Ozvěny run

Ozvěny run
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502057/bmid_ozveny-run-tUU-502057.jpeg 4 480 480

Runy série

1. díl >

Jejich láska byla zapovězená, ale její ozvěna zní až na věčnost. On se vrátí runy jí to prozradily. Když Mia po milované babičce zdědí Birch Thorpe, letní chatu ve Švédsku, čeká ji nelehké rozhodnutí. Snoubenec Charles na ni naléhá, aby dům prodali a koupili si luxusní byt v Londýně. Mia váhá. Když se naskytne příležitost zapojit se do archeologického výzkumu, jehož cílem je objevit na jejím pozemku vikinské artefakty podobné zlatému prstenu, který je součástí dědictví po babičce, s radostí souhlasí. Získá tak čas a odstup, aby si všechno dobře promyslela. Vykopávky Miu zcela pohltí a pohledný archeolog Haakon Berger jí také není úplně lhostejný. Stejně jako ona totiž cítí jakousi spřízněnost s dávnými obyvateli těchto míst, jejichž životní osudy se každým dnem více odkrývají. Mie a Haakonovi se před očima začíná skládat dávný příběh velšské šlechtičny Ceri a záhadného vikinga známého jako Bílý sokol, který ji v roce 869 unesl. Do jejich života zasáhnou nejen ozvěny minulosti, ale i nepřátelé ohrožující Birch Thorpe a její obyvatele, a Mia a Haakon budou muset bojovat, aby ochránili to, co je jim nejdražší... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Red

Echoes of the Runes, 2020

Annabelle
13.02.2024 4 z 5

Mia zdědí po své babičce chatu, na jejímž pozemku povolí šarmantnímu archeologovi Haakonovi provést archeologických výzkum. Kdo by si pomyslel, že starý zlatý prsten, který Mia taktéž zdědila a který Haakona hned zaujal, v sobě nese krásný příběh o krásné šlechtičně Ceri a vikinském jarlovi Bílém sokolovi. Osudy těchto dvou párů se protnou a donutí Miu i Haakona přehodnotit své životní priority a dát prostor té pravé lásce, která dokáže přetrvat i staletí.

Příběh Ozvěn run je taková příjemná romantická oddechovka se zajímavou zápletkou a vsuvkami do historie, což si myslím, že velmi ocení fanoušci Cizinky, akorát zde nezavítáme za Skoty, ale poznáme svět Vikingů, který je skutečně velmi reálně popsán, na rozdíl od toho jak nám ukazují některé filmy a seriály. Knížka se četla velmi dobře, děj ubíhal příjemným tempem a propojení minulosti a přítomnosti bylo velmi hezky zpracované. Už teď se těším na druhy díl, kde hlavní hrdinka do minulosti přímo pocestuje.

Ig: annabelle_life_diary

Aileena
08.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Knížka se mi moc líbila, Vikingy a jejich příběhy mám ráda, takže mě nic nepřekvapilo. Snad jen šťastný konec vikingské linky, tak nějak jsem očekávala, že to s Ceri a Haukrem nedopadne dobře, což ovšem neznamená, že jsem dobrý konec neuvítala... ;-)
K naprosté dokonalosti bych možná vnesla do současné linky trochu více akce, ale i tak, jak autorka příběh napsala, jsem byla spokojená a těším se na druhý díl.

18LenkA12
31.12.2023 5 z 5

Krásné romantické příběhy odehrávajících ve dvou časových linkách a to ve vikingských dobách a nynějším Švédsku. Oba příběhy jsou si velice podobné, ikdyž každá láska musí překonat jiné nástrahy. Oddychovka, kterou můžu jen doporučit.

Linda007
18.12.2023 5 z 5

Něco na způsob knih Barbary Erskinové.

VasnivaCtenarka
17.12.2023 4 z 5

Autorka Christina Courtenay svůj příběh velmi hezky promyslela. Při čtení bylo jasně patrné, že aby napsala dějovou linku z minulosti, musela autorka trávit mnoho času rešeršemi. Předložila nám tak krásný pohled do doby Vikingů, do jejich způsobu žití, do jejich zvyků a tradic. To se mi nesmírně líbilo. Barvitě nám tuto dobu přiblížila.

Tempo knihy bylo velmi slušné. Nebylo ani pomalé, ani rychlé, vše na sebe krásně navazovalo a čtenář se v ději nijak neztratí.

Velmi se mi líbil popis prostředí a tím také popis hlavních hrdinů, které si buď zamilujete navždy, nebo vám jejich charakter nesedne a budete si přát, aby už konečně bylo po nich.

Já osobně jsem si vytvořila velmi hezký vztah k Mii, Ceri a samozřejmě i k mužským hlavním hrdinům.

Knize nemůžu vytknout snad vůbec nic. Zkrátka to byl velmi milý příběh, napsán velmi čtivě. A musím ještě zdůraznit, že Ozvěny run jsou 1. dílem série Runy. Druhý díl, Runy osudu, si snad brzy přečtu.

Knihu mohu doporučit nejen milovníkům archeologie a vykopávek, ale také milovníkům romantiky a samozřejmě historie. Opravdu velmi zajímavá kniha se špetkou romantiky. Byla sladká tak akorát.

sidonka
12.12.2023 5 z 5

Krásný příběh s dvěma časovými linkami, což miluju, obě linky protkané romantikou, láskou, ale i napětím, určitě sáhnu po dalším díle

Hakate
02.12.2023 5 z 5

Krásný, skvěle sepsaný romantický příběh s tématem archeologie a vikingů. Příběh mě ihned vtáhl do děje a kniha nešla odložit. Těším se na další pokračování.

