a napínavý příběh dvou manželských páru plný napětí. Přečteno za dva dny, protože jsem byla zvědavá jak vše dopadne. Kdo neužívá a zabíjí holčičky jsem až do samého konce netušila. Doporučuji
Napínavá kniha, do poslední chvíle jsem netušila kdo je vrah. Ale tedy hlavní hrdinka mi byla dosti nesympatická, neni tam takové to přesvědčení, že s hrdinkou kopete za jeden tým.. ;-) ale jinak zajímavé téma.
Kniha se dobre cetla, takova napinava oddychovka, ale priserny preklad!!! Obcas dokonce zustaly anglicke vyrazy! A nevim, jestli mam chut na dalsi jeji zhroucenou hrdinku-chudinku :).
Napínavé čtení až do konce.Téma spíše smutné.Někdy stačí setkání s jiným člověkem a vše se nám v životě změní.
Knihy Charlotte Link se vyznačují tím, že je dávám na jeden zátah. Nejinak tomu bylo i u této knihy.
Charlotte Link je prostě Charlotte Link. Jednoznačně doporučuji k přečtení.
I když musím říct, že u této autorky už bezpečně v první třetině příběhu poznám, kdo je vrah...
Ch.Link píše skutečně skvělé psychologické romány a když se k tomu ještě přidá kriminální zápletka, možnost nahlédnout do myšlenkových pochodů postav a celou knihu prožít pod pořádným napětím, tak co si ještě přát!? ....no více takových úžasných knih.
Mimo jiné je tato kniha výborný psychologický vhled do toho, jak pedofilové dokážou přesvědčit děti, aby s nimi šly dobrovolně... hluboce mě zasáhlo, že ač dětem vštěpujeme, že s nikým cizím nesmějí nikam chodit pořád dokola, přesto je velmi jednoduché je přesvědčit o opaku...
2013 | Zapomenuté dítě |
2013 | Šmírák |
2014 | V údolí lišek |
2017 | Podvedená |
2020 | Zmizení |
Krásná kniha,četlo se samo.Příběh plný napětí,který lehce plynul,no,zkrátka skvělá Linková.