Lavina
24.11.2023 5 z 5

Moc hezká kniha s hodně romantiky,trochu historie i fantasy.Líbilo se mi,jak autorka vše umně spojila a dávalo to smysl. Trochu jako série- krámek se starožitnostmi ...mohu jen doporučit

TeraBla
23.11.2023 3 z 5

Hezký romantický příběh s historickým podtextem. Bylo to klidné, jednoduché čtení s předvídatelným dějem. Zajímavá byla historie o vikinzích a prolínání příběhu z minulosti s tím ze současnosti. Konec byl trochu zrychlený a stručný.

galinek
21.11.2023 5 z 5

Moc krásný příběh, pohádka do pošmourného dne.... To jsem asi fakt potřebovala. A taky happy end, ...a 2x:-).... Zkusím i druhý díl, dle hodnocení je na tom lépe, tak uvidím. Všem krásný čas s knihou.....

BlankaHill
27.10.2023 5 z 5

Moc krásné počtení *\0/* ani jsem nečekala, že se mi to bude tolik líbit. Jedno místo - dvě odlišné doby, dva příběhy. Líbili se mi oba dva a díky střídání jsem se ani trošku nenudila. Období Vikingů/ archeologie a vykopávky - ideální kombinace. Čtivě napsané, milé, oddechové čtení. Pravda konec trošku uspěchaný, čekala jsem větší trable, ale líbilo se mi a těším se na další díl.

Nika151
24.10.2023 5 z 5

Pro mě krásné tři dny s archeology a Vikingy. Doporučuji

martina1199
19.10.2023 3 z 5

Zajímavý námět, a ačkoliv jsem předpokládala, že to bude spíše jednodušší, pohodové čtení, netušila jsem, že to bude až tak jednoduché a tak moc předvídatelné. Jako četba při cestování MHD do práce to ale bylo dobré, takže dávám za tři :-)

jitka_dankova
19.10.2023 5 z 5

Jak se nejlépe dozvědět o životě Vikingů v roce 869 n. l. a taky trochu o archeologii? Za pomoci příběhu! Tahle kniha není žádnou světobornou romancí, ani žádné fantasy, prostě nic z toho. Je to milý nápad o lehoučkém rádoby "kouzelném" propojení dvou životních linek, jedné z minulosti a jedné z budoucnosti. Tím, že je psána v er formě, mne nedokázala dostatečně vtáhnout do děje a pocitů postav, nicméně mi to nevadilo. Opravdu jsem ji četla právě kvůli tomu poznávání Vikingů a vikingské doby a toho, jak probíhají archeologické vykopávky, a tohoto tématu se mi dostalo požehnaně. Jsem s příběhem spokojená, stejně tak i s navazujícím dílem, který využívá jiné postavy a diametrálně jiný nápad.

goergina
05.10.2023 5 z 5

Za mě trochu uspěchaný konec, ale přesto se mi knížka líbila opravdu moc. Doporučuji

lara25
13.09.2023 5 z 5

Příběh mě velimi zaujal. Kdo má rád romány Barbary Erskine, těm vřele tuto knihu doporučuju,podobně psané. Minulost se střídá s přítomností.

Anavi8912
12.09.2023 5 z 5

Kniha mě zaujala svou obálkou a úžasným námětem. Propojují se v ní příběh ze současnosti s příběhem z doby Vikingů. Mladá archeoložka Mia spolu s místním archeologem Haakonem pátrají na pozemku, který Mia zdědila po své babičce, po historických artefaktech z vikingské doby. V druhé časové linii, v 9.století, sledujeme příběh keltské ženy Ceridwen, unesené z její vesnice, viginským mužem Haukrem. V závěru knihy do sebe všechno krásně zapadne. Určitě moc doporučuji.

pastelkaX
02.09.2023 5 z 5

Tuhle knihu jsem otevírala s trochou skepse a zavírala s nadšením a slzami dojetí. Opravdu krasný, chytlavý, romantický příběh a jako bonus se dozvíte i něco o archeologii. Přečteno za dva dny, i když bez zbytečného vyrušování prací, jídlem a spánkem by stačil i jeden den. Už se těším na autorčinu druhou knihu z této série.

Hatshepsut
30.08.2023 5 z 5

Moc krásný příběh z doby Vikingů, který postupně odhalují Mia a Haakon v současné době z artefaktů, které objevují na zděděném pozemku ve Švédsku. Současná linka je spíše okrajová, ale ta z minulosti byla poutavá a krásná. Celkově velmi dobře zpracované a čtivé. Určitě doporučuji!

Karina_
29.08.2023 5 z 5

Tato kniha mě opět přesvědčila, jak krásné jsou příběhy s dvěma dějovýma linkama. Neskutečně jsme se zamilovala do skandinávských zemí a jejich historií. Ač nejsem fanouškem silných příběhů o dobyvatelých kteří znásilňovali a rabovali celé vesnice, tento příběh je jemný a i jak sama autorka píše, byl to její záměr ukázat, že ne všichni Vikingové byli takový.
Milostný příběh je krásný, ač v dnešní době by okolnosti začátku tohoto vztahu byli dost přes čáru. Ovšem to k 9. století patří.
A dějová linka přítomnosti? Naproto krásná.